Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 16:21, 04 maj 2021

oliwka napisał(a)
Ewa zamiast wziąć od ciebie ostatnio orliki, kupiłam je bezwiednie w sklepie ogrodniczym słuchaj ją sie piszę na te jeżówki jak podrosną, masz ich tak dużo, że wypada się wepchać po nie w kolejkę. Może coś mi wypadnie do jesieni z donic to sobie dosadzę. U mnie już widać pierwszy pączek na róży hahaha

Kasia! No masakra, po co kupowałaś orliki skoro ja mam mnóstwo dużych siewek. Jeżówki jak najbardziej, jak tylko podrosną, pewnie w lecie to Ci dam ile będziesz chciała. Ja wogóle mam mnóstwo siewek różnistych. Jakbyś stipy chciała albo carex Frosted Curls, Green Barony, Red Barony, Hakonechloa to służę.
Muszę róże swoje obejrzeć
eVka 16:22, 04 maj 2021

oliwka napisał(a)

Szkoda że nie możesz ich zostawić na tarasie, pięknie komponują się z fotelem
Po południu jadę po mój dywan:

No właśnie! Pięknie prawda Trzeba coś wymyślić w tej kwestii Coś czuję, że skończy się na jakimś donicowym klonie albo bambusie bo idealnie przesłania ten kokon od ulicy i przyjemnie się siedzi jak obok coś szumi.

Oo dywan a ja dzisaj kupiłam na mega wyprzedaży za grosze (chyba to byłam pomyłka pracownika sklepu) w Obi bambusowy stolik i dwa lampiony na ten taras z kokonem.

Będą dwa stoliki bo to duży taras i jeden to mało, ten czarny od kompletu i ten bambus. Jadę właśnie za moment odebrać je w Obi.
eVka 16:27, 04 maj 2021

Kim napisał(a)
Cudne kloniki
Ty to jesteś torpeda ogrodowa ciągle coś się u Ciebie dzieje

Haha, no tak w sezonie nudy nie ma. Właśnie obmyślam co by tu posadzić w donicy na tarasie, klona palmowego jakiegoś nowego czy bambusa
MiluniaB 16:30, 04 maj 2021

Piękne okazy klonikowe

Piwonie jakie już duże. Bardzo je lubię - szkoda tylko, że tak krótko kwitną, s jak deszcz to nawet się kwieciem człowiek nie nacieszy. Mimo to i tak warto je mieć
Kasia73 17:37, 04 maj 2021

Ewa piękne klony na Sangokaku kusisz ogromnie. Choiny kanadyjskiej dalej szukam u Stefana nie ma gdybyś gdzieś spotkała to pisz
Ps.
Mam siewki turzycy bronzita chcesz?
Kamcia 19:05, 04 maj 2021

Klony zaje...iste Ewcia. Cud, miód.

Podziwiałam też Twoja lawendę. Tak równiutko przycięta, piękne kulki. Widać drastyczne cięcie opłaciło się a jak zakwitnie to będzie "robić wrażenie na wejsciu".
Pozdrawiam
eVka 19:14, 04 maj 2021

MiluniaB napisał(a)
Piękne okazy klonikowe

Piwonie jakie już duże. Bardzo je lubię - szkoda tylko, że tak krótko kwitną, s jak deszcz to nawet się kwieciem człowiek nie nacieszy. Mimo to i tak warto je mieć

Dzięki Miluniu, bardzo się z nich cieszę
No tak, kwiaty piwoni za długo nie cieszą oczu, wszystko co piękne szybko przemija.
eVka 19:17, 04 maj 2021

Kasia73 napisał(a)
Ewa piękne klony na Sangokaku kusisz ogromnie. Choiny kanadyjskiej dalej szukam u Stefana nie ma gdybyś gdzieś spotkała to pisz
Ps.
Mam siewki turzycy bronzita chcesz?

Sangokaku od dawna był na liście ale eMkowi się nie podoba więc nie kupowaliśmy. W końcu oststniou Kaczergisa jak zobaczyłam ten egzemplarz za niewysoką cenę stwierdziłam, że nie oyyam o zdanie tylmo po prostu kupuję
Choin mnóstwo widziałam u Kaczergisa.
Dzięki za turzycę, już nie mam gdzie ich sadzić
eVka 19:20, 04 maj 2021

Kamcia napisał(a)
Klony zaje...iste Ewcia. Cud, miód.

Podziwiałam też Twoja lawendę. Tak równiutko przycięta, piękne kulki. Widać drastyczne cięcie opłaciło się a jak zakwitnie to będzie "robić wrażenie na wejsciu".
Pozdrawiam

Haha dzięki Kamcia
Cięłam w kuleczki lawendy dwa dni, ciekawa jestem jakie będą w tym roku. W uwielbiam te lawendowe łany przy wjeździe. I ten zapach!
Pozdrawiam
eVka 19:48, 04 maj 2021

Szybka akcja w Obi i lampiony, kocyk oraz dodatkowy stolik są już na tarasie

No normalnie aż mi teraz szkoda te klony sadzić w ogrodzie, tak mi z nimi dobrze na tarasie.

Czy ktoś z was ma doświadczenie z zimowaniem klonów w donicach?