Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Gardenarium 21:34, 27 kwi 2021

U nas kury w czwartek. 30 szt. och.. 20 szt- Witek mnie poprawia.

Instagram Ogrodowiska
Johanka77 21:36, 27 kwi 2021

Masakra jakaś z tą szkółką. Ja reklamowałam właśnie gaury bo nie ożyły przez miesiąc i Pan miły już mi kolejne śle.
Nie chciał spowrotem swoich trupków nawet zdjęc nie chciał, przyznał, że u niego też słabo wschodzą.

Bywa i tak.
Martka 22:55, 27 kwi 2021

Bardzo przykra sytuacja z ciemiernikami, takie inf. trzeba podawać, właśnie wczoraj ktoś z O. (nie będę zdradzać, bo na priv. było) odradzał mi ten adres! Jak można tak nie szanować klienta = nie szanować siebie? Żeby takie świństwa robić. Pocieszające, jak pięknie szparagi idą, wszystkie warzywa idą, mrozy miną i będzie pięknie.
inka74 23:32, 27 kwi 2021

popcorn napisał(a)
Centrum Ogrodnicze Lublin. Wysłałam reklamację. Sorry ale to przegięcie. Tak, rosną w p9... od dwóch dni Zobaczymy co powiedzą. Tej wielkości siewki to nie wiadomo czy przetrwają w ogóle, ptaki, pies, pogoda, glina, deszcze, zima... może i jeden kwiatek po 2 latach, ale w życiu bym nawet nie popatrzyła na siewki w centrum ogrodniczym, na żywo. A wysłać mogą... bo mogą. U nas też szkółek zatrzęsienia nie ma, a ciemierniki widziałam w jednej... stąd kupuję przez internet. ale już mi się znudziło.
w ubiegłym roku też od nich podobne mikrusy dostałam. Klęłam strasznie. I tak samo jak ty chciałam konkretne odmiany. Na pocieszenie powiem, że 3 z 5 wtedy zamówionych, w tym roku kwitną pojedynczym kwiatkiem a ta z doniczki za 32 zł - dwoma kwiatkami. Ty dostałaś w p9 taki okaz dopiero co rozsadzony. Ja w 12-stce. Żenada
Więcej u nich już nie kupiłam. Nie warto.
Gosiek33 06:21, 28 kwi 2021

popcorn napisał(a)
Odesłałabym, ale chciałam mieć te odmiany, żółtych i niebieskich ciemierników jeszcze nie widziałam.

Możesz napisać jakie to odmiany? Sama jestem ciekawa, niebieskie?
popcorn 06:41, 28 kwi 2021

Kupiłam takie:

Johanka77 06:53, 28 kwi 2021

No to teraz zrobiła anty-reklamę nawet dla wzrokowców
Gosiek33 06:57, 28 kwi 2021

Jest nadzieja, że to będą te zapowiadane odmiany a nie siewki spod rosnących w ogrodzie. Choć dwa lata temu kupowałam importowane z Holandii. Kwitnące, jeden zielony drugi bordowy, kupowane dla ozdobnych liści. Oba są teraz bardzo słabe. Jeden niedawno jeszcze coś tam pokazywał
popcorn 07:16, 28 kwi 2021

Zobaczymy. Miałam nadzieję zrobić im dobrą reklamę. No ale...

no nic, posadziłam co dostałam, podlałam, zobaczymy ile przeżyje i czy urosną...

wolałabym dostać po jednym kwiatku ale z odpowiedniej odmiany niż siewki... większość wyglądająca tak samo. Cóż... nigdy więcej!

Pozdrawiam Was!
popcorn 07:20, 28 kwi 2021

Haniu - z przymrozkami się nie wygra, jest szansa że jak drzewa urosną to więcej kwiatów będą miały i wszystkie nie zmarzną... liście powinny przetrwać

Kurki się grzeją nawzajem, nadal są zimne noce.

Trzeba reagować, jakby wszyscy odsyłali i reklamowali towar niezgodny z zamówieniem to następnym razem by pomyśleli zanim wyślą coś takiego...

Danusiu 20 kurek! Oj będziecie mieć jajek! I radochy

Fajnie że mamy forum, możemy się wymienić spostrzeżeniami i uwagami. Niczego o tym sklepie nie słyszałam, miałam nadzieję dostać fajne rośliny za niedużą kasę i napisać o tym pokazując zdjęcia - babka miałaby reklamę a nie antyreklamę...