magnolka czadu daje w tym roku. Ona ma co 2 lata taki wysyp kwiatów. Jest jak biała chmurka. W tym roku mam wrażenie że później kwiaty otworzyła i mniej ją liznęło. Tylko troszkę na bokach. Siedzę na tarasie bo mnie też deszczyk wygonił i mam ją w widoku głównym obracać się nie muszę
Zabiłaś mnie tym fotelem, chcę go! Będę śledzić Twoje obserwacje z użytkowania, bo narazie inne wydatki, ale wyjątkowo mi się podoba. Przebił do tej pory pożądane przeze mnie kokony
Niby tak, a tej jesieni wyjątkowo mi się nie chciało cebulować
Co do mieszkania to też jestem przerażona, ale już się robi piętrowe łóżko dla dzieci, więc i miejsca im się ciut więcej zrobi-ale tylko chwilowo co będzie za te 2-3 lata.. zobaczymy
Ostatnio stwierdziłam, że bym się skusiła na stellatę za to niezawodne pączkowanie, choć w ogrodniczych zawsze widzę takie podmarzniete te kwiaty. U Ciebie po tym ani śladu! Kwestia szczelnego osłonięcia miejsca czy taka pancerna od początku?
Odmachuję
Różanka spora, teraz rozpoczynam kombinację z obsadzaniem. Zaczęłam od dzielenia tego co mam na "skończonej" części. Potem zakupy do uzupełnienia pustych miejsc... a całkiem sporo ich zostanie
Połowa moich tulipanów też robi jeszcze dziubki Na te czekam najbardziej, w ogóle nie pamiętam ich zakupu.
Dziś przyszły rośliny z Bergenii. Bodziszki Rozanne i zawilce gajowe dla mnie i przywrotniki dla Iwonki. I o ile do bodziszków i przywrotników nie mam zastrzeżeń - są w pełni przekorzenione i ładne - o tyle zawilce gajowe to porażka. Przysłali sadzonki ze świeżego podziału, z kawałeczkiem korzenia, wetknięte do doniczek z ziemią. Już wysłałam reklamację, zobaczymy co powiedzą.
Ten ciemiernik jest niesamowicie zdrowy i kwitnie co roku oblednie
Moja kaluza nie widac jeszcze sadzonek ale posadzila mini paprotki i rozne zadarniajace rosliny, zeby mi zarosly kamienie.
Pierwsza rabata napelniona uff jeszcze 3
Te czerwone tulipany dostaly mnostwo nowych cebulek.W zeszlym roku mialam tylko 5 sztuk.
Agnieszko szkoda bo wiem ile się trzeba namęczyć aby ją posadzić w ogrodzie. Zawsze sądź na podniesieniu stipy jak gaura muszę mieć nóżki suche aby zime przetrwaly. Nie znoszą miejsc zalewowych.
Moje stipy 3 letnie też nie wyglądają najlepiej przycięłam i parę źdźbeł z kępy wychodzi jak na głowie u łysego.
Takie ładne były w zeszłym roku, trudno mam tam jakieś małe samosiejki resztę dokupie, a może dokupie albo zasieje.
Piesek bardzo ładny..Agnieszko przyjrzałam się balustradzie ona zrobiona częściowo z rurek. Czy ona jest do malowania?
Odwiedziłam szkółki u siebie i nic nie kupiłam, to mi się nie zdarzało ale znalazłam śliwowiśnie Pissardi wysokie w bardzo dobrej cenie, nawet je zarezerwowałam tylko im dalej w las tym bardziej się zastanawiam czy 3 szt. w szpalerze na mojej małej działce, czy nie zrobi się ciemno. Jak małe to ok, ale w przyszłości. Nie mam za to pomysłu na inne drzewa w tym miejscu. Tak dużo mi się podoba dla przypomnienia jak to miałoby wyglądać:
Wiola czy pamiętasz jakie to tulipanki te ślicznotki
Czy poduchy to są cisowe czy bukszpanowe bo już nie pamiętam?
Co do świdośliwy to wspaniałe drzewo, podoba mi wielopniowość i w ogóle super drzewo i mam wrażenie, że szybko u Ciebie rośnie. Muszę ją gdzieś u siebie posadzić
Agnieszka, szkoda brzozy, czy te szkodniki dalej tam są?
Też mi się wydaje, że szałwię lubią ślimaki i nie wiem czy nie nornice...
W ubiegłym roku myślałam, że szałwia nie wyjdzie, w tym też ciężko.
Zrobię później zdjęcia mojej to zobaczysz bjaknwyglada.
Ciekawe co im nie pasuje...