Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Szmaragdowy Zakątek 19:59, 21 paź 2020

Do góry
Informuję wszem i wobec, trąbiąc na cztery strony świata, że oficjalnie dziś zostałam babcią !!!!

Filipek przyszedł na świat dziś nad ranem, mamusia się "uwinęła" w 45 minut a tatuś stanął na wysokości zadanie i też dał radę "urodzić"
W tej chwili wraz ze szczęśliwymi rodzicami brzdąc jest już w domu i smacznie śpi!!!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:51, 21 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

furtka

Szczena opada...po mistrzowsku wykonane, buda, podłoga, ogrodzenie i drzewa wieloopniowe w kojku, no bajka Sylwia
Wielka brawa dla Wojtka i syna dla Ciebie za super fotorelację
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:42, 21 paź 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Haniu ja bym poczekała do wiosny.

Aniu u ciebie jesień do przodu jest, u mnie większość zielona.
Miecznica (sysirynchium)? Ale chyba nie bo to bylina.

Chyba masz rację dziękuję

Blaski i cienie nowego życia 19:16, 21 paź 2020

Do góry
Fajnie przybyło rabat Ale nijak się nie mogę połapać w Twoim ogrodzie. Jak się będziesz kiedy nudzić to byś machnęła jakiś ogólny zarys z góry taki plan w stosunku do domu gdzie co i jak te rabaty idą? Nie zależy mi na wiernych wymiarach i proporcjach tylko na takim ogólnym rysie tego jak to tam jest i opisie która rabata to która. Da radę?

Dla Ciebie
Niestety nie mogłam obrócić

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:13, 21 paź 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A ja wysiałam latem jakieś bodziszkowe nasiona. W?zeszły, i na razie mam pod szkłem, czy je wysadzić teraz na rabatę?
Możesz spróbować bo w domu ci chyba nie przetrwają bo za ciepło, a mówią że teraz można jeszcze wszystko sadzić

Czy może wiesz jak nazywają się te kwiatuszki, cebulkowe

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:10, 21 paź 2020

Do góry
Dziś podziwiałam przebarwiające się hosty

Ogród w Klein Kottorz 19:03, 21 paź 2020

Do góry
daszum napisał(a)
Aktualne pismo obrazkowe

trójkącik frontowy

Zaglądam wstecz str 150 co to za rośliny zielone a miedzinimi rośnie mały berberys już je wcześniej widziałam.
Piszesz, że przesadzalas węża takiego dużego. Tez mam takiego i chętnie bym go przesadziła gdzie indziej.
Obwódki formowane inne niż z bukszpanu 19:00, 21 paź 2020

Do góry
Hakonechloa jest dość wysoka i szeroko rośnie. Moja czteroletnia.

Ogród w Klein Kottorz 18:52, 21 paź 2020

Do góry
daszum napisał(a)
Ewa, właśnie wrzucam kilka aktualnych zdjęć hortensji i traw.
Róża Piruette mnie nie zawiodła, kwitnie cały czas, krzak robi się coraz bujniejszy.

To są trzcinniki prawda bardzo ładne i wysokie takie bym pitrzebowala. Na rabatę przy szmaragdach aby coś rosło i nie zasłaniało słońca, czy znasz nazwę.

Nie wiem o co chodzi z drogą, ale każdy musi mieć dojazd do swojej posiadłości. Sąsiada gmina nie zmusi może się tylko dogadać. Może zmusić sąd ale to trwa. Droga taka szeroką jak wskazuje gminny plan zagospod przestrzennego.
Sąsiedzi sprzedali mi współwłasność w drodze a 2 m bylice tej drodze z płotem przez 8 lat po sądach się wyliczyłam. Nie mogłam przeprowadzić ani wodociągu ani prądu. Cyrk na kółkach.
Czy wiesz, że już nie ma służebności tylko współwłasności w drodze.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:38, 21 paź 2020

Do góry

trzy ściany gotowe

w przejściu nawet Emuś się mieści

Ale ropuszka ma piękne kolory, a Emuś w budzie to hit!
Pamiętajcie o ogrodach 18:23, 21 paź 2020

Do góry
Ele dziękuję.

Przyszły trawki, sadzonki sa ok, już część posadziłem

RODOS - trochę inaczej 18:11, 21 paź 2020

Do góry
Wsadziłam około 150 roślin( hortensje, żylistek ogniki, derenie, iglaki itd) i kilka kilogramów cebul ( tulipany, szafirki, przebisniegi itd) i tego w ogóle nie widać A umordowana jestem jak koń. Pod każdą roślinę muszę wykopać wiadro piasku a w zamian dać odpowiedniej ziemi. Oprócz tego karczowanie i noszenie gałęzi. Mam dość.....jutro ostatnie 50 sztuk aronii - wymyśliłam sobie żywopłot mieszany z krzaków owocowych i KONIEC. W tym roku juz nic więcej nie robię
Znowu na wsi 16:48, 21 paź 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Haniu widłami, szpadlem i sekatorem. Jakoś poszło, robiłam na raty.
Ostatnio ładna pogoda to szalejemy w ogrodach i na działkach. Ja teraz tu działam. Podcięłam sosnę, ale jeżeli dostanę zgodę to ją wytnę. Nie sama , pomocnicy już się zgłosili . Mam mieszane uczucia bo fajnie nas osłania ale to duże drzewo będzie . Zarośnie nas i sąsiadów. Odsłonił się bajzel, widzę go z okna i mnie denerwuje.

A było do niedawna tak

Nie wycinaj, kiedyś będziesz się cieszyć że jest wielka i daje choć trochę cienia.
Poza tym wysokie drzewo to zawsze trochę zielenie w dalszej perspektywie.
Ja też miałam zakusy na wycinkę swoich brzóz, bo wielkie, bo pijawki, bo nic pod nimi nie rośnie. Teraz już ich nie wytnę, wolę wysokie drzewo i pustkę pod nimi.
Drzewa są potrzebne, bardziej niż byliny czy krzaki. Oko moje zawsze je wypatruje, lubię patrzeć jak je wiatr tarmosi
Dobrze że ją podcięłaś, daje kwaśne środowisko, może wrzosy będą tam dobrze rosły?
Pszczelarnia 16:29, 21 paź 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W tym roku nie brakowało nam żadnych owoców, wszystko obrodziło (wiśnie, śliwy, czereśnie, jabłonie i grusze), borówki i maliny oraz truskawki. Grusze nie mają rdzy.

Co zrobiłaś że grusze nie mają rdzy?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:22, 21 paź 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Ja też .

W kamiennym kręgu od początku 15:15, 21 paź 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
PawAni z zarysem ogona

Miłego tygodnia

Aniu w przyszłym roku ogon trzeba dorobić z czegoś. O Dorotka da pomysł.

W kamiennym kręgu od początku 15:09, 21 paź 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Rabata ognista

Jak ja lubię taki ogień. Nie potrafię się przekonać do jednokolorowych ogrodów np bieli. Hortensje też białe ale wiem, że za tydzień dwa będą różowe czy limonkowe.

Aniu pytam o tą trawkę (turzyca?) z obwódki brązowa miałam ją kiedyś i mi zmarzła. Ponieważ bardzo mi się podoba znowu tydzień temu kupiłam, ale zostawię ja na balkonie w Wawie. Czy ty ją jakoś odkrywasz wiążesz?
Aniu piękna nawet jesień u nas bardzo nalali i oklapnięte wszystko mało co kwitnie oprócz dalii i Marcinków.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:40, 21 paź 2020

Do góry
jeszcze trochę się zadzieje, ale wszystko w swoim czasie jak pogoda pozwoliJeszcze ocieplenie ścian i deski zewnętrznej i zabezpieczenie bzów

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 13:40, 21 paź 2020

Do góry
Czyli dobrze zrobiłam, masz już rabatę, patrzysz na nią od domu.

Zrób szpaler hortensji przed bukowymi żywopłotami, placyk osłoń żywopłotem z cisa. Włączysz to do całości, bo wszystko masz oderwane od siebie.
Dodaj klony polne na wysokim pniu lub inne ale 3 jednakowe drzewa. Lewa strona dodaj 3 miskanty 'Variegatus'.
Rabatę 1 masz zaprojektowaną.

Rabata 1.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:38, 21 paź 2020

Do góry

furtka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies