Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zakochana w ogrodach 13:10, 09 lut 2014

Do góry
Ewuniu dziękuję. Ja uwielbiam brzozy, ale syn był uczulony alleee już nie jest.
Zakochana w ogrodach 09:14, 09 lut 2014

Do góry
20 brzózek i każdą zmikoryzujesz to będzie całe mnóstwo kozaków. Brzozy maja cudowną energię, piękne, jasnozielone listeczki wiosną i w ogóle je lubię
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:36, 07 lut 2014

Do góry
Jeśli jest za blisko to jedno drzewo, po prostu na logikę trzeba to zrobić. Ale niektóre drzewa np. brzozy Doorenbos mozna sadzić blisko siebie.
Ogród Magdalenka 10:35, 07 lut 2014

Do góry
Madziu, ja też rezygnuję wiosną z 1/3 trawnika, na rzecz żwirku z ławkami i ogniskiem.
I wyobraź sobie, że zaproponował to mój Żon!!!
Będę jeszcze dzielić przestrzeń niskimi żywopłocikami z bukszpanu i z cisa.
Dokupujemy jeszcze trzy brzozy.
Wiosną zatem musimy pojeździć po plantacjach

Nie mogę się już tej wiosny doczekać!

Namaste!
Pszczelarnia 21:27, 06 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
a ja ciągle nas sobą pracuję ... nie przepadam za łąkami ...jestem chyba za bardzo uporządkowana na łąki ...a może mi to minie ....

macham,
Ewka - Marchewka

Masz piękne brzozy ......... . Może te łąki już tam są?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:38, 06 lut 2014
Do góry
Mogą przetrwać bez problemu. przycinałaś je, czy pozostawiłaś ten zabieg na wiosnę? Ja w zeszłym roku przycięłam, mają solidne nabrzmiałe już pąki, ale są zdrowe i mroźne noce im nie zaszkodziły, okryłam po dwóch takich na minusie, ale zdążyłam przed największymi, wczoraj zdjęłam agrowłókninę, bo prognozy dla mojej okolicy są super
Jałowca też mam, rośnie zdrowo i to taki kłujący, niebieski akcent w ogrodzie , ale zdecydowanie wolę róże. Haniu znasz wątki z różami na forum? Do kogo zaglądasz? Ja przysłuchuję (podczytują) rozmowy o różach u Gabrieli z Ogrodu w ciągłej budowie i Laurowiśni z Ogrodu w cieniu brzozy, Agnieszki z Jurajskiego, ostatnio dużo się tam dzieje w tym temacie. Zbieram wszystkie informacje
Masz u siebie 15... hmm... tyle kwiecia u Ciebie, oby nie zmarzły. Masz jakieś konkretne w planach do kupienia?
Jeśli już mówimy o różach, to mam plan, nie wiem czy Ci się spodoba. Moja Jola jeździ odwiedzać koleżankę do Kołobrzegu, może w porze kwitnienia róż przyjechałabyś do mnie, z nią byłoby Ci wygodnie, a z powrotem coś wymyślimy Nie udało nam się w zeszłym roku, teraz też jeszcze może za wcześnie o tym myśleć, ale co tam, mnie to trzyma przy dobrych myślach
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:36, 06 lut 2014

Do góry
Pszczółeczko - byliśmy w Polanicy na Trzech Króli.
Potem jedziemy w marcu, na majówkę i w lecie co weekend.
Mam tam taką działkę rekreacyjną, z myślą o starości.
Marzył mi się tam dom z bali, ale to wszystko zależy od totolotka, w którego coś nie gram

Będę chciała wiosną prosić Cię i Finkę o porady, co tam mogę sadzić takiego "dzikiego", co sobie samo poradzi...
Podlewanie tylko ze studni i to co tydzień jedynie.

Na razie jest tak, że wszyscy zwożą jakieś habazie z przeceny i sadzą co popadnie.
Łąka jest pełna chwastów, jedna część bardzo mokra (nawet brzozy nie radzą sobie),
druga bardzo sucha (nawet lawendy mi padły)…..

W tym roku, obiecałam sobie, że mocno podziałam

Jesienią posadziliśmy jeden szpaler sosnowy od Finki.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:50, 06 lut 2014

Do góry
Aga, machnij to 'na płasko'- na papierze, co? Zarys rabaty, na oko i punkty stałe- brzozy, planowana wiśnia, Coniki, Sumak- tak uda się lepiej to ogarnąć.
Ty sobie radzisz z takimi wyzwaniami.
Borówcowy raj 11:24, 06 lut 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Oj, nie wiedziałam że najsłynniejszy .
Jagodo, nie robiłabym żwiru na małych rabatach. W sadzie mam owocowe drzewa i nie jestem w stanie wszystkich liści wyzbierać mimo, że mają dość duże rozmiary i bardzo dużo się wciąga do odkurzacza. Brzoza ma delikatne listeczki i nie ma szans, żebyś posprzątała dokładnie. I będzie tak: nie wyzbierasz, bo nie jesteś w stanie, liście będą się rozkładać powoli i żwirek już nie będzie spełniał całkiem swojej funkcji, będzie przybrudzony, zaczną się wsiewać chwasty i po zawodach. W sadzie mam już miejsca, które wymagają dosypania kamieni. Granulację mam dość dużą. Małe kamyki odkurzacz wciągnie.
Suma sumarum, pod brzozy dałabym korę, jeśli nie planujesz tam zadarnienia jakiegoś.

Takiej odpowiedzi niestety się spodziewałam... Dziękuję, bo nie wszystkie złe strony dostrzegłam. Trochę szkoda, ale nic straconego, żwirek może w innym miescu gdzieś zrobię. Będzie pewnie zadarnienie, tak jak planowałam na początku. Turzyce w dużej masie mi się podobają i do cienia dobre, ale kto to wie.
Ogród u stóp klasztoru 20:17, 04 lut 2014

Do góry
ostatnie fotki tej zimy ...mam nadzieję . u nas dzisiaj był dość duży mróz.
rano było - 10 , ale za to cały dzionek ...mmmmsłoneczko i cały dzień w ogrodzie ..robotka

rozchodniki pościnane

miscanta giganteusa jeszcze się bałam ruszać , ale ....jutro ciach

Malepartus też jeszcze stoi ...do jutra

za to rozplenice wszystkie pociachane , gracillimusy też , morning light też i oczywiście red baron .

wycięłam też wreszcie starą brzoskwinię , ogłowiłam wierzbę nad angielką i skróciłam pędy wiśni Kiku ...coś tam . zostały jeszcze brzozy ...

wiśnia rozrosła się bardzo

Miało być inaczej 14:53, 04 lut 2014

Do góry
Agnieszka.. u mnie te brązowe zimowały przez 3 zimy, a potem coś im zaszkodziło.. chyba deszczowa wiosna i lato.. bo padły jesienią Jakby zgniły w środku...

A co do kozaków.. to wysyp rabatę kora.. będą rosły.. u mnie rosną w korze pomiędzy liliowcami I oczywiście w pobliżu brzozy.

Na saharę musisz niestety posadzić parawan przy ogrodzeniu.. trochę wyciszy

A teraz szmata moja miłość .. lecę dalej sprzątać..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:02, 04 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Piękny ogród i te góry w tle, odpływam. Brzozy cudo, u mnie czekają sołtysowe od jesieni i czekają. Trawy i hortensje super, uwielbiam trawy.

Iwonko, to dla ciebie jeszcze moje trawkowe co nie co

Zakochana w ogrodach 11:20, 04 lut 2014

Do góry
Iwonko dużo jeszcze pracy przed Wami, ale wiesz jak cieszy własne miejsce na ziemi z tak pięknym widokiem

i jeszcze jak się pragnie mieć własny ogród, wtedy dla nas nie ma przeszkód, ani żadnych barier

pisałaś u mnie, "Brzozy cudo, u mnie czekają sołtysowe od jesieni i czekają." nie orientuje się co chciałaś mi przekazać, ciekawa jestem co z tymi brzozami
Miało być inaczej 12:53, 03 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Agnieszko faktycznie sporo miałaś nawiane... aż zawołałam eMa żeby zobaczył przy okazji pokazałam twoje koźlarki na trawniku i zaraz powiedział, że pewnie masz blisko brzozy, to koźlarki ci nie zginą obejrzeliśmy też fotki teraz i latem i potwierdziło się jak zobaczyliśmy brzozy
piękne fotki

Tak Aniu, mam trochę brzózek i to właśnie pod nimi jest najwięcej grzybów Zamierzałam rabaty wysypać kamykami, ale może lepsza byłaby kora, może by rosły nadal? Na uprawie grzybów to ja się ani trochę nie znam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:44, 03 lut 2014

Do góry
Piękny ogród i te góry w tle, odpływam. Brzozy cudo, u mnie czekają sołtysowe od jesieni i czekają. Trawy i hortensje super, uwielbiam trawy.
Miało być inaczej 22:08, 02 lut 2014

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Aniu, tak wyglądała moja "Sahara" w marcu 2013

Agnieszko faktycznie sporo miałaś nawiane... aż zawołałam eMa żeby zobaczył przy okazji pokazałam twoje koźlarki na trawniku i zaraz powiedział, że pewnie masz blisko brzozy, to koźlarki ci nie zginą obejrzeliśmy też fotki teraz i latem i potwierdziło się jak zobaczyliśmy brzozy
piękne fotki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:13, 02 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Macham wiosennie Danusiu. Ja ciachnęlam dzisiaj moje brzozy więc odtrąbiłam sobie początek sezonu
U nas przez najbliższe dwa tygonie mocno na plusie i juz ani grama śniegu. Nie obejrzę się i zakwitna krokusy. Chyba w nastepny weekend poproszę M o skoszenie trawnika. Czy nie za wcześnie?

Marzenka, ty lepiej na razie szusuj, odpuśc trawnik
wg mnie w styczniu i na początku lutego, nawet jak ciepło, nie robi się cięć, bo pogoda zmienna, ale czy rośliny już się dopasowały do tych zmian?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:05, 02 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Macham wiosennie Danusiu. Ja ciachnęlam dzisiaj moje brzozy więc odtrąbiłam sobie początek sezonu
U nas przez najbliższe dwa tygonie mocno na plusie i juz ani grama śniegu. Nie obejrzę się i zakwitna krokusy. Chyba w nastepny weekend poproszę M o skoszenie trawnika. Czy nie za wcześnie?

Marzenka, nie koś, czekaj do prawdziwej wiosny.
Kondziowy Ogród :) 09:35, 02 lut 2014

Do góry
aniaib napisał(a)

Kondziu, piękny masz ogród - wiesz, że brzozy dla mnie są piękne.
A takie miejsce z ławeczką ściągnę też do siebie
Pozdrawiam
dziekuje hi hi hi
Kondziowy Ogród :) 00:17, 02 lut 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
A to zrobione przezAnie asc hi hi hi

Kondziu, piękny masz ogród - wiesz, że brzozy dla mnie są piękne.
A takie miejsce z ławeczką ściągnę też do siebie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies