Oj tak damy radę Hanusia ,Piotrze wiosną też chce się coś robić
Haniu będziemy przez zimę jak się uda w kolory się bawić po świętach zaraz ferie to może chwile oddechu będzie od lekcji to się pobawimy
buziam i macham
Hej pięknie ale busz nie widać cię już haaa z tego buszu ogród dojrzał i nie widać już gołej ziemi z szaleństw z przed sezonów marcinki tak samo u mnie jak nie przerwę to słabiutkie ale tym razem to prawie wyrwałam i co innego jest ale tak to z nami że się chce coś zmienić już mamy w naturze no nie ? buziaki Irenka
Wczoraj jeszcze było bez przymrozków i łądnie.Ale już w powietrzu było czuć zimnicę.
Kilka zdjeć z wczorajszego ogrodu.
Tej śliwki już nie ma wycięliśmy. Krajobraz na przestrzeń się zmienił.
O tak dębolistna jeszcze jest piękna. Ale z nia na dzień juz traci coraz więcej liści. Zaraz i ona będzie goła.
Fajnie,że i twoja idzie do góry. Ona z roku na rok mocno idzie do góry. Najpierw do góry a potem już migiem na boki. I roku na rok coraz szersza i piękniejsza. Ja jestem z niej bardzo zadowolona
Część dalii już wykopałam.
A część jeszcze w gruncie. Wczoraj jeszcze kwitły
Ale dziś już po przymrozkach już poleciały
Ale i tak w tym roku mieliśmy przepiękną długą jesień
Z tej ciemnej niskiej nasionek trochę zebrałam
Tydzień temu w sobotę Emuś łąki dolne skosił
Ja w tygodniu zwoziłam na kompostownik bo szkoda było wywalić jak w nich i gryka i facelia i ogórecznik i żywokost i ślazy i chabry były. Dobry kompost będzie bo nasion zawiązać już nie zdążyły
a tu dla Iwonki, ale może i dla kogoś jeszcze nasze giganteusy pospinane trytytkami, ponieważ kępy wielkie to dzielimy na kilka każdą
i mam prawie świąteczne palmy w ogrodzie
Witam piękny ogródek. Tyle bibelocikow, duperelkow fajnych nigdzie nie widziałam. Rośliny też bardzo ładnie dobrane i posadzone. Bardzo mi się podoba. U mnie takich bibelocikow nie ma ale wezmę się i za to,.
Piękne kloniki mam inne równie pięknie się przebarwiające rubrum "Brandywine", "Red Sunset",
October glory piękny nie mam go co znajdę to zawsze za wysoki i nie mogę przewieźć. Jesień jest piękna szkoda, że to już koniec.
U mnie kiedyś spalił się kompostownik. EM wywalił popiół z ogniska do kompostownika. Przyjeżdżamy za kilka dni po drodze wstąpiłam do sklepu i tak coś śmierdziało. EM mówi co za cholera znowu ktoś coś pali. Jedziemy po drodze zaczęło padać przyjeżdżamy na działkę a tu jeszcze większy smród.
Wychodzimy za świerki a tam unosi się dym tuje spalone bo przy kompostowniku tylko kompost sięntli.
Więc o pożar nie trudno. Bezmyślność może prowadzić do katastrofy wszędzie.
Sukcesywnie próbuję sprzątać przed zimą, ale jestem strasznie w plecy. Nie wiem czy to ja jestem taka łamaga i oferma, czy co... Zawsze znajdzie się coś, co jeszcze dodatkowo trzeba zrobić...
Ciągle zbieram dużo resztek roślinnych, oprócz tego mam stałą dostawę liście rozjechanych kosiarką . Więc dzisiaj postawiłam trzeci kompostownik.
Zadołowałam kolejne doniczki z chryzantemami. Jak przezimują, będą jak znalazł do obsadzenia rabaty we wgłębniku.
Parę z nich mam na foto wiec pokazuję wiec kolory pewnie będą biel srebro może trochę natury.
świece choineczki na stó a może komoda?
Do stroika lub nad telewizor biały i brokatowy
Sowa na choinkę wreście je dostałem
Doniczka a co w niej będzie kto to wie coś wymyślić trzeba
są 2 na foto 1 renifer zimowy, pewnie do stroika wkomponuję
światełka to zawsze ładne i dekoracyjne coś
bombeczki białe delikatne z klasą pewnie na choinkę
Stożek zrobiłam z tektury i okleiłam materiałem (szmatą) Wzmocniłam nabijając na patyka doniczkę przemysłową od spodu. Na szmatę naklejałam liście. Ten stożek ma około metra + kijek.