Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:29, 28 lut 2021

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:31, 28 lut 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Witaj Kasiu! Pozwoliłam sobie pobuszować po twoim ogrodzie. Jest piękny, fantastyczne rośliny, super! Zauważyłam m.in. cudną barbulę i o ile się nie mylę ogromną gaurę. Czy nie masz problemu z tymi roślinami, nie przemarzają? U mnie różnie z nimi jest, ciągle próbuję.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia!
Metamorfoza ogrodu przydomowego na Podkarpaciu 19:24, 28 lut 2021

Do góry
Dziękuję Lidka za poradę. Możesz mi może udostępnić link do ogrodu Wioli?

A tymczasem przedstawiam kolejną garść zdjęć z przemian mojego ogrodu latem 2020 roku.

A teraz montowanie kolejnych obrzeży.Tym razem kupiłem kostkę ciemnogranatową, co wyszło mi znacznie taniej niż w poprzednim roku i bardziej kontrastowo.

I po zrobieniu obrzeży

A tu już ostatnie metamiorfozy na sierpniń 2020 roku

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:16, 28 lut 2021

Do góry

oprocz blekitnego nieba nic nam dzisiaj nie potrzeba
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:10, 28 lut 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Gliny współczuje, nawet silna kobieta nie jest w stanie przeorać tyle ziemi... Ale czekam na foty wiosennych zwiastunów

Kasieńko teraz lepiej gliny nie ruszać, bo od łopaty nie odleci, jest grząsko i mokro, teraz po moich stresach schudłam 10 kg to bardzo się nie zapadam.
Z brzegu rabaty coś tam sobie powycinam, są ptaki, są trele , miło sobie tak poskubać
Zwiastuny

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:06, 28 lut 2021

Do góry
Odkopałam jeden ciemiernik, wygląda nawet zdrowo, jak na tę ilość śniegu którą był przywalony
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:05, 28 lut 2021

Do góry

widzicie Alpy?

Ogród bez reguł 19:05, 28 lut 2021

Do góry
Mary napisał(a)
Przepiękne zdjęcia księżyca.

Pozdrowienia dla testera.
Mary

Zdjęcia z terenu dały nowy ogląd . Muszę częściej wybierać się "na Księżyc" poza miasto

Tester wymiziany Akurat byłą pod ręką

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:02, 28 lut 2021

Do góry
Szymka napisał(a)
Witaj Aganiu.
Masz piękny, dojrzały ogród. Raj dla kotów . W jesiennych barwach jeszcze piękniejszy. Jak mogłaś choć przez chwilę pomyśleć o sprzedaży domu ? Rozstać się z takim miejscem...Drugiego takiego nie stworzysz

Każdemu przychodzi chyba taki moment jak są niesprzyjające wiatry, ale to może minie Szymka....dzięki Waszemu wsparciu
i ogrodowi też, mimo wszystko kocham to miejsce
Oczar nadal mi kwitnie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:57, 28 lut 2021

Do góry
Petunia/surfinia z nasion 18:50, 28 lut 2021

Do góry
Masz te petunie zbyt gęsto posiane i jeśli ich nie poprzerywasz, to stracisz je wszystkie. Nie wiem też, czy mają dostateczną ilość światła. Proponuję, żebyś powyrywała wszystkie siewki i zostawiła po cztery, pięć na jedno oczko.
Zostaw te najsilniejsze i w miarę oddalone od siebie. Podlewaj dalej strzykawką, to dobra metoda. Petunia lubi też obniżenie temperatury w nocy. Jeśli masz taką możliwość, to byłoby fajnie i zapewnij jej więcej światła. W tej chwili te siewki są zbyt wybiegnięte, ale petunia to mocna roślina i może dać radę. Później możesz ją uszczykiwać i jak dzień będzie dłuższy to się wyrówna. Dla porównania wstawiam zdjęcia moich petunii sianych 13 lutego.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:45, 28 lut 2021

Do góry
i na dodatek tak ladnie cieplutko i slonecznie

byismy na krotkiej wycieczc, bo chcemy ze znajoma filmik nakrcic. Musielismy sie rozgladnac jak tam jest z lataniem. Filmiku jeszcze nie mam ale mam pare zdjec.
ten kawalek krajobrazu nazywa sie u nas Bawarska Toskania

Ogród bez reguł 18:39, 28 lut 2021

Do góry
A tak się ostatnio zabawiam

Ogród bez reguł 18:32, 28 lut 2021

Do góry
Wygląda na to, że będę miała co najmniej dwa ciemierniki Ot, niespodzianka, założyłam, że w tym roku nic nie będzie

Zaczyna kalina bodnantska Charles Lamont

Wawrzynki pokazały kolorowe pąki, ale jeszcze nie kwitną i nie pachną.

Oj, oby do wiosny!
Ogród bez reguł 18:28, 28 lut 2021

Do góry
Pojawiły się też ranniki, ale to wszystko. Cała reszta jeszcze na zielono. Wub. roku o tej porze kwitły u mnie już prawie wszystkie cebulowe, z wczesnymi narcyzami włącznie.

Ogród bez reguł 18:26, 28 lut 2021

Do góry
Kwitną przebiśniegi. W zasadzie nie dziwię się Anglikom, że mają na ich punkcie podobnego hopla, jak swego czasu Holendrzy na punkcie tulipanów

Jak już obsadzę miejsce we wgłębniku, zamierzam zrobić między krzewami łączki przebiśniegowe i cebulicowe
Ogród bez reguł 18:22, 28 lut 2021

Do góry
Niby przez kilka dni temperatura była mocno wiosenna, ale nie przełożył się to jakoś na wiosnę w ogrodzie. Wszystko zastygło w oczekiwaniu ciepłą i słońca...

Ogród bez reguł 18:20, 28 lut 2021

Do góry
I jeszcze takie

Ogród bez reguł 18:19, 28 lut 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Asia, mam nadzieję, że właśnie zdjęcia strzelasz. Luna świeci dzisiaj przepięknie
Wczoraj byłam cały dzień w podróży, ale aparat był ze mną Luna była niesamowita, zresztą proszę bardzo:

Ogród z uśmiechem 17:50, 28 lut 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Oj, jak dawno mnie nie było.
Przepraszam, że tak zamilkłam na kilka miesięcy.
Sytuacja, w jakiej ostatnimi czasy się znaleźliśmy, podziała na mnie mocno destrukcyjne i depresyjnie. Miałam wrażenie, że czas się zatrzymał, niewiele rzeczy i spraw ma znaczenie i najchętniej chciałabym się uszczypnąć i obudzić w innej rzeczywistości. Konieczność zamknięcia się w domu i pracy on-line sprawiła, że nie tylko musiałam zupełnie przeorganizować swoje życie ale też zmienić na stare lata swoje przyzwyczajenia, nawyki. Okazało się to ogromnym -przynajmniej dla mnie- wyzwaniem. Od września zrezygnowałam z pracy zawodowej - mogłam na szczęście - i to też wbrew przewidywaniom (bo miało być tak fajnie) wpłynęło na mnie niekoniecznie dobrze.
Ja jestem osobą, która nie jest w stanie długo wytrzymać w całkowitej izolacji od świata zewnętrznego. Zawsze gdzieś wychodziłam, coś robiłam, wyjeżdżałam, a tu niestety. Poza tym moja Mama (85 lat) mieszkająca sama, dosyć daleko ode mnie, też nie mogła zostać w tej sytuacji sama więc....cóż, "samo życie"

Mam nadzieję, że j a k o ś zacznie się wszystko powoli układać i jakoś Pani Wiosna pozwoli zacząć cieszyć się tym, co za oknem.

Jolu, sporo się zmieniło u Ciebie. Zazdroszczę Ci, że będziesz miała sporo czasu na ogród. Mi nadal brakuje czasu, sporo się działo ostatnio w moim życiu, staram się wszystko ogarnąć i brakuje mi czasu. Do tego ten Covid... jeszcze nie jestem gotowa do powrotu tutaj. Na razie zaglądam do innych wątków. Pozdrawiam Jolu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies