Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 09:58, 22 lis 2020

Do góry
Przy deszczowej niedzieli zapraszam na słoneczne zdjątka. Oczywiście archiwalne.

Dębowe zakątki 09:00, 22 lis 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Nie wiedziałam, że Miskant Morning Light kwitnie

Cudowny Miał czas na zakwitnięcie, u mnie jednak jest zimny ogród. Moje Morning Light nie zakwitły, buu. Bardzo przyjemnie ogląda się Dębowy
Ogród w dolinie 00:13, 22 lis 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Mąż wbił palik zamiast 3 drzewa, żeby było bardziej na tle ściany trzeba by wysunąć wgłąb rabaty.
Zdjęcie sprzed szyby

I w drugą stronę

Tak mi się przypomniało, że ktoś u mnie pisał, żeby tak posadzić drzewo

Asia bardzo ładne widoki teraz wiem jak to wszystko wygląda. Bardzo ładny teren.

Jeśli mogę coś radzić słuchaj swojego wewnętrznego "ja". Co ci dusza podpowiada tak rób. Już tyle jesteś na tym ogrodowisku to chyba wiesz co się z czym je. Spisz sobie drzewa jakie ci się podobają popatrz w necie jak się przebarwiają czy kolosy czy nie i sadz.
Zwróć uwagę na to, że drzewa mają korzenie. Sądzą blisko drogi podjazdowej mogą ci wysadzić kostkę.
Czy ten teren powyżej podjazdu czyli skarpa to jeszcze twój teren?

Wiosna zetkij te pięciorniki o połowę.
Przeczytałam sporo wstecz ale nie doczytalam jakie drzewo masz zamiar posadzić gdzie ten palik aby ci nie zaburzyło widoku na resztę ogrodu?
Musi to być drzewo na wysokim pniu a zarazem osłaniajacy taras tak?

Nie myśl i nie pytaj się bo zwariujesz. Ogród robisz dla siebie a nie dla nas tutaj ogrodniczek. Każdy tutaj ma inny punkt widzenia jakby co zrobił.

Ja sadze trawy tam gdzie mi się podoba, najwyżej przesadze.

Pozdrawiam

Ranczo Edy 00:06, 22 lis 2020

Do góry

Ranczo Edy 00:04, 22 lis 2020

Do góry
haa fajnie Hanusia cieszę się
na dobranoc wąsy....a rano wypijemy herbatkę i może będzie słońce

Pachnący różami, malowany bylinami 23:57, 21 lis 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

Na mazurach podchody motyli. Piękny ten akwen.
Ja mam zamiar w przyszłym roku kilka takich zrobić niech jest pojezierze. Już miałam w tym roku zrobić kupiłam dwie kastry ale tak wyszło, ze nic nie zrobiłam. Oczko jakiekolwiek zawsze piękne.

Te 500 traw to Kasi Pestki, prześledziłam w internecie te trawy to niskie trawy. Robi duże rabaty trawiaste. To się tylko tak wydaje, ale jak masz rabatę i sadzisz mniejsze trawy ok. 40-50 cm od siebie to setki traw trzeba.
Teraz też siedzę przy komputerze i przeglądam, bo chciałam kupić palczatki i jakieś tam inne. Ale jak jest jedno w danej szkółce to drugiego nie ma a nie chcę płacic podwójnie za przesyłkę.
W tym roku kupiłam licencjonowane jeżówki i dosyć ładnie się krzewią 100 szt. Widzę, że chyba za gęsto posadziłam trudno najwyżej co drugą przesadzę. Pięknie teraz mi kwitnie 'Delicious Candy' a 'Delicious Nougat' już po okwitnięciu.
Zobaczę co to będzie w przyszłym roku jak będą kwitnąć.

Jeszcze wracam jak ci się udało takie równe marcinki dostać u mnie każdy ma inną wysokość muszę w przyszłym roku przekopać.
Jeszcze idę po zaglądać do ciebie.

Pozdrawiam

Elu, Mazury powstały ze względu na rododendrony, chciałam im poprawić mikroklimat. Póki co jakoś to wszystko współgra ze sobą. Posadzę jeszcze drzewo, żeby miały rozproszone słońce i powinny być zadowolone.

U mnie w tym roku było dożo mniej jeżówek. Część nie wyszła po zimie, trochę zjadły ślimaki. To co zostało cieszyło oko. Zauważyłam, że te licencjonowane jeżówki trzeba co trzy lata odnawiać bo się wyradzają.
Ja w tym roku nawet sporo zrobiłam na działce. Najważniejsze są ścieżki i nareszcie skończyłam ścinę różaną.

Marcinki mam te niskie, same tak rosną. Musze je jeszcze rozmnożyć, żeby było ich więcej. Ta rabata ma różna operacje słoneczną. Jedne już mocno rozkwitnięte, a drugie dopiero zaczynają.

Znalazłam cię ale się zdziwiłam że nie mogłam napisać w poprzednim wątku haa witaj kochana doradzałaś mi tam o małym oczku dzięki a tu czytam że jeżówki mogą sie wyrodzić i chyba u mnie tak się stało bo znikły nagle i szkoda mi bardzo je lubiłam ...pięknie jesiennie się zrobiło zaraz będzie buro i ponuro ...ale puki co podziwiamy jeszcze kolory cudne jażmianki buziam Ewcia
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:44, 21 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale fajnie witaj Sylwuś
babcia ma gdzie spacerować pozdrawiam babcie
pięknie trawy powiązałaś
ja dopiero się zbieram ...jedną już zwarkoczowałam bo wchodziła na chodnik jeszcze przed kwitnieniem ale moje warkocze to lipa u ciebie to dopiero efekt
buziam
Ranczo Edy 23:29, 21 lis 2020

Do góry

Ranczo Edy 23:26, 21 lis 2020

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:24, 21 lis 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
taki widoczek z dzis rana

Witaj Izuniu, próbuję choć częściowo nadrobić zaległości u Ciebie, na razie cofnęłam się do tego zdjęcia i utknęłam. Jest bajkowe, cudowne. Jestem zachwycona Twoim zwierzakami, tym łukiem, no i ogólnie ogrodem, przestrzenią i widokami. Nie będę oryginalna, jeśli powiem, że zdjęcia kaczuch w balii też wymiata. Cieszę się, że Cię odwiedziłam.
Ranczo Edy 23:22, 21 lis 2020

Do góry
trawy teraz ich czas ...i cieszą

Ranczo Edy 23:18, 21 lis 2020

Do góry
Dziś wieje ...tak jakby zmieniało się i może zima będzie ? ciekawe ...
u Piotra dreptałam i zapach świąt poczułam ...może coś pomyślę

ale póki co

tulipanowiec już prawie zgubił liście i widać nasiona coraz bardziej otwarte jak szyszki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:05, 21 lis 2020

Do góry
Ktoś wypatrzy?

Już siadają na wielu drzewach w ogrodzie, a ostatnio na sośnie i na złotokapie za pergolą, ale też w łące, w suchym strumieniu, pod krzewami....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:59, 21 lis 2020

Do góry
Babcia spaceruje po ogrodzie

i ptasie pstryczki

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:58, 21 lis 2020

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U mnie większość porobiona torochę fotek ale nie całościowych

latam jeszcze podziwiam zapał i pomysły ...bo ja trochę podupadłam w tym a też lubię powymyślać fajnie tak popatrzeć ....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:53, 21 lis 2020

Do góry

i jedyny koralik na kalikarpie....ja nie wiem czy mi się nie zawiązują czy ptaki tak objadają, no nie mogę się spektaklu dochować...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:50, 21 lis 2020

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Parę z nich mam na foto wiec pokazuję wiec kolory pewnie będą biel srebro może trochę natury.

świece choineczki na stó a może komoda?

Do stroika lub nad telewizor biały i brokatowy

Sowa na choinkę wreście je dostałem

Doniczka a co w niej będzie kto to wie coś wymyślić trzeba

są 2 na foto 1 renifer zimowy, pewnie do stroika wkomponuję
światełka to zawsze ładne i dekoracyjne coś

bombeczki białe delikatne z klasą pewnie na choinkę

Super zakupy udały ci się będą cieszyć na pewno . Pobiegłam wstecz i dopiero zobaczyłam ile masz trawy do koszenia i kamienie które uwielbiam no i klony jakie wielkie tylko byłam bardzo na przodzie trzeba długo buszować żeby wszystkie okazy zobaczyć moc pracy masz u siebie i fajnie jest jeszcze popatrzę ...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:49, 21 lis 2020

Do góry

przelot nad ogrodem...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:46, 21 lis 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:41, 21 lis 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies