Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 07:31, 11 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Te rabaty nie będą przylegać do chodnika/kostki, bo od chodnika/kostki dzieli je skarpa.
Trochę też powiększę tą nowo powstałą rabatę, to nie będzie tak, że tylko połączę te kółka. Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak chcę .
Z góry patrzyłam i wydaje mi się, że to będzie dobrze wyglądać . A jak nie, to będę przerabiać .

Mniej więcej coś takiego

Oczywiście dobrze wymierzone i z ładnym łukiem na podstawie koła

Agnieszka ,

Bardzo lubię takie nowe projekty
czekam na efekt końcowy
i kibicuje
Pomysł bardzo fajny - działaj
System automatycznego nawadniania 07:04, 11 mar 2021

Do góry
franek_1986 napisał(a)

Spójrzcie proszę na sekcję pomarańczową - zwiększyłem tam zasięg jednego ze zraszaczy - czy teraz będzie już okej? Jeśli nie to proszę o info co jeszcze w tej sekcji zmienić.

Co do sekcji czerwonej, zapewne chodzi o to, by od strony rabaty znalazły się dodatkowe zraszacze lejące w stronę domu (?) Chciałbym jednak tego uniknąć, bo jeżeli zdecyduje się kiedyś na założenie studni i woda okaże się zażelaziona, to będę miał rdzawe plamy na domu i kostce. Czy jest jakiś inny sposób poprawy tej sekcji?

Czy pozostałe sekcje - zielona i fioletowa są poprawne?

Hej już Ci pisałem że czerwona sekcja do poprawy.

Kółkami zaznaczyłem miejsca które będą niedolane
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 05:05, 11 mar 2021

Do góry
Proszę się nie śmiać Będzie coś jeszcze z takich wyciągasów, czy zakładać uprawę od nowa w kwietniu?

Sezon 2017 u Hanusi 00:55, 11 mar 2021

Do góry
Karolinko,Maliny jeszcze nie posadzone, ale już lada moment , o ile jutro damy rade znaleźć się na miejscu.

Irenko, coś nie mogę się pozbierać po tej zimie, tak jak i wiosna u mnie. Jesteśmy w zastloju,. Jedyna pociecha- pomidory wzeszły i czas pikować, żeby miec w lipcu już swoje owoce.

Ogród z zegarem 00:46, 11 mar 2021

Do góry
Te rabaty nie będą przylegać do chodnika/kostki, bo od chodnika/kostki dzieli je skarpa.
Trochę też powiększę tą nowo powstałą rabatę, to nie będzie tak, że tylko połączę te kółka. Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak chcę .
Z góry patrzyłam i wydaje mi się, że to będzie dobrze wyglądać . A jak nie, to będę przerabiać .

Mniej więcej coś takiego

Oczywiście dobrze wymierzone i z ładnym łukiem na podstawie koła
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 23:37, 10 mar 2021

Do góry
nyna76 napisał(a)
Dzisiaj kupiłam kilka takich zwiastunów wiosennych .
Renia dziękuję za namiary

Te niższe są przepiękne . Ma to jakąś nazwę?
Czy po prostu pierwiosnek?
Ptasi gaj 23:19, 10 mar 2021

Do góry
Jeżeli chodzi o poskrzypke miałam na 2 liliach ale je przeniosłam.
Złapałam w zeszłym roku 4 sztuki. Nie wiedziałam że to poskrzypka takie ładne czerwone żuczki.

U mnie gleba zmarznięta teraz -4. Dzisiaj ladn pogoda jutro zmiana aż człowieka trzęsie.
Przemielilam na rozdrabniarke miskanty, ciężka praca. Kotki z kwiatostanów fruwały po całym ogrodzie więc w nosie miałam pełno. Narobiłam sobie problemów oddechowych.
Dużo sosny przemielilam, ale jeszcze sporo zostało. Drobne spalałam. Zapach sosnowy się roznosił po calej okolicy. Sosna nawet ta świeżo ścięta się dobrze pali. Nie było specjalnie dymu.
Miałam jeszcze zrobić foty przemielonych miskantow i sosny następnym razem zrobię.

Ogród z fortepianem 23:09, 10 mar 2021

Do góry
Mam ale strasznie kiepskie - muszę poszukać lepszego
Ogród z koniczynką 22:38, 10 mar 2021

Do góry
Sarenki też wyczekują wiosny...
Krowy, staw i my... 22:15, 10 mar 2021

Do góry
Dziś przyszła paczuszka z dobroczynkiem gruszkowym Mam nadzieję, że zadziała i uwolni moje graby od szpecieli. W tamtym roku stosowałam opryski i było nawet ok. Tylko jest mały problem - nie lubię chemii w ogrodzie. Bardzo jestem ciekawa jak dobroczynek się sprawdzi.

Kozłówka długoszyjkowa (Phuopsis stylosa) 22:12, 10 mar 2021

Do góry
9
Bylina, która wydziela zapach korony cesarskiej. W swej naiwności pozwoliłam jej się rozprzestrzeniać obok poletka funkii sądząc, że ochronię je przed nornicami. Nie pomogło
Krowy, staw i my... 22:04, 10 mar 2021

Do góry
A dziś prawie wiosna

Słoneczny Ogród 22:00, 10 mar 2021

Do góry
Teraz już mogę czyścić rabaty

Krowy, staw i my... 22:00, 10 mar 2021

Do góry
Wczoraj rano było tak...

Słoneczny Ogród 21:58, 10 mar 2021

Do góry
No mam wreszcie kompostownik jaki chciałam

Z jednej komory muszę ziemi podebrać, bo teren leci z górki a kompostownik jest w poziomie.

Szerokość 2m x długość 6m x wysokość 1m

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:24, 10 mar 2021

Do góry
aneczka_a napisał(a)

Cudownie!! sama też spróbuję coś skombinować

Patrz, takie znalazłam.
Wszystko tu znajdziesz - powtarzalne nasadzenia, niesymetryczne. Dokopiesz się do tylu zdjęć, że sama nie będziesz wiedziała czego chcesz.
No, ale tego absolutnie Ci nie życzę.

Ania -Spełnione marzenie 21:06, 10 mar 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
CZERWONY

Dzieje się u ciebie Aniu Nasionek sporo kupiłaś tylko siać.
Słoneczniczek mi się podoba ciekawe czy taki żywy kolor będzie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:43, 10 mar 2021

Do góry
aneczka_a napisał(a)
Kochani w tym roku zapragnęłam wprowadzić róże do swojego ogrodu. Pomyślałam, że rabata frontowa będzie z nimi pięknie wyglądała. Mam taki pas 150 cm szerokości i prawie 8 metrów długości. rosną tam 3 wiśnie Ubmry. Pomóżcie w skomponowaniu różanej rabaty z dodatkiem jakiegoś iglaka może bo to jednak front..

Dalej mam hortensje, miskanty...

Aniu, to klasyka Ogrodowiska. Nie znalazłaś nic na zdjęciach? Szukałaś trochę?
Jaką chcesz kolorystykę? Różowo-fioletową? Biało-niebieską? Niebiesko-żółtą? Hmmm?

Ostatnio jak pokazywałam koleżance co możne u siebie zrobić, to jedynie upewniłam ją w tym czego ona nie chce. Dlatego może ludzie nie mają chęci doradzać, bo później i tak każdy robi po swojemu, a doradzanie kosztuje trochę energii i czasu - no i się człowiek zraża do doradzania...

Mam róże pod Umbrami i świetnie sobie radzą. Ja bym nie rezygnowała z tego marzenia jeśli naprawdę tego chcesz.
Mirkowy ogród (początki) 20:40, 10 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Dużo pięknych odmian berberysów i fajne zestawienia zrobiłaś. A zimie mówi stop, bo raczki już chcą do ogrodu

Irenko berberysy fajne lubię je tylko żeby nie te kolce
Też chcę już wiosny i ciepełka.
W weekend troszkę traw wycięłam (trzcinniki ) i to tyle.
Stipa od dołu zielona ale jeszcze nie tnę .
Trzcinnik już zielony

Sesleria skalna

I kapustki już widać
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:39, 10 mar 2021

Do góry
Mam dwie rabaty w ogrodzie których nie mogę wykończyć,nie mam na nie pomysłu:
1. tą długą z przodu po obu stronach ścieżki:
2. Oraz taką 5 metrową pod oknami na południowej stronie:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies