Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:44, 03 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
W sumie nie mam co pokazywać, bo jeszcze nic w tym miejscu nie ma, ale posadziłam dwie brzozy.
Kula będzie w innym miejscu jednak, a tutaj trawowisko plus coś - ale jeszcze nie wiem co….

Za brzozami posadziłam zaczątki żywopłotu grabowego i wyjątkowo jak na mnie, wybrałam wariant oszczędnościowy i sadzonki po 3 złote.
i tutaj pytanie - CZY JA MOGĘ GO JESZCZE PRZYCIĄĆ?????
Czy muszę czekać do czerwca?

Wiem, że żywopłot jest za blisko płota, ale ryzyk-fizyk, zobaczymy co będzie jak już go nie będę mogła od ogrodzenia przycinać.
Eksperyment taki.

Gabi jakie to brzozy????
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:50, 03 kwi 2014

Do góry
W sumie nie mam co pokazywać, bo jeszcze nic w tym miejscu nie ma, ale posadziłam dwie brzozy.
Kula będzie w innym miejscu jednak, a tutaj trawowisko plus coś - ale jeszcze nie wiem co….

Za brzozami posadziłam zaczątki żywopłotu grabowego i wyjątkowo jak na mnie, wybrałam wariant oszczędnościowy i sadzonki po 3 złote.
i tutaj pytanie - CZY JA MOGĘ GO JESZCZE PRZYCIĄĆ?????
Czy muszę czekać do czerwca?

Wiem, że żywopłot jest za blisko płota, ale ryzyk-fizyk, zobaczymy co będzie jak już go nie będę mogła od ogrodzenia przycinać.
Eksperyment taki.
Początki w Kruklandii 14:31, 03 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

HMMMM!!!
to sadź te brzozy na środku!
tylko zrób wysepkę a nie nerę

Hahahaha.... ale mnie rozbawiałaś!!!!
Dobra...postaram się żeby wysepka była...wysepką a nie nerą, ani płuckiem, ani żadnym innym podrobem

Za godzinę powinnam iść sadzić Słonko nawet jakieś wyszło....ale pewnie zajdzie przez godzinę. Na moje nieszczęście oczywiście
Początki w Kruklandii 14:27, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

ALe ja lubię właśnie drzewa na środku. Jakbym mogła to bym w lesie mieszkała
Po co mi wyspa....jak będzie plaskata?
Robię wyspę, żeby mieć więcej miejsca dla drzew, żeby trochę pomniejszyć tę patelnię, którą teraz mam.

Wrzoścom w rogu za ciemno. A róże??? Róże nie dla mnie

HMMMM!!!
to sadź te brzozy na środku!
tylko zrób wysepkę a nie nerę
Początki w Kruklandii 14:23, 03 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

To tym bardziej sadziłabym drzewa wysokie w rogu a nie na środku. Bezpieczniej, jak coś Ci się odwidzi. Ja jestem za laskiem w rogu rabaty, zostaw tam świerki, brzozy i trawy, wrzośce...
no i ławeczka...

a jak się upierasz dodatkowo na jakiś organ wewnętrzny, to posadź coś niższego, takie, żeby można było ewentualnie przesadzić za jakiś czas, jak się znudzi.

zród np rabatę z miskantami lub róże w żywopłocie bukszpanowym, ....

ALe ja lubię właśnie drzewa na środku. Jakbym mogła to bym w lesie mieszkała
Po co mi wyspa....jak będzie plaskata?
Robię wyspę, żeby mieć więcej miejsca dla drzew, żeby trochę pomniejszyć tę patelnię, którą teraz mam.

Wrzoścom w rogu za ciemno. A róże??? Róże nie dla mnie

Początki w Kruklandii 14:16, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No ja wiem, że będę zmianiać....ale drzew to chyba nie będę przesadzać???
Chociaż kto wie...ze mną to nie wiadomo

To tym bardziej sadziłabym drzewa wysokie w rogu a nie na środku. Bezpieczniej, jak coś Ci się odwidzi. Ja jestem za laskiem w rogu rabaty, zostaw tam świerki, brzozy i trawy, wrzośce...
no i ławeczka...

a jak się upierasz dodatkowo na jakiś organ wewnętrzny, to posadź coś niższego, takie, żeby można było ewentualnie przesadzić za jakiś czas, jak się znudzi.

zród np rabatę z miskantami lub róże w żywopłocie bukszpanowym, ....
Początki w Kruklandii 14:06, 03 kwi 2014

Do góry
To zostawiam trzy brzozy na wyspie...ale ją powiększę jeszcze.
A w rogu zostaje jodła balsamiczna i ławka i obok modrzew pendula... i takie tam inne pierdoły...

Chyba
Początki w Kruklandii 14:03, 03 kwi 2014

Do góry
I jeszcze modrzew w rogu jest..i ławka... i różaneczniki i dwie brzozy...to za dużo jak na jeden róg.
A na wyspie tylko jedna brzoza? No chyba nie bardzo
Początki w Kruklandii 13:58, 03 kwi 2014

Do góry
ewalm napisał(a)
Justyna, przecież możesz wprowadzić dwie brzozy na rabatę pod płotem, sadząc je odpowiednio daleko od serbów. Przeciez te serby czy inne świerki to tylko tło. A jedną brzozę umieścić na wyspie. Wszystkie trzy na wyspie to za gęsto będzie, jak je rozdzielisz uzyskasz namiastkę ścieżki przez brzozowy zagajnik.

Berberysy ładnie wyglądają z brzozami. Na wyspie. Jakieś typu "carpet". I dużo wiosennych cebulowych, bo będziesz na nie czekać po zimie.

A jedna brzoza na takiej dużej wyspie to nie za mało? Nie będzie dziwnie wyglądąć???
A w samym rogu działki mam jeszcze jodłę balsamiczną... Ona chyba duża będzie?

Początki w Kruklandii 13:53, 03 kwi 2014

Do góry
Justyna, przecież możesz wprowadzić dwie brzozy na rabatę pod płotem, sadząc je odpowiednio daleko od serbów. Przeciez te serby czy inne świerki to tylko tło. A jedną brzozę umieścić na wyspie. Wszystkie trzy na wyspie to za gęsto będzie, jak je rozdzielisz uzyskasz namiastkę ścieżki przez brzozowy zagajnik.

Berberysy ładnie wyglądają z brzozami. Na wyspie. Jakieś typu "carpet". I dużo wiosennych cebulowych, bo będziesz na nie czekać po zimie.
Początki w Kruklandii 13:47, 03 kwi 2014

Do góry
ocia79 napisał(a)
Ja Tobie radzę, a sama u siebie nie wiem. Też planuję 3 brzozy + miejsce na ognisko i za chiny nie wiem jak to umieścić żeby dzieciakom miejsce na zabawę zostało.

Hahaha.... bo to tak jest... sobie nigdy nie wymyślisz
Ja też "doradzam" innym...a u siebie rozpacz mnie ogarnia
Początki w Kruklandii 13:44, 03 kwi 2014

Do góry
Ja Tobie radzę, a sama u siebie nie wiem. Też planuję 3 brzozy + miejsce na ognisko i za chiny nie wiem jak to umieścić żeby dzieciakom miejsce na zabawę zostało.
Początki w Kruklandii 13:25, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Brzózek za ławką nie chcę, bo...
1. Wszystko będzie na kupie...i serby i brzozy i za blisko siebie
2. Jak będę siedziałą na ławce to ich nie zobaczę
3. Wolę je w bardziej słonecznym miejscu, bo pod nimi chcę wrzosowisko (jak się uda kupić wrzośce) lub rozplenice i rozchodniki.

Mi sie podoba ta nerka
I fajnie będzie się schować za brzozami i jednocześnie widząc cały ogród.
I ten szum brzóz......
Początki w Kruklandii 13:17, 03 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Juzia, za wąska ta rabata wzdłuż płota. I ten róg bym zaokrągliła. Dlaczego nie chcesz brzóz za ławką?

Wzdłuż płota jest już 1,5m a jeszcze poszerzę. Tam będą tylko różaneczniki (są) i coś niskiego przed.
Róg...a no tak! Jakoś tak wyszło mi na rysunku

Brzózek za ławką nie chcę, bo...
1. Wszystko będzie na kupie...i serby i brzozy i za blisko siebie
2. Jak będę siedziałą na ławce to ich nie zobaczę
3. Wolę je w bardziej słonecznym miejscu, bo pod nimi chcę wrzosowisko (jak się uda kupić wrzośce) lub rozplenice i rozchodniki.

Początki w Kruklandii 12:55, 03 kwi 2014

Do góry
No nijak mi nie wychodzi taka wielka rabata...ze ścieżką z kamoli??? Czy jak? Nie widzi mi się to
I nawet nabazgrać tego nie umiem.

A moja nerka... no jak nerka...może trochę złagodzę to wejście do ławeczki, bo takie kanciaste teraz jest...i by wyszło coś takiego.

I w nerce brzozy. Bo gdzie indziej?
Może jeszcze trochę poszerzę te rabaty żeby ścieżka była wąziutka...i chyba tak zostanie... bo ja pomysłów żadnych innych nie mam.
Początki w Kruklandii 12:50, 03 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Juzia....i w tej nerce maja być te brzozy?? Bo ja chyba coś nie doczytałam...

No tak!
Początki w Kruklandii 12:20, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia....i w tej nerce maja być te brzozy?? Bo ja chyba coś nie doczytałam...
Początki w Kruklandii 11:59, 03 kwi 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
jestem za - bez trawnika pod ławeczkę. Bez wyspy, wyspy to zwykle zły pomysł jest Brzozy tam i z 5 czy nawet 10metrowej rabaty za pare lat zrobi się fajny lasek

Lasek....ale weź i zaprojektuj ten lasek To nie taka łatwa sprawa. Zresztą ja mam tylko trzy brzozy a nie cały lasek

No i lubię takie ścieżki z trawnika. Jak u Finki

Boszzzz....już nic wie wiem... jestem głupia.
Początki w Kruklandii 11:52, 03 kwi 2014

Do góry
jestem za - bez trawnika pod ławeczkę. Bez wyspy, wyspy to zwykle zły pomysł jest Brzozy tam i z 5 czy nawet 10metrowej rabaty za pare lat zrobi się fajny lasek
Początki w Kruklandii 11:32, 03 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Nie krępuję się , tylko nie mogę załadować zdjęcia z służbowego kompa. Generalnie poprowadziłabym rabartę tak, aby jej brzeg schodził sie z z linią żywopłotu przy kole żwirowym, a póżniej szła podobnym łukiem do obecnego, tylko nie tak głęboko wciętym skoro miałyby sie tam brzozy zmieścić i trawy.

Trochę nie wiem o co chodzi
Poczekam do wieczorka...hehe
A teraz sama coś pokombinuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies