Wzgórze chaosu
08:07, 28 kwi 2021
granulowany mam w takich 40 litrowych big bagach. Stosuję go od 3 lat. Ja mieszam z ziemią, w której je sadzę. A na wiosnę rozsypuję po rabatach i mieszam z wierzchnią warstwą. Jak masz kompost to posadź je w kompost. One lubią jedzonko i przepuszczalne bogate gleby. Daj im trochę cienia w lato a na wiosnę słoneczka. Krzaczki liściaste w pobliżu mile widziane.
Oj, jak ja żałuję, że tych targów nie ma. Wybierałam się na nie, tak bardzo zdjęciami mnie zachęciłyście.
Muszę u siebie zrobić jakieś zestawienie co ja w sumie mam. Dużo jest kupowanych takich po prostu jako orientalne i malutkie sadzonki. Gorzej, te odmianowe to nie wiem ktore gdze posadziłam. W sumie pewnie ze 30 sadzonek lub więcej nazbierałam przez ostatnie lata. Na pewno warto kupować te z serii HGC - bardzo ładnie mi wszystkie rosną. Mam pewnie z 10 sztuk.
Edit: garść obornika biorę do dużych ciemierników. Mieszam z całą ziemią dodaną do dołka przy sadzeniu. Skorupek mniej, na drobno pokruszone w ręku i głównie pod spód. Mączką na wierzch sypałam.
Zdjęcie obornika potem usunę.