Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik mimo woli 17:01, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?

Lilie mam od dziewczyny mojego syna i od Roberta...... teraz Ci nie powiem które są które na 100%.. te dalsze to napewno od dziewczyny , a z tymi mam już problem, bo nie ja ustawiałam kosze Mogę dojsć po koszach w jakich rosną i po sposobie sadzenia Ale czy to ważne.. śliczne są wszystkie

Napewno żółte będą od Roberta Jakieś z tych niekwitnacych już pokazują pąki ....

Oczko ma w najgłębszym miejscu jakeiś 1,2-1,3m... Ryby muszą przezimować w oczku...bo innego pomysłu na nie nie mam... zobaczymy jak to będzei .. oczko nowe wiec i doświadczenia oczkowego brak....
Ogrodnik mimo woli 16:41, 04 wrz 2012

Do góry
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:34, 03 wrz 2012

Do góry
I jak na razie jest tak

Przy tujach posadziłam jedną Anabelkę i Phantomkę, a od tyłu przetaczniki, które ginęły w objęciach czochraków

nie chciałam za bardzo kopać, bo rozsiało się tam mnóstwo dziewann, a jak na razie są mikroskopijne, więc nawet nie ma jak ich poprzesadzać
Dosadziłam również naparstnice od Ani - asc i w rogu przy ogrodowej znalazły miejsce lilie od Danuszy. Kochane dziekuję jeszcze raz.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:18, 03 wrz 2012

Do góry
Kasiu, planów wiele, ale jak wyjdzie z realizacją, nie wiem wczoraj trochę bluszczy posadziłam, przesadziłam lilie i tym samym znalazłam ciepłe miejsce dla hebe a co roku ogród u wszystkich inaczej wygląda; czasami jak zaglądam do waszych wątków, lubię się cofnąć do pierwszych stron i widzę jakie ogromne są zmiany nawet za sezon
ściskam Kasiu, niebawem zajrzę, co u ciebie
Rododendronowy ogród II. 07:56, 03 wrz 2012

Do góry
czosnki i lilie

więcej zamówiłam w internecie.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:09, 02 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Super , że kotka się znalazła, mam nadzieje,że nic jej nie jest, dziękuję za lilie Aldonko podziękuj tacie, miodzik bardzo smaczny pozdrawiam

Niestety, z kotką jest bardzo źle. Dobrze, że ją chociaż znalazłam i próbuję pomóc.
Rododendronowy ogród II. 20:11, 02 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

PO żółtym i czerwonym stoi w kolejce niebieski.... to tak a pro po wpisu Basi

Lubię wszystkie kolory.... ale jakbym miałą ustawiać w kolejce to czerwony, żółty, niebieski, ... różowy chyba na końcu.... a przed różem biały.. ale patrząc na moje nasadzenia.... to są wszystkie kolory i to mi się podoba najbardziej I dlatego podoba mi sie u Ciebie.. bo jest też kolorowo

To u mnie dokładnie taka sama kolejnośc by była. Niesamowite że myślimy jednakowo.A jak mnie sie podobało u Ciebie!

A mi u Ciebie

a mi u was z kolorami mam podobnie, jakoś żółtego najmniej, ale z drugiej strony, jak mam tyle aksamitek...?

Problem w tym czy Ci się te aksamitki podobają?A ja dziś kupiłam żółte krokusy ale tylko jedna paczuszkę bo zamówiłam w internecie ale przecież nie mogę wyjśc ze sklepu z pustą ręką i jeszcze krokusy Trikolor i 65 tulipanów i lilie i kwiatki w doniczkach, no i poczułam się od razu lepiej.Uwielbiam kupowac roslinki.

akurat one podobaja mi sie, sa wdzieczne i beproblemowe; mam wysokie i niskie i teraz jak kwitna, sama nie wiem, ktore ladniejsze
Bozenko, super zakupy i od razu poprawa nastroju, jak to nam nie wiele potreba

No własnie łatwo i tanio nam humor poprawic, ale to chyba dobrze. Pozdrawiam Irenko i zajrzę zobaczyc czy Cię wnuki całkiem nie zamęczyły jak się nimi opiekowałaś.
Lek na całe zło czyli mój ogród 17:24, 02 wrz 2012

Do góry
Super , że kotka się znalazła, mam nadzieje,że nic jej nie jest, dziękuję za lilie Aldonko podziękuj tacie, miodzik bardzo smaczny pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:40, 02 wrz 2012

Do góry
Viva, bardzo dziękuję! Było bardzo fajnie A potem robiliśmy to (rysunek mojej Młodej, 5,5 roku):

Czyli: Młoda skakała na trampolinie:

A Mama (na rysunku podlewam sadziła mozgę przed róże (a najpierw pozbyła się 50 cm trawnika...) moze jutro skoncze, 1/4 została do zrobienia.

Jak M nie będzie poszerzę jeszcze trochę i posadzę drugi rządek mozgi, ale nie chciałam Go już denerwować zabieraniem trawnika
Mozgę wzięłam stąd:

Musiałam zrobić miejsce pod sadzenie fioletowych kulek z czosnków

Stojak na razie stoi przy ławce, na wiosnę postawię z nim ładne donice z jednorocznymi:

Wredei będzie tutaj - w miejscu doniczki z liliami:

Lilie:

A tu nad bordowymi żurawkami kupię i posadzę sobie drugie szczepione drzewko, może modrzewia pendula? Zielone, szczepione, zwisające. Pomiędzy oknem balkonowym a oknem.

Miłego!
Rododendronowy ogród II. 21:42, 01 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lubię wszystkie kolory.... ale jakbym miałą ustawiać w kolejce to czerwony, żółty, niebieski, ... różowy chyba na końcu.... a przed różem biały.. ale patrząc na moje nasadzenia.... to są wszystkie kolory i to mi się podoba najbardziej I dlatego podoba mi sie u Ciebie.. bo jest też kolorowo

To u mnie dokładnie taka sama kolejnośc by była. Niesamowite że myślimy jednakowo.A jak mnie sie podobało u Ciebie!

A mi u Ciebie

a mi u was z kolorami mam podobnie, jakoś żółtego najmniej, ale z drugiej strony, jak mam tyle aksamitek...?

Problem w tym czy Ci się te aksamitki podobają?A ja dziś kupiłam żółte krokusy ale tylko jedna paczuszkę bo zamówiłam w internecie ale przecież nie mogę wyjśc ze sklepu z pustą ręką i jeszcze krokusy Trikolor i 65 tulipanów i lilie i kwiatki w doniczkach, no i poczułam się od razu lepiej.Uwielbiam kupowac roslinki.

akurat one podobaja mi sie, sa wdzieczne i beproblemowe; mam wysokie i niskie i teraz jak kwitna, sama nie wiem, ktore ladniejsze
Bozenko, super zakupy i od razu poprawa nastroju, jak to nam nie wiele potreba
Rododendronowy ogród II. 20:44, 01 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

A ja dziś kupiłam żółte krokusy ale tylko jedna paczuszkę bo zamówiłam w internecie ale przecież nie mogę wyjśc ze sklepu z pustą ręką i jeszcze krokusy Trikolor i 65 tulipanów i lilie i kwiatki w doniczkach, no i poczułam się od razu lepiej.Uwielbiam kupowac roslinki.

A ja dziś dzielnie tylko oglądałam.. i nic nie kupiłam Krokusy trikolorki są z tych malutkich.... ale jak sie rozłożą do słoneczka.. to wyglądaja magicznie

Aniu nic nie kupiłaś? Nie było roślin?
Rododendronowy ogród II. 20:36, 01 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

A ja dziś kupiłam żółte krokusy ale tylko jedna paczuszkę bo zamówiłam w internecie ale przecież nie mogę wyjśc ze sklepu z pustą ręką i jeszcze krokusy Trikolor i 65 tulipanów i lilie i kwiatki w doniczkach, no i poczułam się od razu lepiej.Uwielbiam kupowac roslinki.

