Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 19:31, 13 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U nas nie padało od miesiąca, ale było mokro teraz też sucho. U nas silne słońce i wszystko szybko przekwita w tym problem.
Burza? To duże życzenie.
Teraz czyste niebo i w cieniu 27 na plusie.
Pozdrawiam piękne Żuławy. Stegna to też Żuławy prawda.

Stegna można tak powiedzieć wchodzi w skład Żuław ale to już Mierzeja Wiślana
Ptasi gaj 17:11, 13 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu patrzę na Twoje kwasoluby i podziwiam
U mnie straszna susza, miasto odcina normalny dopływ wody, ledwo coś tam ciurka, już nawet rano nie ma ciśnienia.... W takich momentach marzę o studni głębinowej, ale niestety nie w tym roku inne realizacje i ich koszty ważniejsze

Aurelia jest bardzo sucho ziemia jak pieprz. Przesądza łam rośliny ziemia w ogóle korzenia się nie trzyma.
Jestem idę sądzić stipe.
Jakąś chmura wychodzi może coś kąpnie.
Jak będziesz potrzebowała studniarza to mam dobrego i pewnik z Wołomina.
Liliowo i kolorowo:) 13:24, 13 maj 2018

Do góry

Kasiu chyba chodzi o szczekę. Moje wszystkie nosniki tak slowa przekrecaja, ze tez szczeka opada.

U nas się mówi szczena opada, Kasia dobrze to napisała) Piękna pogoda znowu u nas i wszystko buja w tym słoneczku

Z ogródka na wsi 12:13, 13 maj 2018

Do góry
zajrzalam Radziu popatrz co za wiosna wszystko naraz szaleje wzrostem wiosenne mieszaja sie z letnimi.
Ide dzisiaj aleja wieczorem i zapavh nie z tej ziemi skad taki zapach a to akacja.
Jak zyje czegos takiego nie widzialam akacja i lipy w czerwcu.
Jak tak pojdzie dalej to beda roze majowe a nie czerwcowe.

Masz kocimietke wczesnjejsza i kwitnje ona sie sama rozsiewa i mnje wcześniejsza i ciut późniejsza groniasta.
Kupilam dzisiaj trzy rodode drony w szkolce juz trochę przerosniete ale podobały mi sie kolory i chcialam aby u mnie nabieraly masy kwiatowej niz w szkolce. Bo wiesz nie dbaja a po drugie wystawione na mocne slońce a u nas ukrol leje sie z nieba deszczu brak.
Ten twoj rodek ma piekne kolor.
Pozdrawiam

Tak kocimiętka się rozsiewa...miałem siewki dookoła roślin...ale trochę je wypieliłem

Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty...
Lato,lato,lato echże że ty...
Z ogródka na wsi 12:10, 13 maj 2018

Do góry
Radziu jestem i przeglądam. Zaczne od drzwi. Moim zdaniem zostawic tak jak jest. Znam te strony to drewno jest zaimpregnowane dobrze (poprzednicy robili wszystko z glowa nie rozpada się ), cegla i dachowka ladnie pasuja.

Radziu wszystko ladnje wyglada, a pomysl jakby w tym miejscu nie bylo roślin czy widok byłby ladny - nje wiec nie marudz.
Ja bym na ta sciane miedzy wrotami ciemnymi a oknem ktora jest biala zamaskowala ja i puscila bluszcz trojklapowy i trzymala go w ryzach.

Poza tym jeszcze wstecz watku nie zagladałam wiec ide.

Elu przy tej ścianie posadziłem róże pnące...ale zanim one urosną trochę czasu minie...
Wiesz co...spodobał mi się ten pomysł Winobluszcz ma takie ciemnozielone połyskujące liście wiec świetnie będzie wyglądał na cegle...gdzieś go dosadzę...
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:03, 13 maj 2018

Do góry
Basiu zmieniasz co chwilę awatar. Nie mogę się przyzwyczaić. U nas znowu bardzo ciepło.
Rano spać nie można o godz 4 takie trele że hej.
Pozdrawiam idę przewozić ziemię trzeba oczyścić podjazd. Nawet niedzieli nie mam dla odpoczynku. Ale zrobić trzeba.
Pozdrawiam

u mnie dziś odpoczynek...
nastawiłam gołąbki na obiad i luzik,

Elu ..Na pewno już masz w planach czas zarezerwowany na dłuższy odpoczynek

Miałam już je wyrzucić ale po trzech latach postanowiły rosnąć...maja przyrosty...na razie daruje im życie

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:36, 13 maj 2018

Do góry
Basiu zmieniasz co chwilę awatar. Nie mogę się przyzwyczaić. U nas znowu bardzo ciepło.
Rano spać nie można o godz 4 takie trele że hej.
Pozdrawiam idę przewozić ziemię trzeba oczyścić podjazd. Nawet niedzieli nie mam dla odpoczynku. Ale zrobić trzeba.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 11:32, 13 maj 2018

Do góry
U nas nie padało od miesiąca, ale było mokro teraz też sucho. U nas silne słońce i wszystko szybko przekwita w tym problem.
Burza? To duże życzenie.
Teraz czyste niebo i w cieniu 27 na plusie.
Pozdrawiam piękne Żuławy. Stegna to też Żuławy prawda.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:57, 13 maj 2018

Do góry

Buki sa piekne, tez je bardzo lubie, szczegolnie te zwisajace. Mlode listeczki wyrastaja czerwon. Widze, ze masz jakiegos bardzo ciemnego buczka ladny jest moze wiesz jak sie nazywa.

Widze, ze masz klony czerwone. Tez ladne ale maja tendencje do lapania maczniaka i pryskam. Mam tez 4 deby takie pospolite tez szarzeja im ljscie.
Mam tez deba waskiego i wysokiego "monument"

Miłej niedzieli.

A o którego konkretnie chodzi? Bo na każdej fotce jest inny
W tym dwa są prezentami, więc NN....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:56, 13 maj 2018

Do góry

Bezwstydne.

U mnie to mrowki dzialaja na kazdym metrze kwadratowym.
W zeszlym roku usypaly kope na 0,5 m.

Sylwia padalo u was. U nas nic tylko ukrop z nieba. W dzien nie da rady cos robic bo slonce smarzy.

Pozdrawiam

I to tak w biały dzień ha ha
Elu u nas przez godzinkę posiąpiło przez dwa dni, wydawało się, że podlało, a tu guzik z makiem.
Sucho jest okropnie nie wiem gdzie ta woda się podziała? Odparowała w takim tempie,że od wieczora do rana śladu nie było, że coś podlało.
I Tobie i sobie życzę spokojnego deszczu.
Ogród z łezką II 06:57, 13 maj 2018

Do góry

Bogdzia wsadzi patyka i jej rododendron wyrosnie. Ma reke do tych roslin.
Ja ci tylko napisalam, co przeczytalam.
Tez jutro sadze rododendrony. To ostatni moment aby kupić bo w szkolka zaczynaja przekwitac, wystawione na slonce przysychaja.

Tak, wiem

Jeszcze wczoraj go oglądałam, prawie się pod nim położyłam. Dobrze jet posadzony, nie za głęboko. Mus czekać...

Fajnie się sadzi kwitnące, od razu efekt jest
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:28, 13 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bliźnięta dwujajowe

są też inne

Buki sa piekne, tez je bardzo lubie, szczegolnie te zwisajace. Mlode listeczki wyrastaja czerwon. Widze, ze masz jakiegos bardzo ciemnego buczka ladny jest moze wiesz jak sie nazywa.

Widze, ze masz klony czerwone. Tez ladne ale maja tendencje do lapania maczniaka i pryskam. Mam tez 4 deby takie pospolite tez szarzeja im ljscie.
Mam tez deba waskiego i wysokiego "monument"

Miłej niedzieli.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:19, 13 maj 2018

Do góry

Chrabąszczy też masa, a jeszcze się sexy odbywają, będzie więcej

Bezwstydne.

U mnie to mrowki dzialaja na kazdym metrze kwadratowym.
W zeszlym roku usypaly kope na 0,5 m.

Sylwia padalo u was. U nas nic tylko ukrop z nieba. W dzien nie da rady cos robic bo slonce smarzy.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:11, 13 maj 2018

Do góry
Swierki najpiekniejsze o tej porze.

Kalina jest wysoka i taka fota

Ptasi gaj 00:07, 13 maj 2018

Do góry
Pachnie nie samowicie

Jeszcze w zblizeniu rododendron rekowalescent.

Ogród z łezką II 23:56, 12 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie to nie to u mnie. Mam 4 rodki w szeregu, linia nawadniająca pociągnięta...tamte 3 kwitną, a ten nie
Bogdzia mówiła, że są takie rodki, które kwitną dopiero po paru latach. A ja wierzę Bogdzi. Tym bardziej, że u mnie była i widziała jak są posadzone.

Bogdzia wsadzi patyka i jej rododendron wyrosnie. Ma reke do tych roslin.
Ja ci tylko napisalam, co przeczytalam.
Tez jutro sadze rododendrony. To ostatni moment aby kupić bo w szkolka zaczynaja przekwitac, wystawione na slonce przysychaja.
Ptasi gaj 23:48, 12 maj 2018

Do góry
Mam jeszcz takiego nie rozwinietego

Ten piekny ale ma bardzo malo kwiatow do przesadzenia mial w tym roku za. Mokro.

Ten rododendron chorował 3 lata temu fitoftoroza i ciagle go ratuje jest coraz lepiej w tym roku kwiaty sie rozwinęły to juz cud. Byl dowyrzucenia ale jeszcze go wkopalam do ziemi dalam mu szanse. Wiem, ze wyjdzie z tej choroby wiec bedzie kurowany dalej.

Jeszcze czosnki ktore szybko przekwitaja, ale dekoracyjne w dalszym ciagu.
Ale juz wiecej ich sadzic nie bede co mam i wystarczy, zaden tam szal.

Ptasi gaj 23:37, 12 maj 2018

Do góry
Lilak inrutewka

Wszedobylskie orliki

Ptasi gaj 23:34, 12 maj 2018

Do góry
Moze jeszcze jeden

Lilak zkilku stron

Nie chcial rosnac przez kilka lat przesadzilam i jest piekny.

Ptasi gaj 23:28, 12 maj 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na moje różyce będę dłużej czekać, bo startują od zera. Świerki wiosenne cudne są.

U mnie ta roza pnąca na focie w zeszlym roku startowala od zera zmarzla mimo okrycia w tym roku nie okrywalam ani jednej rozy i wszystkie sie dobrze przechowaly przez zime. Oprocz kopczykow.
Zadna fota nie odda koloru przyrostu swierkow.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies