myślę czy by kwiatów hortensji też nie wykorzystać np. do gniazd, one takie mięciutkie
tu w tym sezonie planuję przeróbki ścieżkowo rabatowe
juki nie powiązane w tym roku....
Przez cały sezon robiłam fotki porównawcze jak rabaty wyglądają o różnej porze, a teraz nie mam kiedy zrobić tego zestawienia i pokazać....bo woliera na tapecie...
A tu dowód jak ładnie suchodrzewy wytrzymują nawet silny mróz u mnie
zieloniutkie
bukszpan namarzł, a one nie
z traw zrobię ściółkę w wolierze i różne dekoracje
Basiu bardzo lubię tą różę, ale ona na rabatce nie jest widoczna. Jej kwiaty są ciemne, mimo to nie da się obok niej przejść i nie zwrócić na nią uwagi.
Ja róże bardzo lubię, znów zamówiłam kilka. Jak przyjdą będę miała poważny problem ze znalezieniem dla nich miejsca.
Fajnie jeszcze te suche wyglądają, ale niektóre już całkiem przez ptaki obrane. Na berberysach i irgach korali już brak, mam nawet fotki jak kwiczoły skubią irgę, ale dopiero jak zgram pokażę
w zeszłym roku o tej porze już kosiliśmy na rabatach i drzewa cięłam, a teraz nie wiadomo kiedy zacznę i pewnie ze wszystkimi nie zdążę....Pocieszam się, że sadownicy mają gorzej
Jeszcze z soboty gdy słonko świeciło, a śniegu prawie nie było
Wierzby o tej porze roku w słonku aż świecą na żółto lub pomarańczowo w zależności od odmiany
Dziękuję za tak miłe słowa, czasem robię tort, ale bardzo rzadko. Te cyklameny raczej nie nadają się do ogrodu, one bardzo wrażliwe są na przemarzanie.
Dziękuję z wnukiem wymyśliliśmy zimową dekorację, wykonanie takiego tortu to sporo pracy. Lubię takie wyzwania, tylko sił mam za mało na realizację.
Fiołki dostałam, ale udekorowałam je sama, jakoś smętnie wyglądały w tych brązowych doniczkach.
Wspomnienia i tęsknota za czasem spędzanym w altanie.
Taki pomocnik jest bardzo przydatny Pamiętam jak mi się popsuł w zeszłym roku i zanim kupiłam nowy to cięłam ręcznym ręce bolały przez tydzień a i praca wolniej szła a z nim rach ciach i zrobione
Ja już od soboty je pochłaniam Kupne na zmianę z własnej roboty
Wszyscy się ze mnie śmieją, a jak jest blisko tłusty czwartek to taka mnie ochota na nie nachodzi, gdzie cały rok mogą leżeć i nawet na nie nie spojrzę
To nasionka jakie do tej pory zgromadziłam i więcej raczej już nie kupię - No mam taką nadzieję zostały tylko ogórki do wybrania jeszcze
W zeszłym roku już niektóre z tych nasion również wysiewałam i mogę polecić pomidory odmiany Kmicic - przepyszne są. Marchewka Amsterdam bardzo smaczna - słodka. Oczywiście cukinia Astra Polka - wysiewam ją od zawsze i naprawdę ją polecam, u mnie bardzo późno atakuje ją mączniak a tak to cały sezon zbieram pyszne cukinie z niej.
A to zdjęcie ze spaceru Wygląda jak wejście do jakiejś tajemniczej jaskini a tam naprawdę to zamarznięta woda przepływająca przez upust
Miło Cię gościć Basiu, po przerwie Na wiosnę czekam i odliczam mimo, że taka biała zima mi się podoba. Szarość ponad pół roku jest dla mnie gorsza do przetrwania. Chociaż w tamtym roku o tej porze rozpoczęłam już polowanie na ciemierniki Nawet miały już kilka pąków, ale wszystko jest pod śniegiem.
Tak wygląda przedogródek o tej porze. Czy irgi się przyjęły ?
Dziękuję, zdjęć robię mnóstwo, bo szczerze przyznam, że lubię i doceniam ten biały puch Wokół jest tak czysto i cicho Tylko ptaki urzędują na stołówkach
Ostatnio przyleciał na rajskie jabłuszka nowy gość. Świetnie się zlał z tłem . Z tyłu w irgach urzędują kosy