Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:23, 08 gru 2020

Do góry
Mam więcej

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:11, 08 gru 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję No kto jak nie my matki będzie podtrzymywał ciepło domowego ogniska.

Zapewniam Cię, że nie każda potrafi
Podwórkowa rehabilitacja 17:00, 08 gru 2020

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 16:58, 08 gru 2020

Do góry
Zmiana wystroju
Wejścia pilnują gnomy i wprowadzają świąteczną atmosferę.

Pozdrawiam cieplutko Zaglądających.

Sezon 2017 u Hanusi 15:30, 08 gru 2020

Do góry
Izabelko, zapraszam na mikołajkowy makowiec, wykonał wnuczek - makowiec był pyszny.
Zieleń, drewno i antracyt 14:36, 08 gru 2020

Do góry
Moi sąsiedzi stawiają dom jednak trochę dalej. Oddechów słyszeć nie będziemy, ale oglądać jak najbardziej
Tobie Kasiu ładnie się już udało odgrodzić. Tuje macie spore, nowe drzewa też nie najmniejsze. Jak wiosną pojawią się liście, to zrobią przegrodę również dzwiękową.

Zmienię temat Zakisiłam przedostatnie buraki, zabrakło mi chrzanu, mam nadzieję, że mimo to wyjdą smaczne A w ramach zagospodarowywania przydługich wieczorów (jakoś nie mogę się jeszcze zebrać do przedświątecznych porządków, wyjśćteż za bardzo nie ma gdzie...) wyrysowałam sobie kwiatka. Jak nie w ogrodzie, to ogród w głowie... niezdrowe to już trochę
Zieleń, drewno i antracyt 12:10, 08 gru 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

PS. zobacz jak się miewają pelargonie od Violi, zamieszkały na zimę w szklarni

Piękne liście i kolor kwiatów Viola ma oko
Zieleń, drewno i antracyt 11:51, 08 gru 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Nie mam co prawda domu, czego bardzo żałuję ale balkony moich sąsiadów wychodzą wszystkie na mój ogródek są regularnie używane i chociaż nie wiem jak chciałabym się osłonić to nie da rady. Musiałam się przyzwyczaić
Ale mój ogródek to taki ewenement w blokowisku

No do Ciebie to nie będę się porównywać. Zdecydowanie wygrywasz na ilość sąsiadów wokół

PS. zobacz jak się miewają pelargonie od Violi, zamieszkały na zimę w szklarni

W ogródku emerytki 11:50, 08 gru 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Kwitły wszystkie chryzantemy i to nieźle

Nawet ta fikuśna kremowa chryzantema przezimowała Ci w gruncie i zakwitła?
Kolorowo masz jeszcze w ogrodzie, trawy się ładnie rozrastają!
U mnie ciemiernik cuchnący od Ciebie też zapowiada obfite kwitnienie
Pozdrawiam!
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:42, 08 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dorotko, ludzie z okolicy z pewnością zazdroszczą Ci tak wymuskanego ogrodu...czego się obawiasz, że ktoś doceni Twoje piękno...? my doceniamy przecież o tym wiesz. A ludzie? No cóż, zawsze znajdzie się ktoś, kto łatkę przyszyje, ale uważam, że nie masz się czego obawiać...jesteś zdolna, mądra, masz wspaniałą rodzinę, wypielęgnowany ogród, Twoimi łapkami, bo samo się przecież nie zrobiło...Nie warto się dołować, z powodu sąsiadów...Znasz swoją wartość i to najważniejsze. A każdy, kto zazdrości, to może zakasać rękawy i też stworzyć sobie swój ogrodowy raj, prawda?
Dziękuję za tak wspaniałe wsparcie, oby wszyscy tak myśleli. Sąsiadkę mam świetną, to od niej mam trzeci rok z rzędu gałęzie ze srebrnego świerka. W tym roku całe duże taczki mi przywiozła tych gałęzi. Ona rozumie moją pasję i tez ma śliczny ogród. W sumie to nie wiele ludzi widziało mój ogród, mieszkam przy bocznej ulicy i niewiele osób tamtędy przechodzi.

Jelonki mi się przy tym wietrze rozbiegły po podwórku. Dobrze, że mąż ich nie przejechał jak wyjeżdżał do pracy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:30, 08 gru 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Ależ mnie zachwycił tan wianek z pestkami i rojnikami, kulę już chyba chwaliłam, ale z mchem jeszcze fajniejsza! Chyba ją zmałpuję
Aniu do tego wianka jest jeszcze choinka na stożku, ale zbliżenia nie mam na zdjęciach. Podobno powielanie czegoś co się zobaczyło u kogoś jest największą pochwałą. Więc bardzo się cieszę i nigdy nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś zrobił coś takiego co zobaczy u mnie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:24, 08 gru 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Dorotko stworzyłaś cudowny, niepowtarzalny klimat mikołajkowy i świąteczny. Możesz być z siebie dumna. A stresy schowaj głęboko do kieszeni
Dziękuję to był miły wieczór w gronie rodzinnym.

Z ogródka na wsi 10:41, 08 gru 2020

Do góry

Pozdrawiam wszytk8ch serdecznie
Z ogródka na wsi 10:40, 08 gru 2020

Do góry
Z ogródka na wsi 10:38, 08 gru 2020

Do góry
Więcej fotek mam zrobionych jesienią...
Z ogródka na wsi 10:36, 08 gru 2020

Do góry

Na otoczenie oczka nadal nie sprecuzowanego planu...stale miszjqa mi się pomysłu...

Z ogródka na wsi 10:32, 08 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)

Aleee widoki...czy ja trafiłam do tego samego ogrodu? Byłam tu dawno i zmiana jest ogromna, wszystko urosło , rozrosły się rośliny, jest klimatycznie i pięknie...no i te ceglane ściany...moje marzenie Pozdrawiam

Eliso, akurat ta rabata zmieniła się najmniej, póki co. To znaczy, tak jak na niej były rosl8nu od początku posadzone tak trwają już 3 sezon, co akurat w moim przypadku dość dziwne, bo co sezon zazwyczaj rośliny zmieniają miejscówkę

Ta sama rabata tylko jesienią

Bardzo jestem zadowolony że ścieżki, ładnie wygląda kiedy nawet w długach między cegłami wysieją się chwasty, albo jakieś kwiaty. Tu akurat ścieżka jest opielona, ale widać jak ładnie "zzieleniała"
Z ogródka na wsi 10:25, 08 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prawda Zdolny Jest ma talent i wyczucie ogrodnicze

Hah dzięki Sylwia.
Wiesz, strasznie jestem ciekaw tej woliery dla ptactwa, która przygotowujecie

Zieleń, drewno i antracyt 08:58, 08 gru 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Dzisiejsza ilość słońca i stopni na plusie przypominała wiosnę
Zaliczyłam dwugodzinny spacer i nadal nie chciało mi się do domu wracać. Posadziłam mikołajkowy prezent - Tilia insularis Wyznaczyłam sobie kolejną pracę na przyszły sezon.
Reszta różanki dostała ramy Jeszcze tylko mężaty musi przenieść suszarkę na nowe miejsce.

Kilka ruchów palcem po ekranie i nawet patyczkowe drzewa nabrały masy

Na przyszły sezon przewiduję jeszcze ogarnięcie cienistej, obsadzenie do końca hamakowej i zrobienie kamiennej nawierzchni w okolicach kompostownika i szklarni. No i oczywiście kącik wypoczynkowy dla nieletnich Tylko tyle i aż tyle.

ale fajnie Byle do wiosny!
Sezon 2017 u Hanusi 07:59, 08 gru 2020

Do góry
O zaletach rokitnika to wiedziałąm już dawno, nie na darmo w Rosji nazywają go "cytryną". Ludowa medycyna już go stosuje od wieków. TYlko do ogrodów nie bardzo się nadaje. Bo trzeba posadzić 2 krzewy, bo rozdzielnopłciowe, jest kłujący, i szybko zagarnia teren koło siebie.

Mikołajowi dziękowałam za pamięć i pomysł. Może usłyszał?.

U mnie dziś za oknem zerojedynkowo i mgła. Słońca się nie spodziewa, zawieszam go chociaż tutaj.

Miłego dnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies