i ten skład był do południa
Klara od razu na podkładzie zasiadła, może będzie jutro jajo...
Gołąbkom pokazałam gdzie maja miejsce by się nie stresowały kurami
Czubatka Polska
Pixi i Dixi
Nie były planowane, ale tak mi się spodobały, że są zamiast przepiórek
mają tylko 9 tygodni, jeszcze urosną
Karolka na początku próbowała je ustawiać do pionu, ale jak się pojawiła reszta ptactwa to Jej przeszło i już jest ok
A tu papużki faliste i nimfa
od lewej
Fili, Maze i Kili
w życiu nie zapamiętam, ale to syn sobie wymyślał
A ja z rewizytą przychodzę Jestem jeszcze w trakcie nadrabiania wątku a już mam pytanie - ta wysoka trawa przy hortensjach co to jest i jak sie sprawuje?
A co do ogrodu - w sumie to od tego powinnam zacząć - to uwielbiam takie ogrody, w których rośliny są rozmieszczone wg określonego schematu i symetrii- bardzo mi się podoba Twój ogród, pięknie to wszystko jest połączone.
W Casa Verde pierwszy powiew wiosny w tym roku był 22 lutego.
Spod śniegu wynurzyły się pąki ciemiernika
Mimo zalegającego jeszcze śniegu termometr w słońcu pokazał 26 stopni Jest prawie jak na lodowcu Przy tej temperaturze, w tle widać śnieg . Zaczynają kiełkować też przebiśniegi
Dzięki Alija. W tym roku właśnie po raz pierwszy od kiedy mieszkamy mieliśmy prawdziwy pożądny śnieg - w Szczecinie to rzadkość i do tego mrozy które u nas są zwykle łagodne sięgnęły -17.
No to lecimy z mieszkańcami woliery
Parka gołąbków pawików
imion jeszcze nie mają
ona
i on
cośmy się uśmiali bo jak zobaczył kury tak się napompował by być jak największym , że o mało się do tyłu nie przewrócił
Ta to dopiero ma napęd w kuperku
Bardzo trudno było mi ją "sfocić". Jedzenie porywała w ułamku sekundy, nawet nie zdążałam włączyć aparatu a już jej nie było.