Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

Anitka 21:00, 02 cze 2018

Alicjo ta propozycje Basi bardziej korzystna. Takie wąski rabaty są trudne do zagospodarowani i nie ma szans piętrowości zrobić. Ja bym osłoniła z dwóch stron warzywnik żywopłotem cisowym a wejście zrobiła z boku tak po 1/3 długości, prowadziła by do wejścia ścieka zatopiona w roślinach. Placyk odsadź roślinami. Wiśnie posadź po łuku od tyłu placyku z kołem.
Makao_J 23:00, 02 cze 2018

Wiesz Alu, mam u siebie takie cienkie rabatki wzdłuż ogrodzenia i teraz po latach uważam że to był błąd. Powinnam najpierw przy ogrodzeniu posadzić rzędy wielkie drzewa a przed nimi dopiero robatki. Trawnika jak najmniej. Tak więc widząc propozycje dziewczyn jestem za ograniczeniem trawnika na rzecz dużych rabat. Ukryj placyk w roślinach kwitnacych a warzywniak w takich by słońce docierało ale był nie widoczny.
ag_zie 23:11, 02 cze 2018

I ja popatrzę
alis 21:07, 04 cze 2018

Anitka napisał(a)
Alicjo ta propozycje Basi bardziej korzystna. Takie wąski rabaty są trudne do zagospodarowani i nie ma szans piętrowości zrobić. Ja bym osłoniła z dwóch stron warzywnik żywopłotem cisowym a wejście zrobiła z boku tak po 1/3 długości, prowadziła by do wejścia ścieka zatopiona w roślinach. Placyk odsadź roślinami. Wiśnie posadź po łuku od tyłu placyku z kołem.

Dziękuję Anitko za propozycję Myślę, że powoli przekonam swojego eMa, żeby oddał trochę trawnika
Nawet zabrałam go na spotkanie ogrodowiskowe, żeby się oswoił z czekającymi go zmianami
Żywopłot cisowy przy warzywniku, to chyba najlepszy pomysł ze wszystkich, jakie przemknęły mi przez głowę.

Aniu, no niestety, tworzyć rabaty zaczęłam zanim odkryłam O. Teraz można tylko poprawiać, albo tak robić, żeby nie popsuć bardziej

Agnieszko

alis 21:11, 04 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
To roza pnaca Paul's scarlet climber. Kwitnke obficie dosyc dlugo, ale tylko 1 raz.

Elu, dziękuję za informację, piękna róża. Obiecałam eMowi róże pnącą, stąd moje poszukiwania
A czy jest podatna na choroby?
BKosimkArt 21:12, 04 cze 2018

No ciekawa jestem waszego rycia ja już zaczęłam
alis 21:12, 04 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Przegapiłam, ale już nadrobiłam

Mirelko, macham
alis 21:29, 04 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)
No ciekawa jestem waszego rycia ja już zaczęłam

Basiu, trzymam kciuki U nas powoli to idzie, praca zawodowa pochłania jednak mnóstwo czasu
anabuko1 09:57, 05 cze 2018

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ za niedzielne super spotkanie.
Teraz będę częściej zaglądać bo wiem z kim mam przyjemność
Wieczorem wkleję zdjęcie .
A gdzieś z tobą też już jest przesłane; )
Pozdrowki zostawiam
frezja 10:16, 05 cze 2018

Jak ja lubię takie akcje .Pilnie obserwuję i uszczknę coś do siebie. Warzywnik ukryć teź bym chciała...posadzone buki jakoś mi nie leżą, jako osłona; teraz czekam, aż podrosną. Powodzenia w realizacji. Wsparcie masz spore, więc udać się musi.