Po 3 tygodniach męki i walki z przeciekami, udało sie doprowadzić do porządku...najtrudniej było znaleźć odpowiednie listwy wykończeniowe, bo tamte uległy znacznemu zniszczeniu przy odrywaniu...żeby dojść do miejsca przecieku wody...
Nasza żółwiczka Żuczka poczuła wiosnę i złożyła 4 jaja, nie wiem czy to już koniec, bo kilka lat temu najwięcej złożyła w ciągu miesiąca 25 szt...
DZiękuję wszystkim za odwiedziny. Zajrzałam kiedy juz za oknem zaczęło sie ściemniać, a tu tyle zachwytów i radości. Od razu mi pojaśniało w sercu Jeszcze raz dzięki.
DZiękuję wszystkim za odwiedziny. Zajrzałam kiedy juz za oknem zaczęło sie ściemniać, a tu tyle zachwytów i radości. Od razu mi pojaśniało w sercu Jeszcze raz dzięki.
A w grudniu zostało tylko wspomnienie lata w słoiczkach i płatki ostatnich róż na stole. Moje tegoroczne odkrycie, to morele w towarzystwie mięty - mniam
I tym oto sposobem uznaję, że temat dziwnego sezonu 2020 został nadrobiony i zamknięty. A teraz już tylko czekamy na nowe
W październiku pojawiły się bardzo wyczekiwane kwiatki - brokułu gałązkowego Niestety, nie przetrwał zimy. Ale co się dziwić, skoro nawet jarmuż nie wytrzymał lutowej mieszanki mrozu i słońca.
Ale jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i będzie się można delektować Może nie od razu sierpniowym bukietem ... Ale zapachami, lekkim wietrzykiem na twarzy, śpiewem ptaków, twarzą wolną od maseczki ... Póki więc nie mam czego pokazywać na bieżąco, to wstawię kilka fotek z czasu, gdy mnie tutaj nie było
A za płotem i Ciebie chaszcze i nieużytki jak u mnie. Chwasty się się na potęgę.
Mąż co miesiąc idzie z kosą wzdłuż naszej granicy i kosi na jakieś pótora-2 m szerokości żeby to jakoś ogarnąć trochę.
Wiaan właśnie tak powiedziałam mężowi
że jak wróci to pokażę mu zdjęcie z ogrodowiska jednej dziewczyny co ma taki płot pomalowany. J myślałam dokładnie o Tobie, dzięki za tę fotkę. w sama porę bo pan małżonek jutro wraca.
A ja taki postawie bo mam nieużytki z 3 stron działki na około, będzie się mniej siało zielska - myślę i trochę od wiatru ochroni. i mam już z jednej strony - własność sąsiada. i pomalować nie mogę tej części ale zarośnie.