Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:48, 22 sie 2014

Napia napisał(a)

Asiu, jeżeli tak go polecasz, to chyba rzeczywiście się złamię i znajdę dla niego miejsce. Najpierw muszę jednak trochę o nim poczytać- jakiego miejsca potrzebuje, ile urośnie i co zrobić, by się tak ślicznie przebarwiał, jak u Ciebie. Pozdrawiam

Agnieszko, teraz nie pamiętam ale ktoś na forum odradzał bo przemarza. Ja ma w korytarzu wietrznym - stale wiele między moim garażem a sąsiada stodołą ale on jakoś daje radę i nie mam problemu. Rośnie w słońcu powiedziałabym nawet w pełnym od rana do wieczora. Gleba zwykła ogrodowa. Nie dawałam żadnej specjalnej. Podlewanie tyle co z nieba
To czego chcieć więcej - jak dla mnie mało wymagający i rośnie. O nie wiem czy pisałam ale zbieram skorupki jajek - ubijam i tymi okruszkami podsypuję. Kiedyś czytałam , że wówczas ładnie kwitnie i to chyba jest prawda
Kup a nie będziesz żałowała
Miłego weekendu
Napia 23:26, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Agnieszko, teraz nie pamiętam ale ktoś na forum odradzał bo przemarza. Ja ma w korytarzu wietrznym - stale wiele między moim garażem a sąsiada stodołą ale on jakoś daje radę i nie mam problemu. Rośnie w słońcu powiedziałabym nawet w pełnym od rana do wieczora. Gleba zwykła ogrodowa. Nie dawałam żadnej specjalnej. Podlewanie tyle co z nieba
To czego chcieć więcej - jak dla mnie mało wymagający i rośnie. O nie wiem czy pisałam ale zbieram skorupki jajek - ubijam i tymi okruszkami podsypuję. Kiedyś czytałam , że wówczas ładnie kwitnie i to chyba jest prawda
Kup a nie będziesz żałowała
Miłego weekendu

Asiu, u mnie zimy mroźne i wietrzne, ale zasłona w postaci tui już rośnie, więc może nie będzie źle. Piszesz, że u Ciebie wystawiony jest na słońce i dlatego pewnie tak ładnie się przebarwia ja planowałam dla niego miejsce w cieniu, a teraz będę kombinować, by miał miejsce słoneczne
Miłego weekendu
sylwiap 23:28, 22 sie 2014

Witam wieczorową porą

Aśko, glediczja ciernista, muszę zapamiętać tę nazwę, bo godne uwagi. Nie miałam pojęcia, że berberyski jakoś same się rozsiewają. Dzięki Tobie już wiem. A już tym bardziej nie miałam bladego pojęcia, że pod perukowca sypie się skorupki jajec dla bujnego kwitnięcia Wypróbuję w przyszłym roku.
A powiedz mi jeszcze jak Ty przycinasz brzozy? Czubki, czy niektóre gałęzie? Mam kilka samosiejek i planuję choć jedną sobie zostawić, zdając sobie sprawę, że z brzozami może być kłopot. Nie chcę, żeby urosły wysokie.
Twoje jesienne zdjęcia są przpiękne

asiach 23:31, 22 sie 2014

Jag_58 napisał(a)

Dokładnie , z ogrodem

Aniu większy nie znaczy ładniejszy Twój jest jak cukiereczke
asiach 23:35, 22 sie 2014

ZApraszam na spacer wieczorową pora

asiach 23:36, 22 sie 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Asieńko przyleciałam, nadrobiłam...jakie piękne zdjęcia jesieni pokazujesz. Ja również kocham jesień, już o tym pisałam. Kocham jesienne wieczory, ogień w kominku,barwy jesieni. Jeszcze lekkie ubrania, ostatnie promienie słońca sznury ptaków odlatujących ... piżamkę w misie, ale się rozmarzyłam.
Pozdrawiam

Madzi u mnie tak samo - jakbyś czytałą w moich myslach
Miłego ciepłego weekendu
asiach 23:41, 22 sie 2014

c.d.

asiach 23:42, 22 sie 2014

sylwiap napisał(a)
Witam wieczorową porą

Aśko, glediczja ciernista, muszę zapamiętać tę nazwę, bo godne uwagi. Nie miałam pojęcia, że berberyski jakoś same się rozsiewają. Dzięki Tobie już wiem. A już tym bardziej nie miałam bladego pojęcia, że pod perukowca sypie się skorupki jajec dla bujnego kwitnięcia Wypróbuję w przyszłym roku.
A powiedz mi jeszcze jak Ty przycinasz brzozy? Czubki, czy niektóre gałęzie? Mam kilka samosiejek i planuję choć jedną sobie zostawić, zdając sobie sprawę, że z brzozami może być kłopot. Nie chcę, żeby urosły wysokie.
Twoje jesienne zdjęcia są przpiękne

Sylwia kiedyś brzozy cięłam w kule, żeby były małe i gęste. Ale odpuściłam i poszły do góry. Mąż wszedł na drabinę , później na drzewo i z pomocą syna ściął stopniowo w kawałkach jakieś 7m od góry . Teraz jest zdecydowanie niższa. Wisiała nad działką sąsiada. Trzebha było z nią coś zrobić. Teraz czekają następne.
Dziękuję za miłe słowa i życzę ciepłego weekendu
Viola 23:43, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Vilu kilka kupiłam a resztę "zbieram" po działcę. Te które są pod brzozami to cudownie zebrane - jakoś same się rozsiewają a ja wyciągam z ziemi maluchy i pod brzozy hyc I tam mam już spora kolekcję
To one z nasion się tak mnożą? Cudowne Może u mnie tez spróbują - mam już trochę berberysów, ale ciągle mi mało
asiach 23:46, 22 sie 2014

Może pójdziemy dalej po scieżce żwirowej i schowamy się pod grabem

moja mała samosiejka - perukowiec

pięciorniki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies