Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Pszczelarnia 21:22, 18 lis 2013

Do góry
ja w tym roku tez kilkanaście taczek kompościku wyłożyłam na rabatę W listopadzie robie tyko to co musze w ogrodzie. Zdecydowanie wolę jak słoneczko delikatnie grzeje...
A winko robiłaś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:15, 18 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Zielona mi się w domu nie chce zmieniać... Prędzej dom zmienię
he a co Ty tam masz zmieniać???? jak tam ilegancko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 18 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jaka nuda? W czwartek otwieramy młode wino!
a my jeszcze swojego nie zlewaliśmy bo późno nastawione, ale już jest po pierwszej próbie stwierdziliśmy, że za mało nastawiliśmy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:10, 18 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja chyba jestem jakaś dziwna ... . Ale listopad na moją pracę w ogrodzie nie ma wpływu. Lubię listopad, lubię mgły i szrony, jakąś niesamowitą ciszę dookoła. Ogrodowe czynności listopadowe należą do moich ulubionych (kopanie, pozyskiwanie kompostu i popiołu, okrywanie, grabienie liści), porządki w inwentarzu ogrodowym, nowe plany i pomysły + czas na literaturę ogrodniczą i inną. Same plusy. I zapachy domowe jak się wskoczy na chwilę do domu z ogrodu.
Ewciu i co ja mam powiedzieć...??? może to ja jestem dziwna ale nie lubię i już. No i te dłuugie wieczory i te zapachy domowe, zawsze mnię nęcą i odkładają się nie tam gdzie trzeba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 18 lis 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu tez monitoruję czy już pookrywałaś rośliny,bo ja znając życie to zrobię albo za wcześnie albo za późno, albo zapomnę
Więc mówisz że to już czas ? a ML też okrywasz czy wystarczą tylko kopczyki z kory ?
A i powiedz mi jeszcze jak z różami okrywowymi ,kopczyki i gałązki świerku wystarczą ?
ML tylko kopczykowałam w tamtym roku. Jak patrzę na prognozy pogody to chyba jeszcze mam sporo czasu na okrywanie... Róże kopczykuje i daje gałązki, jak robi się naprawde zimno, tzn -15 dawałam dodatkowo agro
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:02, 18 lis 2013

Do góry
ja okrywam tylko róże chyba że zima będzie ostra to naciągne kaptury z agro na kulki cisowe, bukszpanowe i rh. Mam jeszcze plan zabezpieczenia nowo posadzonego tulipanowca i grujecznika. Trawy, hortensje dostaną kopczyk z kory i tyle. No i donice które zimować będą na zewnątrz zabezpieczę folią bomblową i ozdobnie matami. Muszą sobie radzić
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:12, 18 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Nadrobiłam uffff a to nie lada wyczyn uśmiałam się z planów zimowo około naftowych, rocznic i świętowania. Zmartwilam się ze wyciekania byliny ale potem doczytalam ze nie tylko ja wyciełam uffff jeżowki rozsypslam po rabacie tylko werbene zostawiłam. Porównania bylin ekstra pomysł

Ty się nie śmiej.. Ty trrrrrenuj... i to wszystko, bo się będzie działo Ale dzięki temu... listopada prawie koniec, grudzień świąteczny, a w styczniu zlot..... luty krótki, a potem ma być ciepło
Damy radę
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 18 lis 2013

Do góry
Nadrobiłam uffff a to nie lada wyczyn uśmiałam się z planów zimowo około naftowych, rocznic i świętowania. Zmartwilam się ze wyciekania byliny ale potem doczytalam ze nie tylko ja wyciełam uffff jeżowki rozsypslam po rabacie tylko werbene zostawiłam. Porównania bylin ekstra pomysł
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:50, 18 lis 2013

Do góry
Tak kiedyś jeździłam ... Ale teraz dzieci mi nie pozwalają tzn ich obowiązki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:15, 17 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
tylko i śśśśpilkach nie zapomnij, bo to już nie to samo będzie...

