Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:36, 10 lut 2021

Do góry

myślę czy by kwiatów hortensji też nie wykorzystać np. do gniazd, one takie mięciutkie

tu w tym sezonie planuję przeróbki ścieżkowo rabatowe

juki nie powiązane w tym roku....
Zacisze Alicji 19:34, 10 lut 2021

Do góry
Zima i zima...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:34, 10 lut 2021

Do góry
Przez cały sezon robiłam fotki porównawcze jak rabaty wyglądają o różnej porze, a teraz nie mam kiedy zrobić tego zestawienia i pokazać....bo woliera na tapecie...

A tu dowód jak ładnie suchodrzewy wytrzymują nawet silny mróz u mnie

zieloniutkie

bukszpan namarzł, a one nie

z traw zrobię ściółkę w wolierze i różne dekoracje
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:31, 10 lut 2021

Do góry
marba napisał(a)

Dorotko, ależ piękna ta róża, niespotykany kolor, podobno jeszcze pięknie pachnie. U mnie róże nie bardzo chcą rosnąć, będę więc podziwiać u Ciebie.
Trzymaj się cieplutko w te mroźne dni.
Basiu bardzo lubię tą różę, ale ona na rabatce nie jest widoczna. Jej kwiaty są ciemne, mimo to nie da się obok niej przejść i nie zwrócić na nią uwagi.
Ja róże bardzo lubię, znów zamówiłam kilka. Jak przyjdą będę miała poważny problem ze znalezieniem dla nich miejsca.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:30, 10 lut 2021

Do góry
Fajnie jeszcze te suche wyglądają, ale niektóre już całkiem przez ptaki obrane. Na berberysach i irgach korali już brak, mam nawet fotki jak kwiczoły skubią irgę, ale dopiero jak zgram pokażę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:27, 10 lut 2021

Do góry

w zeszłym roku o tej porze już kosiliśmy na rabatach i drzewa cięłam, a teraz nie wiadomo kiedy zacznę i pewnie ze wszystkimi nie zdążę....Pocieszam się, że sadownicy mają gorzej
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:24, 10 lut 2021

Do góry
Jeszcze z soboty gdy słonko świeciło, a śniegu prawie nie było
Wierzby o tej porze roku w słonku aż świecą na żółto lub pomarańczowo w zależności od odmiany

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:23, 10 lut 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko! Piękny tort, ależ Ty jesteś zdolna, podziwiam! Nie umiem takich rzeczy robić.
Kompozycja kwiatowa bardzo ładna. Czy takie cyklameny nadają się do wysadzenia do ogrodu?
Dziękuję za tak miłe słowa, czasem robię tort, ale bardzo rzadko. Te cyklameny raczej nie nadają się do ogrodu, one bardzo wrażliwe są na przemarzanie.

Troszkę lata.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:15, 10 lut 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko, tort pierwsza klasa!!! Aż szkoda zjadać: D
Bardzo ciekawy stroik fiołkowy
Dziękuję z wnukiem wymyśliliśmy zimową dekorację, wykonanie takiego tortu to sporo pracy. Lubię takie wyzwania, tylko sił mam za mało na realizację.
Fiołki dostałam, ale udekorowałam je sama, jakoś smętnie wyglądały w tych brązowych doniczkach.

Wspomnienia i tęsknota za czasem spędzanym w altanie.

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:05, 10 lut 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Sprawiłam sobie w końcu Pomocnika do ogrodu
Teraz czekamy na odpowiednią pogodę i pierwszy do ciachania pójdzie żywopłot... już się nie mogę doczekać

Taki pomocnik jest bardzo przydatny Pamiętam jak mi się popsuł w zeszłym roku i zanim kupiłam nowy to cięłam ręcznym ręce bolały przez tydzień a i praca wolniej szła a z nim rach ciach i zrobione
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:56, 10 lut 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
No właśnie ....dopiero 10 luty
Ale na osłodę:
Tłustego czwartku !

Ja już od soboty je pochłaniam Kupne na zmianę z własnej roboty
Wszyscy się ze mnie śmieją, a jak jest blisko tłusty czwartek to taka mnie ochota na nie nachodzi, gdzie cały rok mogą leżeć i nawet na nie nie spojrzę
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:52, 10 lut 2021

Do góry
Sprawiłam sobie w końcu Pomocnika do ogrodu
Teraz czekamy na odpowiednią pogodę i pierwszy do ciachania pójdzie żywopłot... już się nie mogę doczekać

Ogrodowe kreacje 18:46, 10 lut 2021

Do góry
To nasionka jakie do tej pory zgromadziłam i więcej raczej już nie kupię - No mam taką nadzieję zostały tylko ogórki do wybrania jeszcze
W zeszłym roku już niektóre z tych nasion również wysiewałam i mogę polecić pomidory odmiany Kmicic - przepyszne są. Marchewka Amsterdam bardzo smaczna - słodka. Oczywiście cukinia Astra Polka - wysiewam ją od zawsze i naprawdę ją polecam, u mnie bardzo późno atakuje ją mączniak a tak to cały sezon zbieram pyszne cukinie z niej.

A to zdjęcie ze spaceru Wygląda jak wejście do jakiejś tajemniczej jaskini a tam naprawdę to zamarznięta woda przepływająca przez upust

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:40, 10 lut 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Ciemiernik Anja Oudoulf

Piękny!!! Tez mam daleko do wszystkich marketów.. może to i lepiej
Za drzwiami do ogrodu... 18:22, 10 lut 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Piękna zima u Ciebie, Aniu. Ogród wygląda jak zaczarowany. Niezwykły bałwan też mnie zachwycił.
Macham zimowo.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:04, 10 lut 2021

Do góry
No właśnie ....dopiero 10 luty
Ale na osłodę:
Tłustego czwartku !
Dla odmiany czas na zmiany... 17:37, 10 lut 2021

Do góry
Moje pory wschodzą jupi
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:34, 10 lut 2021

Do góry
marba napisał(a)
Widzę, Kasiu, że odliczasz czas do wiosny. Ja też. Nie lubię zimy, no, może gdy jest biała, krótka i najlepiej oglądana przez okno. Twój ogród pięknie wygląda o każdej porze roku, pod śnieżną kołderką też.

Miło Cię gościć Basiu, po przerwie Na wiosnę czekam i odliczam mimo, że taka biała zima mi się podoba. Szarość ponad pół roku jest dla mnie gorsza do przetrwania. Chociaż w tamtym roku o tej porze rozpoczęłam już polowanie na ciemierniki Nawet miały już kilka pąków, ale wszystko jest pod śniegiem.
Tak wygląda przedogródek o tej porze. Czy irgi się przyjęły ?

A tak wygląda odśnieżanie podjazdu

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:00, 10 lut 2021

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Moja kotka też śpiewa na ptaki a że ma karmniki powieszone na śliwce, którą widać bardzo dobrze z okna to przesiaduje na tym parapecie non stop

Moje koty też dyżurują na parapecie Pozdrawiam

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 16:55, 10 lut 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Chociaż śniegu mamy już wszyscy w nadmiarze, to i tak zachwycam się twoimi zdjęciami. Ogród wygląda bajkowo, fantastycznie.

Dziękuję, zdjęć robię mnóstwo, bo szczerze przyznam, że lubię i doceniam ten biały puch Wokół jest tak czysto i cicho Tylko ptaki urzędują na stołówkach

Ostatnio przyleciał na rajskie jabłuszka nowy gość. Świetnie się zlał z tłem . Z tyłu w irgach urzędują kosy

Może ktoś wie, co to za ptaszek ?

Już wiem, to kwiczoł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies