Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 12:17, 17 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Przepraszam ze się wtrącę ale ja bym razem nie sadziła , to sa drzewa na solitery , wymagają dobrej ekspozycji a do tego mają inny kolor , razem nie będą dobrze wyglądac. Do tego obydwa szeroko rosną , potrzebuja dużo miejsca. Przemyśl to jeszcze raz.

No i proszę...Bogdzi też nie bardzo pasują obok siebie te dwa drzewa...
Kindzia 12:22, 17 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia czosnki wschodzą w róznym terminie. Mam dwa rodzaje tych wielkich giganteum i globemnaster, jedne kwitną okolo 2-3 tygodni wcześniej. Tylko nie pamietam ktore są majowe a ktore niemal czerwcowe. U mnie te czerwcowe dopiero w tym tygodniu wylazły z ziemi, też już sie martwiłam a przecież u nas dużo cieplej i forsycje kwitną na całego. Poczekaj cierpliwie z tydzień. Teraz po deszczu i w ciepłe noce pewnie wyjdą z ziemi i pokaża swą urodę

Ja moje brzozy pendule mimo , że nisko szczepione podciągnęłam już ponad metr do góry. Pomyśl czy nie warto tak zrobić z bukami.

Tymi wielkim jeszcze się nie martwiłam specjalnie...ale od Bogusi dostałam te małe i tylko trzy z nich wylazły. Te które wyszły już spore są...coś się z tamtymi chyba stało...w piątek znowu na poszukiwania pójdę.

Te buczki chciałam na takiej wysokości. Pasują tam takie niskie, jak tylko coś będzie widać w tamtych rejonach (liście!), to pokażę.
Kindzia 12:23, 17 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ale ci podlewa Buziole zostawiam.

Podlewało Żeby jeszcze tak nie wiało, to pełnia szczęścia...noooo...jeszcze cieplej by mogło być

Miłego
Kindzia 12:31, 17 mar 2014

Wczoraj po południu, mimo psiej pogody, wyskoczyłam na chwilkę do ogrodu. Musiałam zdjęcie cyknąć moim dwukolorowym krokuskom, czy ja wiem czy jeszcze w piątek będą??? Wprawdzie skulone boroki, ale kolorek widać

Plany na weekend :
zdjąć kamyczki z łezki() - paskudna robota,
jedną rozplenice wysadzić, dwie przesadzić,
podzielić i przesadzić żurawki,
zasypać kamyczkami z powrotem;
czy już można wodę do ciurkadełka lać???
zabrać się za salonową rabatkę, czyli
wysadzić na inną rabatkę i podzielić astry bylinowe,
przesadzić jeżówki
i na innych rabatach podzielić kostrzewy sine i miotlaste, posadzić...

Zdążę????????
malgocha1960 12:36, 17 mar 2014

Kasiu, z twoim temperamentem zdążysz,tylko,żeby nie lało.
malgorzata_s... 12:46, 17 mar 2014

Kasiu ma być piękny weekend. Zdążysz o wiele więcej Znając ciebie to jeszcze coś wymyślisz
Buziolki
Kindzia 13:20, 17 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Kasiu, z twoim temperamentem zdążysz,tylko,żeby nie lało.

Myślisz Małgosiu? Ja wiem, że mam owsiki w tyłku...ale przewalenie tych dziesiątków kilogramów kamieni...może zięcia w to wrobię?

Ma być ładnie, ale jak będzie...
Kindzia 13:22, 17 mar 2014

Kasiu ma być piękny weekend. Zdążysz o wiele więcej Znając ciebie to jeszcze coś wymyślisz
Buziolki

Oooo, myślenie ogrodowe mi ostatnio dobrze wychodzi...już myślałam, że wiem gdzie larissy posadzę...tylko po uwagę nie wzięłam, że one różowe, a mnie na tej jednej, jedynej rabacie żółte, czerwone i białe potrzebne...
malgorzata_s... 13:51, 17 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Oooo, myślenie ogrodowe mi ostatnio dobrze wychodzi...już myślałam, że wiem gdzie larissy posadzę...tylko po uwagę nie wzięłam, że one różowe, a mnie na tej jednej, jedynej rabacie żółte, czerwone i białe potrzebne...

Tak czasami się zapomni o konsekwencji kolorystycznej Ja mam się starać w tym roku tonować kolory ale czy mi to wyjdzie wątpliwe Pozdrów obolałego
Kindzia 14:34, 17 mar 2014

Tak czasami się zapomni o konsekwencji kolorystycznej Ja mam się starać w tym roku tonować kolory ale czy mi to wyjdzie wątpliwe Pozdrów obolałego

Zwykle nie zapominam A Twój ogród ładny i bez konsekwencji.
Pozdrowię, dziękuję...ale pufffa....wiesz jak to jest, jak chłopa coś boli...