Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 07:32, 17 mar 2013

Roberto napisał(a)
Witam w niedzielny poranek , Ewa czy miałaś wcześniej do czynienia z liliami odm. niskiej, podają do 50 cm. bo zamierzam zakupić przez internet, chyb, że u siebie w sklepach znajdę. Ciekawe jak się sprawują. Będą uzupełnieniem do wyższych.

witaj Robert w zeszłym roku posadziłam to pięknie kwitły ale co w tym będzie to nie wiem ale spytaj Danusi w liliowo i kolorowo ona ma doświadczenie z liliami a Bogusia z zacienionej pisała o sadzeniu w butle plastikowe i do ziemi czytałeś to?
Roberto 07:36, 17 mar 2013

Nie doszedłem do tego, muszę przelecieć wątki to czegoś więcej się dowiem.
Ewa4 07:46, 17 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ewa powsadzaj te lilie do doniczek i wstaw do chłodnego, bo jak w ciepłym to zaczną za szybko rosnąć i nie zakwitną, a potem jak się ociepli z doniczką wsadzisz do ziemi, przynajmniej nornice ich nie zjedzą ja mam wszystkie wkopane w doniczkach cebule a jak tam w NML z mrozem? jaka trytomę kupiłaś? pozdrawiam

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myśę że szybko wiosenkę przywitam a Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam
kitek81 10:46, 17 mar 2013

witam niedzielnie pogoda u nas identyczna fajnie jak tak słońce wyjdzie-od razu nastrój lepszy
pozdrawiam
Ewa4 13:53, 17 mar 2013

Pola napisał(a)
Ewciu, przejrzałam twój wątek hektary do obrobienia są, ale już piękny ogród masz. Będę zaglądać i kibicować....

Witaj Jolu jaki on tam piękny wszystko do przeróbki tz.rabaty i trzeba kwiaty po ogrodzie pozbierac bo posadzone bez ładu i składu ale trochę wiedzy tu zdobyłam więc może coś tam i zrobię ,zaglądaj i jak coś krytyka też mi się przyda.Pozdrawiam
Ewa4 13:58, 17 mar 2013

kitek81 napisał(a)
witam niedzielnie pogoda u nas identyczna fajnie jak tak słońce wyjdzie-od razu nastrój lepszy
pozdrawiam

Witaj Kasiu a czekamy cierpliwie na wiosnę w końcu chyba przyjdzie kiedyś...Pozdrawiam
Marta7 21:24, 17 mar 2013

Ewuś pozdrawiam serdecznie:
GorAna 21:28, 17 mar 2013

Szyukam wiosny, ale widzę, żę u Ciebie tak samo jak u mnie
Pozdrawiam
monteverde 21:33, 17 mar 2013

Ewa4 napisał(a)

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myślę że szybko wiosenkę przywitam, Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam

Ja na Twoim miejscu posadziłabym te róże do kartonów oczywiście tak jakbyś wsadzała do ziemi z całym dobrym papu dla nich, tylko postaw na jakiejś folii cobyś nie zalała sobie podłogi a potem z kartonami do ziemi, karton się rozłoży przecież
Ewa4 21:40, 17 mar 2013

GorAna napisał(a)
Szyukam wiosny, ale widzę, żę u Ciebie tak samo jak u mnie
Pozdrawiam

Aniu wpadnij za tydzień pewnie będzie już wiosna liczę na to .Pozdrawiam