Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

inka74 23:45, 03 maj 2021

Już mają bardzo fajny kształt ciski.bkulki jak się patrzy.
Kasya 07:10, 04 maj 2021

Kulki prawie gotowe
Mam duzy niedosyt po króciutkiej wizycie...
mrokasia 09:27, 04 maj 2021

Dziewczyny, cisy dziękują . Rzeczywiście fajne i w bardzo dobrej cenie . Ręka mi trochę drżała jak ciachałam ale dałam radę.

Kasia, ja też, musimy to powtórzyć!

Martka 09:44, 04 maj 2021

Mrokasia, kule już teraz mają co pokazać altanka bardzo ładna, ściana - miskantów pewnie nie chcesz Domek ogrodnika już dużo zmieni. Pięknie u Ciebie.
malgol 10:24, 04 maj 2021

Ciskowe kulki jak sie patrzy. Teraz tylko będą gęstnieć.
Ja nabyłam droga kupna nożyce elektryczne polecane mi na O. i nie mogę się nacieszyć. Co prawda żywopłot cisowy przycięłam krzywo( nie wiem jak kształtować ten trapezowaty kształt),ale wyrównam latem.No i nie mogę się przemóc ,żeby do najniższego wszystkie wyrównać...cały czas licze ,że te nizsze dogonią te najwyższe
Catalinasdiary 20:58, 04 maj 2021

Super te kulki, jakie krągłe. Ja też dziś oglądałam cisy ale na kawałek żywopłotu. I chyba się skuszę.
mrokasia 09:58, 05 maj 2021

Martka napisał(a)
Mrokasia, kule już teraz mają co pokazać altanka bardzo ładna, ściana - miskantów pewnie nie chcesz Domek ogrodnika już dużo zmieni. Pięknie u Ciebie.

Martka, dzięki .

malgol napisał(a)
Ciskowe kulki jak sie patrzy. Teraz tylko będą gęstnieć.
Ja nabyłam droga kupna nożyce elektryczne polecane mi na O. i nie mogę się nacieszyć. Co prawda żywopłot cisowy przycięłam krzywo( nie wiem jak kształtować ten trapezowaty kształt),ale wyrównam latem.No i nie mogę się przemóc ,żeby do najniższego wszystkie wyrównać...cały czas licze ,że te nizsze dogonią te najwyższe

Muszę te cisy jeszcze podformować, ale to już po posadzeniu.
Nie wiem o jakich konkretnie polecanych nożycach mówisz, ja mam jakieś i bardzo lubię nimi ciąć .
Az tym cięciem to niestety ja też mam jakiś opór by tak drastycznie chlasnąć choć już kilka razy się przekonałam, że warto . Dziś rano oglądałam filmik o cięciu młodych borówek i jednak mi szkoda...

Catalinasdiary napisał(a)
Super te kulki, jakie krągłe. Ja też dziś oglądałam cisy ale na kawałek żywopłotu. I chyba się skuszę.

Bardzo się cieszę z tych cisów . A Ty jakie oglądałaś na żywopłot?
mrokasia 10:01, 05 maj 2021

Dziś przyszły rośliny z Bergenii. Bodziszki Rozanne i zawilce gajowe dla mnie i przywrotniki dla Iwonki. I o ile do bodziszków i przywrotników nie mam zastrzeżeń - są w pełni przekorzenione i ładne - o tyle zawilce gajowe to porażka. Przysłali sadzonki ze świeżego podziału, z kawałeczkiem korzenia, wetknięte do doniczek z ziemią. Już wysłałam reklamację, zobaczymy co powiedzą.

Zawilce

I bodziszki
April 10:10, 05 maj 2021

A jakie przywrotniki zamawiała Iwona? Te zwykłe? A u mnie ich tyle... no zamiast najpierw ogłoszenie napisać...
jolanka 10:13, 05 maj 2021

A u mnie zawilce gajowe