Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:44, 19 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Kraniu
Przemknąłem przez twój wątek i jestem zachwycony pięknem ogrodu. Wszystko tak do siebie pasuje,a otaczające lasy cudownie przedłużają ogród.
Hortensje masz niesamowite, również bardzo podobają mi się podwyższone rabaty z wykorzystaniem podkładów kolejowych.
Kolejne piękne miejsce do odwiedzania

Pozdrawiam

Witaj Łukaszu. Rozgość się i spaceruj u mnie do woli. Jest mi bardzo miło, że podoba Ci się u mnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:37, 19 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Łukasz stronka do cięcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Aniu bardzi dziękuje za ten wątek, ja nie znalazłem
Jałowiec rzeczywiście wyszedł super. Zobaczyłem sobie teraźniejsze zdjęcie i naprawde godne podziwu.
Pomyśleć, że mam takie dwa olbrzymy na pniu wysokości ok 50cm ale chyba na tak drastyczne cięcie na razie się nie zdecyduje. A ten żółty, który chcę przesadzić jeszcze za mały na takie szaleństwo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:32, 19 lip 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)
Żurawki twoje bardzo mi się podobają. Ja od jakiegoś czasu też zaczęłam się nimi fascynować na razie jeszcze u siebie mam tylko dwie odmiany ale mam zamiar powiększyć liczebność żurawek zwłaszcza tych o barwnych liściach a ta żurawka różowa jest super.

Clematis też śliczny

i liliowce super.

To oceny po pobieżnym przejrzeniu twojego wątku jak się w niego zagłębię to wtedy napiszę na pewno więcej.

Pozdrawiam

Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Do zagłebiania wątku zapraszam, może w moich chaotycznych rabatach znajdzie się coś ciekawego.
O odmiany żurawek prosze jak najbardziej pytać jeżeli jakaś nie jest podpisana.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:23, 19 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, zajrzałam do Ciebie w ramach rewizyty. I... przeczytam od deski do deski, obiecuję, bo Twoja ogrodowa przygoda wydaje się być wielce pasjonujaca!

Masz rękę do roślin, pięknie masz, jest mi wstyd za siebie. No i fajnie, że pokazujesz zdjęcia jak było i jak jest. To daje nadzieję. A nadzieja umiera ostatnia

Gratuluję!

Bardzo dziękuje za pochwały.
Nie ma się czego wstydzić. U mnie też nie ma idealnie. Lilie przmiejają i poźniej musze kombinować, żeby było dalej ładnie.
Do czytania i odwiedzin oczywiście zapraszam serdecznie.
Mam więcej takich porównań przed i po tylko musze sobie zrobić z tym porządek.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:20, 19 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Łukasz... chyba u Ciebie nie byłam, lecę z rewizytą..... i nie mogłeś od razu, że też kochasz lelije i liliowce i też masz busz...... no chłopie czasu mi brakuje na wszytko, ale taki wątek sobie dodam i czasami żurawika zapuszczę I oczywiście do siebie też zapraszam
Cmentarne to są groby, krzyże i wianki, znicze, a kwiaty są piękne i są kawatami.. zapach lili w powietrzu jest wspaniały Darmowa perfumeria

Dziękuje za odwiedziny
No zapomniałem wspominieć o liliach i liliowcach co zresztą widać . Te ostatnie uwielbiam wręcz okropnie mimo kilku ich wad. Oczywiście zapraszam jak najczęściej jeszcze sporo lili i liliowców nie kwitło więc jeszcze pare nowości na pewno się pokaże.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:58, 19 lip 2013

Do góry
Witaj admete
Masz piękną dużą działke. Przeczytałem cały wątek, straszne rzeczy się działy podmokły teren, gradobicie. Teraz musi być lepiej i wiem, że powstanie przepiękny ogród.
Będę śledził twoje poczynania z zaciekawieniem
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:22, 19 lip 2013

Do góry
Witaj Aniu.
Podziwiam twój ogród już od pewnego czasu, oczywiście robie to w okrojonej wersji bo poznanie wszystkiego dokładnie zajęło by co najmniej miesiąc
Jestem zachwycony całym twoim ogrodem, który stworzyłaś. Widać ogrom pracy i pasji jaki został włożony w ten spory kawałek ziemi. Strasznie mi sie podoba
Będę teraz odwiedzał regularnie i podziwiał
Starorzecze na górce 10:16, 19 lip 2013

Do góry
Bardzo ciekawe opowieści, czekam na ciąg dalszy
Jeden ogród – dwie osobowości 10:07, 19 lip 2013

Do góry
Witam
Bardzo ładna rabat bylinowa, irysy i ostróżki pięknie kwitną.
Coś mi się wydaje, że wierzba Hakuro szybko zmieni swoje miejsce na rabacie chyba, że będzie ekstremalnie cięta coś o tym wiem.
Trafiłaś w idealne miejce, tu sami ogrodowo zakręceni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:30, 19 lip 2013

Do góry
Marzenko ja też mogę nazwać siebie bez żadnych skrupułów liliowym maniakiem. Różowe chryzantemki też ładne, jesienią dają dużo koloru bo większość kwaitów już przekwitło

Bogdzia w 100% się zgodze lilie w domu to zło Nie mając jeszcze tej wiedzy kiedyś ściąłem kilka do wazonu, nie można było wytrzymać w pokoju kilku sekund

Dasiu Lilie piękne, ale zapach to już kwestia gustu dla jednych ładny dla drugich za mdły a i jeszcze cmentarny

Cześć Sebek u mnie to prawie wszędzie busz. Upycham rośliny na potęge bo za dużo bym chciał na tak spory deficyt miejsca
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 08:20, 19 lip 2013

Do góry
Udanego spotkania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:13, 18 lip 2013

Do góry
Przepiękne delikatne widoki Danusiu.
Takie spotkania muszą być bardzo miłe
Rododendronowy ogród II. 23:03, 18 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie grają teraz pierwsze skrzypce Przepiękne!!!

I jeszcze pachną. Kwiaty mają wielkie. Wszystkie biało -żólte -moje ulubione.Pozdrawiam Łukasz.
Rododendronowy ogród II. 22:52, 18 lip 2013

Do góry
Lilie grają teraz pierwsze skrzypce Przepiękne!!!
Jurajski Ogród 22:50, 18 lip 2013

Do góry
Przepiękne widoki
Ta lawenda i las w tle....
Fotelik, dobra książka i pełen relaks z takim widokiem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 18 lip 2013

Do góry
Marto tą odmiane to raczej tylko u hodowców i kolekcjonerów trzeba szukać, ale warto

Agnieszko bardzo dziękuje. Ja mam ten sam dylemat jednak więcej troski dostają liliowce

Dasiu żurawki oczywiście pięknie rosną, ale muszą poczekać na swoją kolej
Cmentarne określenie lili nie spodobało mi się, pozostańmy przy tym, że cmentarne to są chryzantemy i ich w ogrodzie u mnie nie będzie.
Mimo wszystko faktem jest, że czasem zapach lili w takiej ilości jest okrutnie mdły. Najładniejszy jest taki delikatny zapach o poranku

Mój 4 arowy azyl... 22:08, 18 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Przepiękne hortensje, a szczególnie ta dwukolorowa

Śmieszna taka, widać ziemia pod nią ma różną kwasowość
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 18 lip 2013

Do góry
Oj zapach jest powalający i unosi się na kilka metrów

Flashpoint

Reszta nazw lili gdzieś zapisana
Liliowiec - Hemerocallis 21:58, 18 lip 2013

Do góry
Noonoday Dreams

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 18 lip 2013

Do góry
W końcu liliowce dały popalić

Jak dla mnie gwiazda dnia dzisiejszego
Noonday Dreams z 30 razy go dzisiaj oglądałem

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies