Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Alija 22:17, 28 kwi 2021

Piękne magnolie, paw też. U nas też były przymrozki, a dziś noc ma być na plusie - nareszcie!
ElzbietaFranka 23:32, 28 kwi 2021

Dzisiaj będąc w centrum na dziedzińcu ministerstwa kultury zauważyłam jakie kulki cisowe. Sporo tych kulek

Jeszcze jeździła automatyczna kosiarka. Może ona wygodna ale jeździ gdzie jej się podoba i ślady po trawniku robi nie ładnie to wygląda.

Taka pogoda dzisiaj była w południe

Już nie będzie przymrozku na szczęście teraz u nas 8 stopni na plusie
Agatorek 00:57, 29 kwi 2021

Ela, to nie są kulki, tylko jakieś kuliska. Super
ElzbietaFranka 12:44, 29 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Ela, to nie są kulki, tylko jakieś kuliska. Super

Jak będziesz kiedyś na krakowskim na przeciwko pałacu prezydenckiego to się przekonaj. One są bardzo gęste już nie chciałam zaglądać do środka żeby mnie nie zwinęli. Kule jeszcze oplecione świątecznymi lampkami.

Córka miała zabieg stomatologiczny w szpitalu pod narkoza przy Kopernika. Trochę to trwało więc wybrałam się na powolny spacer i tak chodziłam zaglądając gdzie się da. Pusto wszędzie ludzi nie ma czegoś takiego nie widziałam, aby w środku dnia takie puchy były.
Gosialuk 20:31, 29 kwi 2021

Bardzo ładnie te kule wyglądają. Przystrzyżone perfekcyjnie.
U nas było i słońce i mały deszczyk. Liczę na to, że jutro zdążę przed deszczem coś podziałać, przynajmniej temperatura ma być +17.
Agatorek 21:13, 29 kwi 2021

Już nie pamietam kiedy ostatnio byłam w centrum Warszawy . Ale będę pamiętać, jak mi się przytrafi
Anabell 21:49, 29 kwi 2021

To się nazywają kuleee trzeba kilka razy w sezonie przycinać.

Ja nigdy do perfekcji nie dojdę, nie nadążam i wprawa potrzebna.
SlonecznyOgrod 21:56, 29 kwi 2021

Faktycznie coś pusto w tej Warszawie
Magnolie piękne, aż dziwne , że nie przymarzły, w moich okolicach kwiaty zbrązowiały od mrozu.
ElzbietaFranka 22:03, 29 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Już nie pamietam kiedy ostatnio byłam w centrum Warszawy . Ale będę pamiętać, jak mi się przytrafi

Agnieszka też tam nie bywam. Ostatnio byłam jesienią więc jak jestem teraz to nie poznaje panoramy. W tv oglądam częściej. Buduje się bardzo dużo wieżowców przy drugiej nitce metra w stronę Woli. Podoba mi się jak WAWA się zmienia pięknieje. Wszędzie czysto nie ma starzyzny wszystko odnowione. Jedynie nie mogę zrozumieć dlaczego tak wszystko jest wykostkowane przy ulicach nie ma pasów zieleni, owszem drzewa są ale to nie to.
Np Nowy Światy i dalej Krakowskie .. donice z kwiatami ale kostka przytłacza donice z kwiatami, krzewami czy mniejszymi drzewami.
Przy Świętokrzyskiej donice 1x1x1 a w nich posadzona trzmielina oskrzydlona w innych jeszcze inne krzaki teraz kwitnące. Drzewa platany

ElzbietaFranka 22:20, 29 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Faktycznie coś pusto w tej Warszawie
Magnolie piękne, aż dziwne , że nie przymarzły, w moich okolicach kwiaty zbrązowiały od mrozu.

Dorcia już tak pięknie nie wyglądają. Fotka robiona w poniedziałek. Wystarczyło, dwie noce z przymrozkiem i przymarzły już kwiaty zbrązowiała.
To jest duży problem tych drzew.

Na majówce o ile nie będzie padało tak pusto nie będzie. Tłumy będą.
Nieraz się zastanawiam co ci ludzie w tych brukowych drogach i budynkach widzą. Stare Miasto uliczkami przejść nie można tłok. Grajkowie grają na różnych instrumentach, gołębie sraja itd itd
Jak rozstawia ogródki restauracje to dopiero będzie smród z jedzenia z każdej strony. Ludzie tak lubią ciasnota zgielk to dla nich klimat.
Lubię do zlazienek jeździć, ale w tygodniu.