Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 15:06, 27 kwi 2021

Waclaw napisał(a)

Piękny

Tak, ciemierniki to bardzo wdzięczne, pierwsze kwiatki wiosenne. Też je lubię.
Alija 16:44, 27 kwi 2021

Basiu! Fantastyczny pomysł z wiaderkiem, ile ja już sekatorów "posiałam"...
Zakątek na doniczki też super! Pozdrawiam!
Agatorek 01:01, 29 kwi 2021

basia3012 napisał(a)
Chciałabym pokazać mój wynalazek. To wiadro z kieszeniami z doniczek. Potrzeba matką wynalazków. Mnie drażniło to, że wciąż szukałam w wiadrze z zielskiem sekatora, łopatki itp. Często jakieś narzędzia były razem z tym zielskiem wyrzucone. I wymyśliłam coś takiego.
Przepraszam, że takie brudne pokazuję, ale akurat używałam je.

Wynalazek powinnaś opatentować
Świetny pomysł
Kamcia 18:21, 29 kwi 2021

Dokladnie

Dorota123 22:08, 29 kwi 2021

Potrzeba matką wynalazków, świetny pomysł z tym wiadrem z kieszeniami i kącik gospodarczy też bardzo potrzebny.
Sprawdź sobie, czy Twoje rh nie są posadzone głębiej niż były w doniczce, jeśli tak to rozgarnij ziemię z wierzchu. Mam wrażenie, że coś im dolega.
gogo 00:57, 30 kwi 2021

Basiu, jest dofinansowanie do zbiorników na deszczówkę, jeśli kupisz je na paragon lub fakturę, bo to jest potrzebne do wniosku.
Ja swoje 6 mauzerów kupiłam "z drugiej ręki", od sąsiada-rolnika, on kupuje z preparatami do upraw /co roku/, zawartość zużywa, a puste chętnie odstępuje.
Wyszło mi bardzo tanio, bo odpadł transport, ale dopłata by się przydała.
MiluniaB 02:37, 30 kwi 2021

Basiu pomysł na wiadro z kieszeniami mega. Mam dokładnie to samo z narzędziami w wiadrze wśród zielska (nie raz wylądowały w śmieciach i później nurkowanie), gdzieś nieopodal - zawsze szukam. Ten pomysł powinnaś opatentować. Jestem pewna, że ktoś zgapi i zrobi na tym biznes

Basiu czy Ty dajesz na rabaty kompost?
basia3012 21:57, 30 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Basiu pomysł na wiadro z kieszeniami mega. Mam dokładnie to samo z narzędziami w wiadrze wśród zielska (nie raz wylądowały w śmieciach i później nurkowanie), gdzieś nieopodal - zawsze szukam. Ten pomysł powinnaś opatentować. Jestem pewna, że ktoś zgapi i zrobi na tym biznes

Basiu czy Ty dajesz na rabaty kompost?

Milunia, dziękuję za miłe słowa. Wiaderko jest do kopiowania jeśli się podoba i przyda.
Kompostu nie daję na rabaty bo go nie mam. Niestety. W zeszłym roku dopiero powstał kompostownik. Pierwszy rok coś tam już się przerobiło to jak sadziłam krzewy w tym roku to do dołków go dawałam. Wolno się przerabia to wszystko mimo, że dżdżownic jest masa.
basia3012 21:59, 30 kwi 2021

gogo napisał(a)
Basiu, jest dofinansowanie do zbiorników na deszczówkę, jeśli kupisz je na paragon lub fakturę, bo to jest potrzebne do wniosku.
Ja swoje 6 mauzerów kupiłam "z drugiej ręki", od sąsiada-rolnika, on kupuje z preparatami do upraw /co roku/, zawartość zużywa, a puste chętnie odstępuje.
Wyszło mi bardzo tanio, bo odpadł transport, ale dopłata by się przydała.

Tak coś o tym słyszałam ale szczegółów nie znam. My wcześniej kupiliśmy te nasze beczki więc już nas nie dotyczy ten program.
basia3012 22:01, 30 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Potrzeba matką wynalazków, świetny pomysł z tym wiadrem z kieszeniami i kącik gospodarczy też bardzo potrzebny.
Sprawdź sobie, czy Twoje rh nie są posadzone głębiej niż były w doniczce, jeśli tak to rozgarnij ziemię z wierzchu. Mam wrażenie, że coś im dolega.

Dziękuję Dorotko za pochwałę moich wynalazków.
Rododendrony jutro będę sprawdzała. Nawet, jak będzie trzeba, to gotowa jestem ten jeden spod derenia przesadzić bliżej tego drugiego rh.
Pozdrawiam.