Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:18, 18 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
wykopki daliowe

Sylwia witaj w klubie
Przedziwny Ogród 17:16, 18 lis 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Aniu Ta srebrna roślinka to Kocanka włochata. W ostatnich latach podobnie jak surfinie sadzę ją do gruntu. Ładnie się rozrasta i niedopuszcza do wzrostu chwastów. A dodatkowo chroni korzenie innych roślin przed nadmiernym słońcem. Sama też dobrze znosi suszę. W następnym roku też ją wsadzę, jeszcze w inne miejsca.

Dziękuję, napewno posadzę gdzieś u mnie, bo bardzo ładna. Dopytam jeszcze miłorzęba. Sucho pod nim, czy w miarę?
Mam ochotę wyrzucić dwa nie najpiękniejsze szmaragdy i w ich miejsce dałabym ginko bilobę. Robiłam w tym roku z liści miłorzębu nalewkę na pamięć
Ogród Basi i Romka 16:49, 18 lis 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)

Zachwycające
Piesia piękna, łagodna jak baranek
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:46, 18 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/214/2142985/original.JPG[/img]
już się nie rozwiną....

Sylwia, Twój karczoch jest taki zielony jak na zdjęciach? Ja mam takiego srebrnego, w dodatku w macie Kupiłam najzwyklejsze nasiona a wygląda super. Szkoda, ze nawet pąków się nie doczekałam, może w przyszłym roku zakwitnie.
W kamiennym kręgu od początku 16:38, 18 lis 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Warto mieć tak różnorodne rośliny, bo jesienią dają to co najpiękniejsze - przebarwienia różnej maści...chce się spacerować pomimo chłodu...nieprawdaż?

Prawdaż Elisko
Sama przyjemność spacerować po kolorowym ogrodzie
Nawet jak słonko zachodzi
W kamiennym kręgu od początku 16:31, 18 lis 2020

Do góry
Zdjęcia niezbyt wyraźne, bo już było szaro.....ale jak pięknie

W kamiennym kręgu od początku 16:29, 18 lis 2020

Do góry
Dzisiaj cały dzień pochmurny.
Zakończyłam prace w ogrodzie.
Pozostały jeszcze pelargonie. Trzeba by je jakoś przechować, ale muszę Was dopytać jak?
Na zakończenie dnia chmury się schowały i Kamienny złapał ostatnie promyki zachodzącego słonka.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:22, 18 lis 2020

Do góry
Kupiłam w tym roku werbenę patagońską, która okazała się być werbeną żyłkowaną. A że ładnie kwitła to posadziłam ją na rabacie.
Podobno nie zimuje i to chyba dobrze bo się bardzo mocno rozłazi rozłogami a mam ją od lata. Wykopałam ją dzisiaj i lekko się zdziwiłam jak daleko wypuściła rozłogi.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:17, 18 lis 2020

Do góry
Czy rojniki w donicy trzeba schować na zimę czy może dałyby radę na zewnątrz?

Mój ogrodowy pamiętnik 16:14, 18 lis 2020

Do góry
A róże wciąż tłoczą i tłoczą ...

Grujecznik dziwny w tym roku jest .

Kalina + klon.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:16, 18 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takie zwykłe liście na trawniku a jak ładnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:56, 18 lis 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
zaglądam, może cyknełaś coś jeszcze?

Coś tam mam, ale nie wiele

Listopadowy widoczek
Dla odmiany czas na zmiany... 14:45, 18 lis 2020

Do góry
Moje ciemierniki startują
Wczoraj posadziłam resztę cebulek, głównie narcyzy , trochę poplewilam, zebrałam kretowiska , rozrzuciła resztę kompostu i w zasadzie względny porządek mam. Zostało powiązać trawy na zimę i jakieś pierdulki

Ogród Basi i Romka 14:41, 18 lis 2020

Do góry
Miał być taki pieniek-stolik

Wizytówka - ogród Basi i Romka 14:14, 18 lis 2020

Do góry
Jesień 2020

Moja "przyziemna" :) pasja 14:12, 18 lis 2020

Do góry
Jagodaa napisał(a)
I nieco słoneczniej, koniec października

Cześć Jagoda, piękne ujęcie w ogóle przejrzałam sobie Twoje poczynania i bardzo mi się podoba, super masz posadzone rośliny w dużych ilościach i ładne obwódki. Zapewne coś zgapię Świdośliwa śliczna, mam ją na swojej liście wiosennych zakupów. Jak ona szybko rośnie i ile wg Ciebie rozrasta się na szerokość ? Czy można ją trochę trzymać w ryzach?

Jak sprawują się cisy, sadziłyśmy w podobnym czasie, kupiłaś piękne okazy
Przedziwny Ogród 14:09, 18 lis 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Agatko, co to jest to srebro?
Świetnie wygląda

Witaj Aniu Ta srebrna roślinka to Kocanka włochata. W ostatnich latach podobnie jak surfinie sadzę ją do gruntu. Ładnie się rozrasta i niedopuszcza do wzrostu chwastów. A dodatkowo chroni korzenie innych roślin przed nadmiernym słońcem. Sama też dobrze znosi suszę. W następnym roku też ją wsadzę, jeszcze w inne miejsca.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:36, 18 lis 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Jak Ty sie bawić pięknem świata, uwielbiam Twoje foteczki odsłanisz niewiele a dajesz niesamowitą porcję wrażeń
Brakuje mi fotek wrzosowiska, zawsze robiłaś, bardzo prosze o pokaz

Kasieńko już drugi tydzień, zbieram liście, dzieci też mi pomagały, pomału ogarniam co się da przed zimą,
wysadziłam pelargonie do szklarni, posadziłam do donicy bratki zwykłe czy przezimują nie wiem te drobne mi zimowały teraz próba.
Sadzę tulipany do donic, czosnki główkowate na rabatę przy kaskadzie, zostały mi jeszcze dwa opakowania,
chyba pojadę do mamy i jej posadzę, żeby się ucieszyła wiosną

Wrzosowiska nie fociłam...popatrz...nadrobię jeszcze, zajmuje mnie wnuczka
Miałam teraz rehabilitację, byłam u specjalisty endokrynologa,
bo problem z lekami, zdiagnozował mnie idealnie, a czasy jakby wsteczne
i groźne nadal, większość czasu za kółkiem... wolałabym spacerować po lasach
Stawiam aktualnie na siebie mus zadbać o to co najważniejsze zdrowie
Buziaczki
Obrzeże z kostki brukowej 13:10, 18 lis 2020

Do góry
Przede wszystkim dziękuję Wam obu za odpowiedź. Może nie wyraziłem się do końca jasno. Chodzi mi o kostkę betonową. I tak, chciałbym, żeby oddzielała trawę od rabat (które są głównie wysypane korą). Zdaje sobie sprawę z tego, że trawa będzie przerastać ale chodzi mi o to, żeby zrobić sobie rozsądne obrzeże, na które będę mógł wjechać kosiarką. Aktualnie jest tam ekobord, który się łamie jak na niego najadę, a dodatkowo kora mi się ciągle przesypuje na trawę. A ponieważ mam sporo kostki, której do niczego innego nie wykorzystam, chciałem dla wygody położyć ją jako obrzeże. Poniżej zdjęcie fragmentu rabaty. Kostka sobie tylko leży, żeby zobrazować o co mi chodzi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies