Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:30, 17 mar 2013

anna_g napisał(a)
Aniu pozdrawiam Mroźno dzisiaj u mnie było -14 ale jak boćki już "jadą" a kotka Kaśka Bawarskiego chudnie to się nie martwię Ania - no muszę Ci to napisać... no śniłaś mi się tej nocy - ja nie wiem dlaczego żeby nie było... Byłaś na łące z Miśkiem vel Everestem a i ten Misiek z drugim Miskiem bardzo podobnym tylko brązowym biegał jak szalony i ogromnie ucieszony był... I chyba nawet podeszłam do Ciebie mówiąc że ja też z Ogrodowiska Skąd te sny - pojęcia nie mam, może przez to że chwilę przed snem na Twoim wątku byłam... W każdym razie życzę tego biegania po kwitnącej łące Pozdrawiam i miłej niedzieli

Też psiara jesteś, to tak w głowę różne rzeczy najdą a potem się śnią. .. też tak mam.
Misiek już chyba nigdy nie pobiega...... ale dobrze, że statecznie potrafi przejść się za potrzebą .. bez większych wywrotek... Pobiega kiedy za tęczowym mostem...... wierzę, że taki most istnieje.. A na razie dobrze, jak sobie pospacerujemy na naszej łące.... niech tylko ta zima sie skończy...... po prostu porażka z pogodą.
andziulka 10:37, 17 mar 2013

Aniu, lubię oglądać Twoje zdjęcia z ptaszkami. W tym roku powiesiłam dwa karmniki, ale ptaszków mało pewnie moje pieski je odstraszają. Muszę przenieść karmniki w inne miejsca. Moje roślinki jeszcze małe, gdzieś za 3 lata będzie bardziej kameralnie
noemi 10:40, 17 mar 2013

asc napisał(a)

Tak jeszcze sobie myślę o tej lilii.... a nie lepiej ja posadzić gdzieś pomiędzy trawy, czy pod płot i do gruntu... przekwitnie, przytniesz trochę..zakamufluje się i będzie stała, sama o siebie zadba. To jest wysoka lilia , do donicy to lepsze są z niskich. Poza tym uważam że do donicy to lepsze są kwiaty które dłużej kwitną. Cebula musi się wzmocnić jak przekwitnie, wiec musisz dalej dbać o co co już nie wygląda atrakcyjnie.... w donicy łatwo cebule przesuszyć lub przelać...

Aniu jesteś nieoceniona ... wczoraj to był impuls, pojechałam do ogrodniczego i nie mogłam wyjść bez zakupów .... po powrocie do domu poczytałam o niej .... będzie za wysoka do donicy .... tak jak piszesz ... dziękuję raz jeszcze .... miłej niedzieli Kochana

anna_g 10:47, 17 mar 2013

asc napisał(a)

Też psiara jesteś, to tak w głowę różne rzeczy najdą a potem się śnią. .. też tak mam.
Misiek już chyba nigdy nie pobiega...... ale dobrze, że statecznie potrafi przejść się za potrzebą .. bez większych wywrotek... Pobiega kiedy za tęczowym mostem...... wierzę, że taki most istnieje.. A na razie dobrze, jak sobie pospacerujemy na naszej łące.... niech tylko ta zima sie skończy...... po prostu porażka z pogodą.

Oczywiście że istnieje tęczowy most - też w to wierzę, a za nim łąki i szczęśliwe biegające i baraszkujące razem psy... a może nie tylko... Wszystko kiedyś ma swój kres - choć nikt nie wie kiedy.... i życzę Wam jeszcze wielu spacerów - choć może tylko powolnych i spokojnych Bo najważniejsze w tym wszystkim jest wzajemne uczucie
Pozdrawiam (mam nadzieję, że nie napisałam smutno bo nie chcialabym cię zasmucać, ale czasami dobrze jest godzić się z rzeczywistością i wzajemnymi możliwościami - to chyba jest wielki dar i umiejętność - bo wtedy można najlepiej wykorzystać wszystkie możliwości)
papa
wiunia 10:49, 17 mar 2013

Witam Cię Aniu i bardzo dziękuję za podpowiedź co i jak mam począć z moimi zakupami Dziś piękny dzień, więc pewnie wiosna tuż tuż i nasze psiny opanują ogród na całe dnie Śledzę Twoje posty dotyczące zdrówia Miśka i trzymam mocno kciuki za jego dobrą formę. W moim domu też kiedyś była bardzo sędziwa sunia więc pamietam jak to było. Zyczę spokojnej i słonecznej niedzieli
noemi 10:51, 17 mar 2013

asc napisał(a)

Sorki wszytkim, że nie odpowiadam, ale czas leci, spać trzeba.... warunki pogodowe.. -8

Każda lilia urośnie w pojemniku... doniczce... tylko trzeba dobrać donicę do wielkości lilii i pilnować by miała dobrze..... moje rosną na ok. 1,8-2,0m to wysokie lilie, wiec musisz dobrać donice by nie fiknęły razem z nią I pamiętaj ... nóżki lubią w cieniu

O i jeszcze nóżki w cieniu .... to najlepiej znaleźć miejsce na nie w gruncie .... u mnie z tym ciężko , dlatego oddam cebule w dobre ręce ...

buziam
Magda70 11:17, 17 mar 2013

Jestem, żyję, przeczytałam i obejrzałam wsio
I śnieg, i tunele i filmy i obłędne zdjęcia ptaków....
I jakby kogoś interesowało to na Pomorzu piekna słoneczna popgoda , śniegu brak ....
miłej niedzieli
Mala_Mi 11:40, 17 mar 2013

Andziula, jak psy nie polują na ptaki, to ptaki do psa się przyzwyczają Moje ptaszyska na psa nie reagują Postaw karmnik w pobliżu jakiś krzaków, ptaki muszą mieć możliwość szybkiej ewakuacji przed niebezpieczeństwem.. i przylecą.

Magda Noemi - trudno czasami się oprzeć .. a potem gdzie to posadzić... oj mam tak cały czas.... ofiarujesz komuś lilię.... i też będzie radość A sobie kup jakieś niskie Tylko niskie to najczęściej azjatki, a one nie pachną Zresztą Mis Feya chyba też nie pachnie za bardzo... bo ja sobie nie przypominam jej zapachu...

Aniu - ja jestem pogodzona, co nie zmienia faktu, że ..... jeszcze nie teraz O przykrych sprawach też trzeba rozmawiać, a nie zamykać się w sobie... bo choroby i śmierć to też nieodłączna część życia..

Wiunia
- tak przez przypadek znalazłam pytanie, a dano u Cibie nie byłą, wiec każdy pretekst aby coś napisać jest dobry..

Magda 70 - podziwiam za upór, ale ja też lubię mieć wszytko przeczytana, a nie fragmenty, bo potem nie wiadomo co napisać, by nie strzelić jakiejś gafy... niestety nie wszędzie się tak da...

Mala_Mi 11:45, 17 mar 2013

Miałam już nie zaglądać na forum, ale patrzę za okno i patrzę jak gawrony walczą by sięgnąć słoninki.. sprytne bestyje..... pukałam w szybę by je odstraszyć... za pierwszym razem odleciały wszystkie, za drugim rozejrzały eis tylko, za trzecim i kolejnym nawet nie drgnęły..
W zeszłym roku podciągały sobie słoninki na sznurku..czyli sznurek w dziób i przytrzymanie sznurek łapa.. i tak do skutku .... W tym roku słoninki są na plastykowych stripsach, trzeba było inna metodę aby podciągną...ale co to dla gawronów.... są bardzo inteligentne.

Mala_Mi 11:47, 17 mar 2013

Jedna się męczyła, reszta kibicowała z dołu i z płotu. Jak już słona byłą bezpieczna na gałęzi to od razu rodzina się zwaliła na ucztę.....

W szamotaninie znów słona uciekła, wiec znów jedna siedziała i podciągała do góry....