Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

TAR 21:32, 13 kwi 2021

ale teraz masz ładnie, wiem, bo byłam
Dorii 21:35, 13 kwi 2021

Teraz łazienka wygląda tak żeby nie było że nadal jak w slumsach
Dorii 21:36, 13 kwi 2021

TAR napisał(a)
Dorka no nieżle, szkola zycia

Taką, ale wspominam te czasy bardzo dobrze. Człowiek miał wtedy tyle zapału i nadziei.
Dorii 21:39, 13 kwi 2021

antracyt napisał(a)
Normalnie jakbym mają łazienkę na piętrze widziała sprzed kilku lat Też długo tak wyglądała. Potem przez następne 2 lata była zagipsowana i pomalowana na biało, z linoleum na podłodze, aż wreszcie w zeszłym roku zrobiliśmy ją tak, jak sobie wymyśliłam. Jest tapeta, wolnostojąca wanna i "żyrandol" z odzysku
Doskonale rozumiem co to wykańczanie domu na raty. Kolejna część w końcu zrobiona, a reszta już na remont czeka Uratuje Was spokój i świadomość, że nie tylko domem/dla domu człowiek żyje

W wolnostojącej wannie naczynia myłam
Linoleum z łazienki teraz leży w kotłownio-pralni. Ale kiedyś się wezmę i położę tam płytki.
Dorii 21:40, 13 kwi 2021

TAR napisał(a)
ale teraz masz ładnie, wiem, bo byłam

Jesteś zbyt łaskawa alei tak dziękuję :-*
jolanka 22:03, 13 kwi 2021

Oj tam, oj tam, samo życie, zasłonki zamiast drzwi, wiem coś o tym
A zmywarkę na środku kuchni podpieraną stołeczkiem co by się nie przewracała ktoś miał? To już była Francja elegancja bo na początku zamiast tej zmywarki ( stolarz nie raczył zrobić mebli kuchennych przez pół roku a pieniądze na nie wziął), myłam naczynia na początku w małej umywalce w łazience, wanna to byłby luksus. A z domu wychodziłam po podstawionym pustaku. Teraz to wspominam z sentymentem ale wtedy to płakałam z żalu
TAR 22:18, 13 kwi 2021

bo to sa sentymenty, wspomnienia i takie tam. my pamietamy nasze oblewanie pierwszej więźby w grudniu, siedzielismy cala rodzina na pustakach i pilismy rum na skleconym napredce stole z desek szalunkowych i jedlismy kielbaski z grila. do dzis cala rodzina wspomina. byla nawet moja sp. 90 letnia babcia. byly tance i spiewy. tez pol roku wchodzilismy po paletach a brame tymczasową zamykalam na klodke, codzienne jej otwieranie tez bylo wyzwaniem.

w obecnym domu przez miesiac nie mielismy kuchni a dzien przed przeprowadzka okazalo sie, ze głowna rura kanalizacyjna z domu do przepompowni jest w strzepach polamana.
Dorii 22:32, 13 kwi 2021

A która z was zamieniła by to na wykończone pod klucz mieszkanie w bloku?
Dorii 22:40, 13 kwi 2021

Wiem że ta piosenka była tworzona na podstawie ciut innych doświadczeń ale dla mnie ma jedno skojarzenie i przywołuje wspomnienia.
https://youtu.be/7kB4M26kG74
kasia1 07:14, 14 kwi 2021

Dorii, u mnie było to samo, wprowadziliśmy się w 2012r, jak syn miał 3,5 roku, a córcia 8 miesięcy. Mieliśmy zrobioną tylko dolną łazienkę, tzn to mocno powiedziane, bo stolarki nie było, a za drzwi robiły nam żółte folie budowlane Do teraz mam uraz do żółtego. Zlew w gospodarczym, jakaś stara kuchenka do gotowania. Dostaliśmy jakieś przemysłowe wykładziny od teścia, żeby mała nie raczkowała po betonach Oj jest co wspominać Nam się kasa skończyła na etapie deweloperskim (plus łazienka), więc resztę musieliśy się sami nauczyć i zrobić. Po 9 latach mamy większość spraw zakończonych, chociaż dalej jest co robić.

Jeśli chodzi o ogród - to kiedyś odnajdę i wrzucę mój pierwszy projekt ogrodu. To w kategoriach żartu, jak człowiek o niczym pojęcia nie miał. Nawet sauna tam była Teraz widzę, że urządzenie ogrodu, to finansowo podobnie jak wykończenie domu.

Mieliśmy etap, jak było bardzo ciężko, by to wszystko sprzedać i wrócić do miasta. Teraz już byśmy się do tego nie nadawali