Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

oliwka 09:43, 05 maj 2021

No właśnie mi się kocyk spodobał czy ty to wszystko wypatrzyłas w necie? Miałam stać się minimalistka a już myślę o tym żeby dokupić takie białe kocyki dla naszej trójki do okrywania w chłodne dni, do odpoczynku po saunie jak znalazł
sarenka 10:00, 05 maj 2021

No w takich cenach to tylko brać
eVka 10:27, 05 maj 2021

oliwka napisał(a)
Ewa bosko teraz u ciebie wygląda. jeśli chodzi o rośliny w donicach, pamiętasz jak ostatnio w kwiatoniw pytałam sprzedawcę czy mu wszystko przetrwało po zimie na tarasie w bloku? Powiedział że tak i on ma wszystkie donice nieocieplane jak ja. Więc jeśli ty ocieplisz zrobisz podobna do mnie to ten bambus na pewno przeżyje.

Dzięki Kasia Właśnie słyszałam jak wtedy go pytałaś, tylko nie podsłuchałam dokładnie Ty mi wszystko powiesz, przecież jesteś specem donicowym!
W sumie tam jest zaciszne miejsca bo osłonięte dwoma ścianami i jeszcze dach przezroczysty będzie. Muszę tylko odpowiednią donicę znaleźć. Podobaja mi się te z serii Bahama z Obi ale chyba za małe wkłady mają jak na bambusa.
Te bambusy mega mnie kuszą, zastanawiam się na Fargesia Rufa lub jakiś drzewiasty Phyllostachys, może Aureocaulis z żółtymi pędami.
eVka 10:28, 05 maj 2021

oliwka napisał(a)
Zazdroszczę ci tych zakupów, na Bielanach w Obu nie było promocji

Kurcze, mogłam do Ciebie z Obi zadzwonić a nie dopiero jak wracałam Może dzisiaj podjedź? W sumie Długa blisko. Ja zamawiałam online i odbierałam na miejscu z płatnością przy odbiorze.
eVka 10:29, 05 maj 2021

Kamcia napisał(a)

To może wtedy uda mi się wpaść i podziwiać na żywo.

Zapraszam
Kasia_CS 10:51, 05 maj 2021

effka napisał(a)
Szybka akcja w Obi i lampiony, kocyk oraz dodatkowy stolik są już na tarasie

Zabiłaś mnie tym fotelem, chcę go! Będę śledzić Twoje obserwacje z użytkowania, bo narazie inne wydatki, ale wyjątkowo mi się podoba. Przebił do tej pory pożądane przeze mnie kokony
eVka 11:01, 05 maj 2021

malgol napisał(a)
Ewa, piękny taras stworzyłaś.Zaczynam już się rozglądać za takim czarnobiałym dywanemMnie martwiło to ,ze szybko się zabrudzi albo zmoknie.sadziłam,ze one bardziej na balkony się nadaja gdzie w skarpetkach się chodzi
Klony , jeszcze raz powtórzę, piękne. Na tarasie pasuja idealnie, nie wiem tylko jak w tych donicach im będzie. Musze do wrocławia się wybrać na zakupy

Dziękuję Powiem Ci, że ten dywan bardzo nam się sprawdza, chodzimy po nim w butach, nierzadko obłoconych i szybko wysycha a potem deszcz go czyści. To śliski plastik, więc nic nie wsiąka. Wczoraj macałam w Obi jutowy dywan i bardzo się cieszę, że jednak go nie kupiłam, bo to mega brudzący materiał jest i nasiąkliwy. Na mój taras się nie nadaje.

Wiesz co, spróbuję w dużej donicy klona albo bambusa. U Kasi-Oliwki nawet drzewa na tarasie rosną w donicach i mają się świetnie. Wiadomo przyrost jest dużo mniejszy niż w ogrodzie ale w sumie o to chodzi, żeby one za szybko nie rosły

Jak będziesz we Wrocławiu oczywiście nie muszę pisać, że cię zapraszam i koniecznie musisz wpaść!
eVka 11:04, 05 maj 2021

oliwka napisał(a)
No właśnie mi się kocyk spodobał czy ty to wszystko wypatrzyłas w necie? Miałam stać się minimalistka a już myślę o tym żeby dokupić takie białe kocyki dla naszej trójki do okrywania w chłodne dni, do odpoczynku po saunie jak znalazł

Kocyk jest milusi i mięciusi, superowy do okrycia w chłodniejsze dni na tarasie. Już go szukam na stronie Obi, kosztował całe 21 zł.
Ja tez już nic nie miałam kupować...
eVka 11:04, 05 maj 2021

sarenka napisał(a)
No w takich cenach to tylko brać

Haha, dokładnie!
malgol 11:24, 05 maj 2021

No to już nie ma takiej promocji na kocyk, już prawie 50 zl kosztuje Niby tez niewiele,ale jakbym chciała kilka to już sie da odczuc