Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowe skarby 19:26, 19 mar 2013

Do góry
Mnie jutro sadzenie czeka bo nowe roślinki przyjdą. Lilie mam w piwnicy ale nie w ziemi , na razie dobrze sie trzymają ale może Hania ma rację ale ja bym nie chciała zeby zaczęły rosnąc bo kto wie ile ta zima potrwa jeszcze.Pozdrawiam Betka.
Kocham ten ogród 18:56, 19 mar 2013

Do góry
Iwonko poszalałaś z zakupami....
lilie to piękne kwiaty....

miłego wieczorku Ci życzę
Ogród Magdalenka 18:32, 19 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Poczytałam o lilii

tu jest super wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/141-lilie-lilium

i artykuł Danusi

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/195-lilie-gwiazdy-letnich-rabat

Marzenko , Twój podkład da się odzyskać z ostatniego wiankowania ? ... klej puszcza? ... jak będzie ciężko, to podpal zapalniczką delikatnie , tak tylko ogrzej i powinno zejść
Liliowo i kolorowo:) 10:07, 19 mar 2013

Do góry
Danusiu ja te lilie kupiłam bo nie mogłam się oprzeć choć nie mam wiedzy na temat lilii miałam tylko jedną ale nornica mi ją zjadła u mnie też jest dużo kretów choć kupiłam brzęczek na krety i trochę je ograniczyłam choć czasem wracają ale chyba nie ma takiej metody na całkowite się ich pozbycie
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 19 mar 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Aha, Aniu mam pytanko, jesienią kupiłam na wyprzedaży cebulki lilii, na których była informacja, żeby sadzić wiosną więc schowałam w ciemne i chłodne miejsce, ale nie o tym chciałam pisac, chodzi mi o to, że one wydawały mi się już podczas zakupu takie jakieś wyschnięte ale ja laik więc pomyślałam, że tak ma być. Teraz kupiłam też lilię co prawda pięć razy droższą ale cebula jak ta lala! Pewnie z tymi jesiennymi zakupami to "przegięłam" kupując "badziewie" czy może jest dla nich szansa? Pozdrawiam !

Teraz odpowiadam na konkrety..
Trzeba było cebule posadzić jesienią.... i nie patrzeć, że wiosną... lilie można sadzić i wiosną i jesienią.. większe szanse na przeżycie maja w gruncie niż nieodpowiednio przechowywane w domu.
Ja bym te kiepskie cebule posadziła teraz do doniczek i zobaczyła, czy coś z tego wyrośnie. Jak będą rosły zdrowe.. to posadzisz do ogrodu, a jak będą do niczego lub wcale nie wyrosną to wyrzucisz bez zaśmiecania ogrodu.
Możesz posadzić w dość małe doniczki.. wiosna (chyba w końcu przyjdzie) jak ziemia rozmarznie przesadzisz do gruntu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:55, 19 mar 2013

Do góry
Skoro już MUSI coś padać, to lepszy śnieg, wierzcie mi, niż deszcz

Mam nadzieję, że lilie jeszcze do mnie nie idą...
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:39, 19 mar 2013

Do góry
Buziam pochmurnie i deszczowo
Ale u Ciebie za to lilie piękne jakos tak lepiej i cieplej mi się zrobiło.
Biedny Misiek tonie w zaspach
Ogród - wspaniałe miejsce na relaks 08:33, 19 mar 2013

Do góry
Lilie kupiłam bo kiedyś miałam jedną ale nornica mi zjadła nie wiem czy te się długo ostaną ale warto spróbować muszę jeszcze trochę o nich poczytać jak masz jakieś rady dla nowicjuszki to mi napisz a róże uwielbiam i co roku jakieś kupuję choć już nie mam gdzie sadzić pozdrawiam
Kocham ten ogród 21:24, 18 mar 2013

Do góry
Piękne lilie kupiłas Iwonko też dziś zrobiłam sobie zakupy kwiatowe bo juz patrzec na tą zimnice nie idzie brr, kupilam troche bylin, tych co jeszcze nie mam i nasion i trawe do renowacji po kretach a pieski to masz grzeczne bo faktycznie nie widac zadnych zniszczen??pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:44, 18 mar 2013

Do góry
Ania, te Twoje lilie..... cudo! ..."ja umiem tylko tak..." to ja też chcę tylko tak
Ogrodowe zacisze 19:32, 18 mar 2013

Do góry
Kobitki nie straszcie ja dziś kupiłam lilie i róże będzie problem pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:30, 18 mar 2013

Do góry
Kochani.. zima nam dokucza, wiec przepraszam tych co już oglądali, bo to powtórka z rozrywki, ale by nie zaśmiecać wątku wrzuciłam tym razem po 5 fotek....
Były lilie.... wiec nich będą liliowce.... czyli kolorowy zawrót głowy. Wrzucałam jak leci ... częsci może rodzajów brakuje, a kilka może się powtarzać ale nie musi

Kocham ten ogród 19:09, 18 mar 2013

Do góry
Witaj Iwonko ale super lilie zakupiłaś, też planuję zakup lilii ale jeszcze czekam aby nie zrobić falstartu z zakupem, bo jak za wcześnie zaczną mi kiełkować, będzie ciężko przechować do chwili sadzenia w gruncie, jakoś zima trzyma. Pozdrawiam
Kocham ten ogród 16:49, 18 mar 2013

Do góry
Witajcie a wiosny jak nie było tak nie ma więc na poprawę humoru pojechałam dziś na zakupy a to one [img ale mam teraz problem bo lilie róże wypuszczają pąki co z tym teraz robić pomóżcie bo na razie za zimno chyba żeby kopać do ziemi ?
Ania i róże i cała reszta :) 13:29, 18 mar 2013

Do góry
Kondzio, do róż - lilie, lawenda, powojniki, przetaczniki, szałwia, dzwonki różnej maści (uzupełniająco, nie jako konkurencja, czyli w dobranych barwach), bukszpany, cisy. Chyba Cię wzięło .

Aniu
- nie ma za co

I dalej
Comte de Chambord - róża portlandzka

mchowa Little Gem

Mazury i mój kawałek ziemi 21:33, 17 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myślę że szybko wiosenkę przywitam, Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam

Ja na Twoim miejscu posadziłabym te róże do kartonów oczywiście tak jakbyś wsadzała do ziemi z całym dobrym papu dla nich, tylko postaw na jakiejś folii cobyś nie zalała sobie podłogi a potem z kartonami do ziemi, karton się rozłoży przecież
Nigdy nie mów nigdy 19:51, 17 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście piękny park, ale te ilości kopców, szok! na pewno doprowadza do prządku, bo w końcu miejsce wizytowe;
fajne widoczki pokazałaś, zwierzyna ciekawa, ptaki też, 1 morderstwo po drodze i oszałamiająco temperatura, tyle to u nas nawet nie było;
dalia nowy zakup, to ruszyła

Ale pięknie było dzisiaj...

Wszystkie te nowe zaraz do wsadzenia...a tu temperatura zupełnie niesprzyjająca

Ciekawe jak te lilie, które przyjdą...mam nadzieję, że nie będę musiała od razu te czterdzieści parę do donic sadzić
Mój mały raj na ziemi :) 17:49, 17 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Anula czy ja dobrze kojarzę, że sadziłaś lilie do donic? .... dzisiaj kupiłam sobie 4 szt. Lilii Orientalnej hybrida .... z myślą o donicy właśnie , żeby na tarasie upajać się ich zapachem ... czy to się uda?

pozdrawiam

Madziu,
uda się, uda ! ja tez zapoachu potrzebowałam, więc sobie na tarasie "pod nosem" te donice postawiłam a jak przekwitną, chowam idealne rozwiązanie wg mnie. No i zimuję w garażu, wszystko w zeszłym roku było oki
Ogród Magdalenka 10:59, 17 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Sorki wszytkim, że nie odpowiadam, ale czas leci, spać trzeba.... warunki pogodowe.. -8

Każda lilia urośnie w pojemniku... doniczce... tylko trzeba dobrać donicę do wielkości lilii i pilnować by miała dobrze..... moje rosną na ok. 1,8-2,0m to wysokie lilie, wiec musisz dobrać donice by nie fiknęły razem z nią I pamiętaj ... nóżki lubią w cieniu

Aniu , wkleiłam sobie Twoją fotkę , żeby nacieszyć oczy ... śliczna jest ... i dziękuję za dobre rady

życzę Wszystkim miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:51, 17 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Sorki wszytkim, że nie odpowiadam, ale czas leci, spać trzeba.... warunki pogodowe.. -8

Każda lilia urośnie w pojemniku... doniczce... tylko trzeba dobrać donicę do wielkości lilii i pilnować by miała dobrze..... moje rosną na ok. 1,8-2,0m to wysokie lilie, wiec musisz dobrać donice by nie fiknęły razem z nią I pamiętaj ... nóżki lubią w cieniu

O i jeszcze nóżki w cieniu .... to najlepiej znaleźć miejsce na nie w gruncie .... u mnie z tym ciężko , dlatego oddam cebule w dobre ręce ...

buziam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies