Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

anna_g 07:54, 19 mar 2013

asc napisał(a)

.

Ania ! Serdeczne dzięki, że mi to pokazałaś... Co Ci nie wyszło to ja akurat nie widzę Dziurę w środku też niestety mam - a raczej miałabym gdybym wycięła dalej - ale na razie u mnie się chyba Epoka Lodowcowa zaczyna czy co... no w każdym razie epoka śnieżna... (żeby mi tu tylko mamuty nie przylazły, tygrysy szablozębne i Sid Mam nadzieję, że mnie też się uda zrobić coś pdobonego jak u Ciebie... Pozdrawiam śnieżnie...
JulkAd 08:22, 19 mar 2013

słoneczka...może chociaż u Ciebie wyjdzie, bo u mnie nie chce...nadal śnieg, świeży i okropnie mokry
Zeta 08:39, 19 mar 2013

Buziam pochmurnie i deszczowo
Ale u Ciebie za to lilie piękne jakos tak lepiej i cieplej mi się zrobiło.
Biedny Misiek tonie w zaspach
jotka 08:42, 19 mar 2013

Dzisiaj mam sporo do załatwienia i będę jak Twój misiek przez zaspy wędrować. mam nadzieję, że nie na czworakach, bo pod białym puchem zamarznięte grudy lodu
Ale i tak cieszę się, ze żyje
Mala_Mi 09:03, 19 mar 2013

Kurcze żółte...... ależ się tych postów uzbierało.. jako kogoś pominę w odpowiedziach to sorki... i już do Was teraz nie zajrzę, bo nie zdążę ..

Sytuacja pogodowa.... nie wiem ile temperatura, bo termometr zewnętrzny się zepsował... ale w nocy spadło ok. 6cm śniegu i pochmurno. Gość już w autobusie jedzie do cieplejszych krajów, mówią, że na północy cieplej

Sebek , Gaby -sama czasami się za głowę łapię co ja mam i zastanawiam się gdzie to mi się mieści I co będzie jak się rozrośnie??

Kondzio - doła to już chyba każdy ma z powodu tej pogody.... nie jesteś sam, są nas tu tysiące biednych zasypanych śniegiem ogrodników... wiec wspierajmy się, razem raźniej

Kas1sia , Anita, Irenka - program na pw.. naprawdę prosty w obsłudze i darmowy, więc można go używać... Danusia mi go poleciła i do tej pory korzystam z niego. Chociaż mam inny płatny, to ten najlepszy

Agata - moja kliwia jest inna, taka niespotykana o łososiowych kwiatach.... i to pamiątka rodzinna po babci, która już od 76 roku nie żyje .... przeżyła ze mną kilka przeprowadzek.. i ma wartość sentymentalną A kaktus niech rośnie .. dzięki wielkie

Bogdzia - Everest lepszy i to cieszy.......... jak tak dalej będzie zima, to i wiosnę jeszcze urządzę na wątku.. tylko dlaczego zeszłoroczną.... i to mnie denerwuje, wiec wolę już wstawiać lato

Magda - sieje słonecznik, ale moje potffory zjadają go jeszcze jesienią..... zanim zdąży dojrzeć

Kindzia - do szorowania było wszytko, bo to robiłam w kuchni... wanny nie mam, bo łazienka nieskończona jeszcze.... walka z rozdzielaniem i walka ze sprzątaniem... ale mam głupie pomysły...

Marzenka- jakby kliwia miała urosnąć z moja wolą to na pewno nic by z tego nie wyszło Ale hasło dodaję do kategorii DOBRE

Anipla- te korzonki to dały w kość, bo się nie dały rozplątać i trzeba było użyć jednak noża..... z zamkniętymi oczami to zrobiłam.. nie mogłam na to patrzeć mam nadzieję, że operacja się udała, i nie było to morderstwo!

Andziula - trzymam kciuki za Sabę, ale o tym wiesz

Magda70 09:32, 19 mar 2013

jotka napisał(a)

Coraz mniej ludzi w bibliotekach, bo są tutaj

Chyba wydam "Myśli zebrane, żartem pisane" to do emerytury dorobię I wydam wszystko na kwiatki

Hehe...jestem za!
Kindzia 09:33, 19 mar 2013

Żeby Ci się buźka uśmiechnęła...

Milka 09:37, 19 mar 2013

Zerkam zatem na priv dzięki
Mala_Mi 09:38, 19 mar 2013

Agnieszka W, Danusia - ja taki chomik-kokoszka jestem i lubię kolorowo Lubię jak coś się dzieje...

Julka - znów mi pobrudziłaś monitor... nie nadążę wycierać tych paluchów

Kasiu - liliowce to kwiaty jednego dnia... ale za to ile ich jest

Misiek już od Wszystkich poczochrany, wydrapany i siedzi pod biurkiem i pracuje od rana z pańcią

Martek - nie słabe mniemanie, ale jestem skromna osóbka, bo cnotą jest skromność I nie drocz sie mi z Danusią, bo Danusia też skromna osoba i pisze, że nie umie----- umie , umie.. i ładne ma te kolaże

Agniecha -973, Wiunia - trzeba humor sobie poprawiać, bo inaczej będzie deprecha zioma na wiosnę I Kondzio przestanie nam robić hi, hi, hi

Aniu MOnte - mama miała wziąć z sobą do domu dziś podzieloną kliwię, ale wyszły duze sadzonki, pogoda zimowa, wiec stwierdziłyśmy, ze weźmie jak się zrobi cieplej.... już w pokoju nie mam gdzie się ruszyć..... porażka

Jola - MYśli zebrane... jestem za i nawet nie przeciw A u nas na chodnikach śniegu mokrego od ch..y , byłam w mieście rano i porażka, nawet auta nie miałam gdzie zaparkować, by mamę podrzucić na dworzec.. chodniki zawalone, ulice zawalone..... koszmar.

Mariusz - piękna fotka Szkoda, że ptakom tak teraz trudno Nie tylko ogrodnikom, ptakom też ciężki okres nastał

Irenka- zima CI przyszła bo reszta zimowa Ci zazdrościła !!!

Haniu - zima nie che odejść... dobrze jej z nami Chyba siedzi na Forum i ma czas czytać.. a tak pójdzie do morza i co????? Boróweczki.. oj .. jeszcze troszkę...

Anna_g - łyse na pierwszym foto.. widać że pomiędzy lewą a prawą nie ma nic ..... ale najpierw chciałam podciąć to co włazi na przejście i na trawnik.... a dopiero potem wpadłam na pomysł, że to będzie bonazaj dla ubogich.. szkoda, że odwrotnie mi myśli nie przeszły przez głowę. U mnie myśl, to najczęściej oznacza czyn od razu.... tu formowałam w piżamce bonzaja... nawet się nie ubrałam do takiej roboty.. pomyślałam i zrobiłam..

Zeta - słońce to było w sobotę i niedzielę, a teraz szaro-buro-ponuro... łączę się w bólu..... (przez o z kreską )
Mala_Mi 09:42, 19 mar 2013

wiunia napisał(a)
Aha, Aniu mam pytanko, jesienią kupiłam na wyprzedaży cebulki lilii, na których była informacja, żeby sadzić wiosną więc schowałam w ciemne i chłodne miejsce, ale nie o tym chciałam pisac, chodzi mi o to, że one wydawały mi się już podczas zakupu takie jakieś wyschnięte ale ja laik więc pomyślałam, że tak ma być. Teraz kupiłam też lilię co prawda pięć razy droższą ale cebula jak ta lala! Pewnie z tymi jesiennymi zakupami to "przegięłam" kupując "badziewie" czy może jest dla nich szansa? Pozdrawiam !

Teraz odpowiadam na konkrety..
Trzeba było cebule posadzić jesienią.... i nie patrzeć, że wiosną... lilie można sadzić i wiosną i jesienią.. większe szanse na przeżycie maja w gruncie niż nieodpowiednio przechowywane w domu.
Ja bym te kiepskie cebule posadziła teraz do doniczek i zobaczyła, czy coś z tego wyrośnie. Jak będą rosły zdrowe.. to posadzisz do ogrodu, a jak będą do niczego lub wcale nie wyrosną to wyrzucisz bez zaśmiecania ogrodu.
Możesz posadzić w dość małe doniczki.. wiosna (chyba w końcu przyjdzie) jak ziemia rozmarznie przesadzisz do gruntu.