A ja dziś dzielnie tylko oglądałam.. i nic nie kupiłam Krokusy trikolorki są z tych malutkich.... ale jak sie rozłożą do słoneczka.. to wyglądaja magicznie
Rododendronowy ogród II. 18:57, 01 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A mi u Ciebie

Ogrodnik mimo woli 21:45, 31 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Nie widzę dwóch środkowych zdjęć Nie weszły? O, już są!
Astry masz do nieba! A i lilie jeszcze Ci kwitną!!!

Kwitną mi tylko te białe i jeszcze jedne rózwe.. i pożegnanie z liliami..... trzeba znów czekać...
No to dla Basi koloejna porcja mowy ogrodowiskowej... a forum coś sie dziś zacina...

Ogrodnik mimo woli 21:42, 31 sie 2012

Do góry
Nie widzę dwóch środkowych zdjęć Nie weszły? O, już są!
Astry masz do nieba! A i lilie jeszcze Ci kwitną!!!
Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 17:51, 31 sie 2012

Do góry
Moni - zależy czy jest to takie małe ciurkadełko czy staw - zależy też to od jego wielkości, bo wg mnie element wodny jest dodatkiem do ogrodu, a nie odwrotnie. Jeśli jest to ciurkadełko to może sobie samo stać na żwirowym placyku, a jeśli jest to wielki staw niech będzie obsadzony po bokach i niech pływają na nim lilie. Na Twoich 300 mkw stawu nie zmieścisz, ale ociekający kamień czy ścianę wodną jak najbardziej.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:07, 28 sie 2012

Do góry
Ja też się już wyleczyłam, choć te lilie piękne - ale różowe zamiast białych
To prawda, wszystko ładnie rosło Za to wiosenne byliny w pudełkach kartonowo-plastikowych - to jak dla mnie niewypał.. Funkii szukałam w tym torfie i znalazłam nadgniłą resztkę, nic nie urosło... to samo z przywrotnikiem... akurat miałam zawrót głowy i nie pojechałam reklamować, a powinnam... w każdym razie byliny nie, cebule - tak!
Miłego!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:48, 28 sie 2012

Do góry
haha, to się nazywa marketing szeptany
U mnie jeszcze 2 o których wiem w mieście, mogę poszukać jakby co! Ale cebule są niedrogie, a dobrej jakości, kupuję 3ci sezon i zawsze wszystko ładnie rośnie i kwitnie. I, co ważne, w opakowaniu dokładnie to co ma być - nie tak jak kupowane na sztuki lilie np...
powodzenia Wam wszystkim Dziewczyny w łowach!
Ogród... reni 16:33, 28 sie 2012

Do góry
Ależ piękna ta dalia...

Dopiero co wróciłam z ogrodu... muszę koniecznie kupić do oczka lilie

Rododendronowy ogród II. 20:17, 27 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Okazuje sie że lilie wodne rozwijają nowe kwiatki więc jeszcze je pokażę.

Bogdzia napisał(a)

Ja z nazwami podobnie ale muszę odszukac jak sie te niebieskie nazywają bo ładne to dobrze znac nazwę chocby po to by innym polecic.

Zerknij na rozpław sercowaty .

Dzięki Dzidka oczywiście masz rację to jest rozpław sercowaty. Fajnie długo kwitnie.Dzięki .

Dobrze,że mamy Dzidkę, rozpław sercowaty, ale fajna nazwa

Witaj Aniu. Dzidka to wielka specjalistka od roślin, ale i Tobie nic w tej dziedzinie nie brakuje . Jest kilka osób wprost niezastąpionych na Ogrodowisku.To wspaniałe jak się pokaże roślinkę i pisze nie wiem co to jest a już inni spieszą z pomocą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies