Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 23:24, 01 maj 2021

Magleska napisał(a)
Basiu piękniutko

Madziu, dziękuję.
basia3012 23:26, 01 maj 2021

Iwonka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości u ciebie, dużo się zmieniło. Super jest z ta kratką zasłaniającą beczki.
Hakone się rozłazi, z czasem jest ładniejsza po bokach niż na środku.
Pomysł z sadzeniem w plastik to świetny patent. Doniczka plastikowa jest lżejsza, łatwiej schować na zimę, a ceramiczną przenieść bez zawartości.
Kwiaty dłużej kwitną bo jest zimniej, szczęśliwie nie gniją bo u nas na południu dużo deszczu było.
Jaki powojnik polecasz Basiu na wystawę południową? Chciałabym coś zasadzić na rogu drewutni, latem jest tam patelnia. Marzy mi się powojnik długo kwitnący, czy w ogóle jest taki?

Iwonko, dziękuję za odwiedziny i za pochwały.
Napisałam Ci o tych powojnikach u Ciebie.
Alija 00:15, 02 maj 2021

basia3012 napisał(a)
Dzisiaj pomalowałam ściankę zasłaniającą beczki na deszczówkę.
Było tak.

Jest tak. Trochę niższa byłaby lepsza. Ale nie wiem czy to nie za duży kłopot obniżyć o dwie deseczki. Jutro męża zapytam.

Basiu! I znów świetny pomysł. Ścianka bardzo elegancka, super!
Miłej majówki.
sarenka 08:20, 02 maj 2021

Basiu, naszła mnie taka myśl- czemu nie zrobię wizytówki? Fajnie jakbyś zrobiła Też myślę,że za jakiś czas wizytówka powstanie
Temat powojników wrócił u mnie ( chce posadzić myślę że ze 3 Viticella,tylko nad kolorami się zastanawiam no i czekam aż pojawia się w ogrodniczym) i całą kolekcję Twoją obfotografowana znalazłam
Czy pszczoły lubią powojniki? Zastanawiam się czy pod słupem nie posadzę. Narazie chce na nowo powstałej częściej ogrodzenia, gdzie są 4 przesla to chce posadzić ze 2-3 sztuki
Kamcia 08:58, 02 maj 2021

Patrząc na Twoje zdjęcia, Basiu, i w sumie nie tylko na Twoje, zauważyłam, że w Polsce "chodniczki" robi się zaraz przy elewacji. W Niemczech, natomiast, zostawiają najpierw pas na rabate dla roslin a dopiero potem ścieżkę. Nas w tym roku czeka zrobienie od nowa podjazdu i tak się zastanawiam, ktore rozwiązanie wybrać. Bo powiem szczerze, że patrząc na Twoje zdjęcia to fajnie to wygląda.
Rumianka 15:31, 03 maj 2021

Basiu, czarujesz tym ogrodem...czarujesz!!!
basia3012 22:04, 03 maj 2021

Tu mieszka nasza lokatorka z dzieciaczkami, czarna kotka z zielonymi oczami i jej trójka dzieci. Tu się okociła i na razie tu mieszkają. Nie chcemy ich ruszać. Tylko piecyk wstawiliśmy, narzuciłam na przyczepkę koc, zawiesiliśmy kotarę oddzielającą ich "gniazdko" od reszty pomieszczenia i poduszki pod przyczepkę położyłam. Kociaczki już są dosyć duże ale jeszcze nie umieją chodzić, łapki rozjeżdżają się im na boki.

Oto ich domek na kółkach. Taka mała kocia przyczepka kempingowa.

gogo 00:00, 04 maj 2021

Basiu, dobrze pisze Eliska, czarujesz ogrodem i ozdobami
Te mini ciski fajnie Ci podrosły
Kamcia 18:53, 04 maj 2021

Ty to masz dobre serce, Basiu.
Masz racje, poki co zostaw te kociaki.
Roocika 21:54, 04 maj 2021

Basia, ale fajnych masz kocich lokatorów
Może się uda oswoić?