Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

antracyt 18:03, 13 kwi 2021

Bardzo lubię jak całą chmarą tacy skrzydlaci goście do ogrodowej stołówki wlatują. Im dłużej na trawniku urzędują tym lepiej
Roocika 18:40, 13 kwi 2021

Dorii, pocieszam, tulę, rozumiem Cię.
My już 7,5 roku mieszkamy, wciąż dom niedokończony, ogród to w ogóle. Człowiek się wścieka.
Mnie często pomaga oglądanie zdjęć, widać na nich ile już zrobione i chociaż jeszcze dużo do zrobienia to jednak jest coraz lepiej.
Trzymaj się
Dorii 19:00, 13 kwi 2021

antracyt napisał(a)
Bardzo lubię jak całą chmarą tacy skrzydlaci goście do ogrodowej stołówki wlatują. Im dłużej na trawniku urzędują tym lepiej

Też lubię, szczególnie że one podobno gustują w pędrakach
Dorii 19:08, 13 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Dorii, pocieszam, tulę, rozumiem Cię.
My już 7,5 roku mieszkamy, wciąż dom niedokończony, ogród to w ogóle. Człowiek się wścieka.
Mnie często pomaga oglądanie zdjęć, widać na nich ile już zrobione i chociaż jeszcze dużo do zrobienia to jednak jest coraz lepiej.
Trzymaj się

Dziękuję i też tulę :-*
Wprowadzaliśmy się ostatniego stycznia 2014r więc bardzo podobnie do was i też dom nie gotowy a najgorsze że już trzeba by to i owo wymienić czy odmalować. A ogród to wiadomo.
Wiedziałam że będzie pomału ale i tak plany okazują się zbyt ambitne. Ale masz rację zdjęcia dają dobry punk odniesienia, dlatego u mnie w wątku jest historia od początku.
ajka 19:46, 13 kwi 2021

My też wprowadziliśmy się w grudniu 2015 na wariata, a dopiero teraz kończymy robić swoją łazienkę przy sypialni Córki pokój w tym roku musieliśmy przemalować i przemeblować, bo stwierdziła, że jest zbyt dziecinny. Kiedy tu człowiek ma mieć jeszcze czas i kasę na ogród ?
TAR 20:38, 13 kwi 2021

my wprowadzilismy sie do pierwszego domku w sierpniu 2010 a do drugiego obecnego w pazdzierniku 2016 i kto tu wariat
Dorii 21:12, 13 kwi 2021

Hehe, tylko my wprowadzaliśmy się na ubogi stan developerski. Na podłodze na parterze beton a na poddaszu płyta OSB. Na ścianach płyty k-g bez wykończenia łączeń między nimi. Bez drzwi wewnętrznych. Kran budowlany w dolnej łazience i własnoręcznie przeze mnie montowany kibelek.
Uwaga!!! Zdjęcia tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
Po kilku dniach od wprowadzenia łazienka wyglądała mniej więcej tak

W tej wannie przez rok myłam naczynia.
Kuchnia, teraz jest tam pokój młodszego
TAR 21:18, 13 kwi 2021

Dorka no nieżle, szkola zycia
antracyt 21:27, 13 kwi 2021

Normalnie jakbym mają łazienkę na piętrze widziała sprzed kilku lat Też długo tak wyglądała. Potem przez następne 2 lata była zagipsowana i pomalowana na biało, z linoleum na podłodze, aż wreszcie w zeszłym roku zrobiliśmy ją tak, jak sobie wymyśliłam. Jest tapeta, wolnostojąca wanna i "żyrandol" z odzysku
Doskonale rozumiem co to wykańczanie domu na raty. Kolejna część w końcu zrobiona, a reszta już na remont czeka Uratuje Was spokój i świadomość, że nie tylko domem/dla domu człowiek żyje
Dorii 21:31, 13 kwi 2021

Dodam jeszcze że wprowadzaliśmy się kilka dni po pierwszych urodzinach naszego synusia więc wesoło było. Chciałam jeszcze zdjęcie sypialni dać ale nie znalazłam.
Zamiast drzwi przez kilka lat mieliśmy zasłonki, najpierw na szybko zrobione z pozostałej po budowie folii wiatroizolacyjnej.
Po miesiącu mieliśmy jeden pokój zrobiony dla młodego. Po około roku kuchnia, z resztą nadal meble tymczasowe. Łazienki po jakiś dwóch latach.
Tak więc ogród niby już siódmy sezon ale pierwsze trzy czy cztery lata był praktycznie nie ruszony bo prawie wszystko w domu tymi rencyma robiliśmy. Muszę się pochwalić że płytki w kuchni na ścianie i na podłodze w wiatrołapie sama kładłam. Docinanie listew przypodłogowych to też moja praca. Cekolować również potrafię. Od jakiś trzech lat jesteśmy na etapie przemęczenia budowlanego i niewiele idzie do przodu. Przerzuciłam się więc na ogród.