Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:21, 11 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Pawełku, ty tą czapkę z powrotem na głowę wciągaj!
Dopieszczony ogród to jest Twój - tylko tak mało nam zdjęć dozujesz….
Pozdrawiam

Nie prawda, dzisiaj dodałem

Co do formowania brzóz - widziałem wczoraj w ogrodniczym Fascination. Prowadzone na płasko w kształcie trójkąta. Ale brzozy zbyt intensywnie rosną jak na takie formowanie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 11 maj 2014

Do góry
Sylwuś....ale Ci ogród zmalał!!!! Hoho!
Pamiętam te hektary...jak robiłaś zdjęcia z góry....a teraz trawnika mało

Klonik wysunąć dobry pomysł, a brzozy też kocham i czekam na moje, aż urosną.
Codziennie patrzę ile poszły w górę

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:56, 11 maj 2014

Do góry
Rany ale czad ...... ja to widziałam ale myślałam ze to jakieś oszustwo....graby czy jak
Ja mam brzozy wzdłuż ogrodzenia na zawieranej i strasznie się bujają chętnie bym je scięła troszkę .....
A po tej zimie dużo gałązek mają łysych ....i suchych a jedna padła...niewiem dlaczego
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:52, 11 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Wiesz nie odpowiem Ci ja w tym roku dość mocno cięłam brzozy...ale zwykle i żyją ....a doorenbosy też mam ten sam problem że się pokładaja.....ale boję się coś z nimi zrobić ...trzeba by fachowca spytać......jakbyś się coś na ten temat dowiedziała daj znać jak przeoczę....

Zetko, jak się dowiem to powiem

Nadzieję, że jednak można ciąć brzozy (pożyteczne) mam stąd, że zobaczyłam to zdjęcie:

http://www.pinterest.com/pin/346917977517783448/

Ja jednak nie zamierzam być aż tak brutalna, hłe,hłe
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:38, 11 maj 2014

Do góry
Wiesz nie odpowiem Ci ja w tym roku dość mocno cięłam brzozy...ale zwykle i żyją ....a doorenbosy też mam ten sam problem że się pokładaja.....ale boję się coś z nimi zrobić ...trzeba by fachowca spytać......jakbyś się coś na ten temat dowiedziała daj znać jak przeoczę....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:26, 11 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Ja na te brzozy to godzinami mogę patrzeć no i co one takiego w sobie mają ??? magia ???

No ja też ...mogą stać same i tyle i ja też bendem patrzałkowac
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:15, 11 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Moja ulubiona rabata ...chociaż jeszcze nie skończona

Ja na te brzozy to godzinami mogę patrzeć no i co one takiego w sobie mają ??? magia ???
Brzoza - Betula 20:46, 11 maj 2014

Do góry
Napatrzyłam się na ogrodowisku na piękne brzozy doorenbos i postanowiłam posadzić 3 wzdłuż ścieżki w ogrodzie, tylko zastanawiam się czy dobrym pomysłem będzie posadzenie pomiędzy nimi pęcherznic po 3 sztuki w dwóch kolorach (luteus i diabolo)? Czy dadzą sobie radę, jeśli gleba jest przepuszczalna i dość sucha?
Ogród przed domem POMOCY! 22:59, 10 maj 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Na tej rabacie rosną jakieś drzewa? bo nie widzę dokładnie.

Tak, z przodu dwa klony szczepione na pniu, a w miejscu gdzie rozpoczyna się przedłużenie z trawy, dwie brzozy, kolejna w głębi w trawie.
Roztoczańskie klimaty 21:59, 10 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

No ja mam właśnie to samo ciągle coś bym zmieniała....ale teraz to muszę bo brzozy połamane wyleciały z tej rabaty i trza cosik nowego zaaranżować

A mi kostrzewy zbrzydły i też muszę zmienić
Roztoczańskie klimaty 21:55, 10 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Przez Was chcę pozmieniać pół ogrodu...a nie umim

No ja mam właśnie to samo ciągle coś bym zmieniała....ale teraz to muszę bo brzozy połamane wyleciały z tej rabaty i trza cosik nowego zaaranżować
Brzoza - Betula 23:07, 08 maj 2014

Do góry
U tej odmiany liście są ciemniejsze niz u brzozy zwyklej. Kupiłam 3 sztuki na mini-zagajnik, też listki są takie same jak u Twojej.
Ogród cichy i przytulny 16:59, 08 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Asia, zrobiłam tak samo jak Ty, tylko nie wiem co z tego będzie bo w nocy była ulewa, powtórzę dziś.
Śliczny obraz stworzyłaś na tej fotce, a drewno pod daszkiem ma taki klimat jak lubię, bardzo lubię Twój ogród można w nim podumać w ciszy, posłuchać śpiewu ptaków, szeleszczących listków na wietrze, i schować się przed całym światem.

Mirella nic dodać nic ująć tak jak kiedyś napisałaś nadajemy na tej samej fali. Takie klimaty dla nas.
A jak brzozy i innne drzewa szumią myslę, że jestem nad morzem. A śpiew ptasi słychać nawet przy zamkniętych oknach - prawie jak w lesie
Pozdrawiam słonecznie
Ogródkowy zawrót glowy 22:51, 07 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie. W poprzednim sezonie nie mając pomysłu na uporządkowanie tego ogólnego bałaganu po prostu się poddałam.. Zostawiłam mój ogród... Z nowym rokiem nabrałam nowych chęci, nowych sił... zaczęłam powoli grupować rosliny które juz miałam. Postanowiłam powiększyć a własciwie zrobic rabate pod płotem i zurzyc skalniak. Ponieważ co roku miałam z nim problemy i ciagle mi sie cos nie podobało.
A oto efekty pracy na przełomie 1,5 miesiąca.

- skalniak zburzony,
- ścieżka rozebrana
- rabata powiekszona
- warzywniak z rogu przeniesiony
- rośliny poprzesadzane jako tako i pogrupowane

przede mną jeszcze mnóstwo pracy

zakupiłam za dniach hortensje, brzozy, trawy
na środku z racji tego że jest studnia powstał okrąg

Ogród z platanem. 10:17, 07 maj 2014

Do góry
Widziałam gdzieś taką kompozycję: brzozy Doorenbosy, pomiędzy nimi Hakone i irysy Sibirica w kępach. Pięknie to wyglądało. Napaliłam się na taką kompozycję, ale od tamtej pory słyszałam więcej krytyki, niż pochwał nt tej trawy. Patrzę jednak na Twoje fotki hakone i myślę sobie, że i tak chcę ją mieć Czy akurat w takim zestawieniu jak opisałam... nie wiem...
Majowo nie tylko w maju 22:41, 06 maj 2014

Do góry
mynarka napisał(a)
Moje brzozy tez juz były na tej działce i nigdy niepozwole zeby znikneły bardzo je lubie daja niepowtarzalny klimat
Ty mozesz przyciac im gore to niebeda tak smiecic i nie beda przeszkadzac sasiadom
pozdrawiam

Tylko te moje juz sa straaaaasznie wysokie.
Podcinam gałęzie od dołu. Na szczeście u sąsiadów rosnąl tuje - co prawda nie cięte - więc dużych prześwitow nie ma
Ogród w skali mikro cz.II 21:03, 06 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

brzozy się nie czepiam ! Jest ekstra

Noooo .... Aby tyle
Ogród w skali mikro cz.II 20:47, 06 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ewka .. Brzoza jest ponad metr od lustra i musi tam być bo ma robić za zasłonkę

Przed śmierkiem planuję 3 kulki buksowe

brzozy się nie czepiam ! Jest ekstra
Majowo nie tylko w maju 19:32, 06 maj 2014

Do góry
Moje brzozy tez juz były na tej działce i nigdy niepozwole zeby znikneły bardzo je lubie daja niepowtarzalny klimat
Ty mozesz przyciac im gore to niebeda tak smiecic i nie beda przeszkadzac sasiadom
pozdrawiam
Brzoza - Betula 19:20, 06 maj 2014

Do góry
W jakiej odległości posadzić brzozy doorenbos w narozniku ogrodu tak, aby wyglądały 'naturalnie'? Zamierzam pozwolic im rosnąć jak chcą, bez zbytecznego formowania. W jakim ukladzie ? W trójkącie? W rządku niezbyt mi się podoba. Może ktoś z Was sadził mini zagajnik - proszę o linka do swojej strony . Planuję zrobić w pobliżu miejce wypoczynkowe - ławeczka, ognisko....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies