Witajcie,
martwię się o swoje catalpy. Już większość roślin zaczyna kwitnąć, a one jakoś jeszcze nie wykazują żadnych oznak. Catalpy sadzone w tamtym roku. Stanowisko słoneczne, nawadnianie w sezonie codziennie 5:30 rano.
Piękne!!
Haniu, dużo kwiecia kwitnie, szafirki dorodne, a magnolia ładne kwiatki ma, 2-kolorowe jak u mnie.
Nad morzem dawno nie byłam, powinnam się w końcu wybrać i jodu troche nawdychać, Spacer brzegiem morza, boso...ot fajnie byłoby.
Wiało, wiało i zimna nawiało, ale majówka ma już być ok.
Memory i u mnie ledwo coś pokazuje.
Dobrego dnia
A gdy trafi się przymrozek -1 / -2 to może im zaszkodzić? Pytam bo widzę w pogodzie przymrozek właśnie jeszcze.. Chcialem teraz pośiac bo już miesiąc walcze w ogrodzie a boję się tych ulew w tamtym roku część nasion mi wyplukalo po czerwcowych ulewach.. A widzę że trawa u mnie minimalnie zaczęła rosnąć.
Dorotko! U mnie krokusów sporo i w różnych częściach ogrodu i w słonecznych i tych bardziej cienistych
A u Ciebie już mega kolorowo. Prymulki, bratki, żonkile, hiacynty i nawet tulipany. Pięknie
Mam nadzieję, że w weekend uda mi sie już wyjść na rekonesans do ogródka. Nie wszystko widać z okien domu to co się dzieje na rabatach A moje fotki kończą się na dniu 1 kwietnia
O, szok, faktycznie mocno oberwał
Oberwij wszystko brzydkie, możliwe, że z miejsc po oderwanych liściach wyrosną nowe.
Ja nie miałam takiej sytuacji i tego nie wiem.
Jeśli chcesz, to Ci wyślę następnego, bo mi się dużo wysiało.
Wygląda na to, że u Ciebie trzeba okrywać na zimę.
Krokusy na mur beton muszę kupić
Kwitną hiacynty. Każdy w inną stronę. Pora chyba wykopać i rozdzielić cebulki.
Ile razy ja już sprzątałam liście? Wiele. Ale ponieważ nie sprzątnęłam wszystkich to nadal pojawiają się tam, gdzie już sprzątnęłam, złośliwce.
Jak widać liście, szczególnie dębu, nie skompostują się same przez zimę. Robią się suche i fruwają po całym ogrodzie.