i tu mam dylemat ... bez śpilek mniej paradnie na fotce ... za to o niebo wygodniej na ścieżce
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:12, 17 lis 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

no to ja wrócę żeby te fotki nadrobić ))))))))))))
tylko i śśśśpilkach nie zapomnij, bo to już nie to samo będzie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 17 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Korę mam, maty mam, trawy do okrywania mam, tylko ziemi ogrodniczej nie ma mi kto kupić ... A i chęci do pracy nie mam...ale hortki i angielki trzeba do zimy przygotować...
no tej chęci też mi brak..., do tego muszę jeszcze jechać na zakupy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 17 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Dorotko, ogród wcale nie opatulony... hortek nie okrywałam w tamtym roku, w tym też nie zamierzam. W tygodniu muszę kupić korę KONIECZNIE by porobić kopczyki wokół moich cudów Dzisiaj kupiłam maty do osłony, więc w tym tygodniu muszeeeem zadziałać bo od 25 norweska nadaje śnieżek i przymrozek u nas tylko mniiii się nie chcę, bo zimno, a ja ciepłolubna jestem

Korę mam, maty mam, trawy do okrywania mam, tylko ziemi ogrodniczej nie ma mi kto kupić ... A i chęci do pracy nie mam...ale hortki i angielki trzeba do zimy przygotować...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:26, 17 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia

Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...
bo ja Twój ogród łykam jak... hmmm no ...i odrazu zobaczyłam te czerowne sznurki, wiosnę kocham nad życie od zawsze....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 17 lis 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
z pozdrowieniami wpadłam. I z meldunkiem, że nucę... "A po nocy przychodzi dzień..." Dzięki!
nawet nie wiesz jak mnie TO cieszy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 17 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
nuda Pani, nuda.... ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, NIE LUBIĘ jesieni i zimy w ogrodzi i dla mnie jest nudna, wiosna każde źdźblo mnie zchwyca. uwierz że twoj ogród nawet jesienią nudny nie jest a czy mnie oczy mylą czy dodałaś czerwone sznurki na zebrinusach?

Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia

Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 17 lis 2013

Do góry
nuda Pani, nuda.... ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, NIE LUBIĘ jesieni i zimy w ogrodzi i dla mnie jest nudna, wiosna każde źdźblo mnie zchwyca. uwierz że twoj ogród nawet jesienią nudny nie jest a czy mnie oczy mylą czy dodałaś czerwone sznurki na zebrinusach?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:56, 17 lis 2013

Do góry
wadol napisał(a)
Ana pokaż jak opatuliłaś ogród na zimę. Interesuje mnie jak hortki zimują, że latem są takie gwiazdy.
Dorotko, ogród wcale nie opatulony... hortek nie okrywałam w tamtym roku, w tym też nie zamierzam. W tygodniu muszę kupić korę KONIECZNIE by porobić kopczyki wokół moich cudów Dzisiaj kupiłam maty do osłony, więc w tym tygodniu muszeeeem zadziałać bo od 25 norweska nadaje śnieżek i przymrozek u nas tylko mniiii się nie chcę, bo zimno, a ja ciepłolubna jestem
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:37, 17 lis 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Marta, Ania .... No niestety tym razem się nie udało ....... złe typy ..... to nie są kolejne TV ..... od wczoraj mam już zrobione wnęki na lodówkę i zamrażarkę ..... brakuje tylko sprzętu chłodzącego i drzwi

ściskam niedzielnie
ooo Ty spryciulo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:36, 17 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciekawe jaka w końcu będzie ta zima Na razie jest spoko - był przymrozek, ale to słońce i błękitne niebo cieszy
Sebek błękitne niebo???? u mnie od tygodnia pochmurnie, dżdżyście chociaż w miarę ciepło :0
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies