Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 18:55, 26 kwi 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
.Fajne te trawki.
A montana zostanie w doniczce ??
Orliki w doniczkach już duze.A czemu nie wysadzisz do ogrodu ?
Orliki w ogrodzie już duze.I one tak za bardzo nie boją się zimna.

Aniu wszystko wysadze, ale jeszcze troche czekam bo rabata sie szykuje znaczy sie juz jest tylko trzeba ja uładzici czekam jeszcze na ziemie a to dopiero w przyszla sobote.
Bedziemy robic melioracje i tak dokladnie nie wiem gdzie ta rura bedzie przebiegac i sie wstrzymuje. Mam mjejsce ale nie bedzie gdzie wrzucac ziemi z wykopu.
U mnie tez orliki starszej daty sa duze, ale te sa posiane w lutym otrzymalam od Sylwii.

Nie montAne wysadze, czekam po zimnej Zosce.
Kiedyś będzie tu ogród 18:42, 26 kwi 2018

Do góry
Anka mamy jednakowa ilosc stron na watku 351. Wdn 26.04.18.
Kiedyś będzie tu ogród 18:40, 26 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A co to za jaśminowce z takimi listkami ?

Ten jasminowiec podobny do derenia białego.
Kiedyś będzie tu ogród 18:37, 26 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Kasiu wygląda jak twoja. Cyknę jutro fotkę.

ciekawe czy jej się u mnie spodoba?

Spodoba sie napewno, rosna po woli na poczatku ale gdzies po 3 latach szybciej. Mam 4 jedna rosnie przy pochylonej sosnie i w zeszlym roku kwitla.
Kiedyś będzie tu ogród 18:33, 26 kwi 2018

Do góry
Anka chce ci sie siac ta pomidory, bylam i Mirki i tam sie skarzylas na plażę w zasiewach. W zeszlym roku zasialam i juz nigdy nje bede. Pod Hala Mirowska flance jakie chcesz. Szkoda, wody, prowadzania sie z tymi kuwetami itd.
Mirkowy ogród (początki) 18:25, 26 kwi 2018

Do góry
Mirka. Ale tego masz kepkujesz te rosliny czy od razu do gRuntu sadzisz.
Dzisiaj kepkowalam stipę i zurawke. Mam 50 szt doniczek stipy.
Powodzenia.
Ptasi gaj 18:05, 26 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Kępki odpowiedniej wielkości, bujną, że hej
Mam tę hebe, w gruncie zimuje już 4 lata, nawet te anomalie pogodowe, co miałam nie załatwiły jej, czyli mróz -15 i do tego bez śniegu.
Montana im szybciej w gruncie, tym szybciej nowe pędy puści, ale jak nie wiesz gdzie jeszcze, to poczeka. No z propozycji dla eMa uśmiałąm się, ale faceci to świetni ogrodnicy
U nas zwariowana pogoda, dziś w nocy 1plus.

Kasiu nieraz mnie tak wkurza. On sierpem trawy nie kosi tylko traktorkiem jezdzi, guzik mnie to obchodzi.

A ty wiesz, ze ta moja montana jak ją kupilam miala zaledwie 20 cm byla zlamana ostatnia. W ciagu tygodnia wypuscila boczne pedy podwoiła wysokosc z nadwyzka.

Posadze ja gdzies w polowie maja na stale miejsce, boje sie, ze moga byc jeszcze przymrozki "Zośka. Posadze ja w zacisznym i slonecznym miejscu rosnie tam cyprysik groszkowy taki duzy, lawson i roze, roza pnąca new dawn.
Moze sie piac po cyprysiku i lawsonie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:00, 26 kwi 2018

Do góry
Ja u ciebie a ty u mnie, przegladalam twoj watek od poczatku i wizytowke. Lubie sobie przypomniec jak dochodzi sie do tak pieknych ogrodow. Tez duzo przerobek zrobilas.
U nas teraz tez pada wiec ogladam co nie co. Zrobilo sie chlodno jest 12 stop a bylo 23 to duzy spadek, jakis front przechodzi.
Spisalam nazwe rodka bo najlepiej kupowac te ktore sprawdzone, ale sobie mysle, ze kazdy ładny jak zadbany.
Ptasi gaj 17:17, 26 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Dobre i rozsądne podejście, też tak myślę, dlatego zmiany stale, aby w końcu tylko pielęgnować i odpoczywać
Popullacji róż nie zwiększam, a jak coś stracę, no to może wtedy, ale kupować nie będę, rozmnożę sama
Fajny ten katalog

Moj eM tez mowi rozmnazaj z patykow po co kupujesz gotowce. Uzbroj sie w cierpliwość. Odpowiadam mu nie ma problemu abys sam rozmnażał mogę cie zaopatrzyc w te patyki.

Posadze to co mam i szlus.

U nas teraz troche pada.

Dzisiaj stipę po kępkowałam, mam 50 ponizszych doniczek nie wiem czy nie za male kepki.
Milus spojrz swoim okiem. Pierwszy raz to robie wiec doswiadczenia brak.

Orlikowe kepki

Przesadzilam do wiekszej doniczki "montanę" nie wiem jeszcze gdzie go posadze.

Milus u ciebie chyba widziałam "hebe" w ogrodzie powiedz mi czy zimuje dobrze czy mam trzymac w donicy, mam 3 szt.

Moja działka na Dębowym Lesie 12:06, 26 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu kupuję wszystko ukratkiem przed eM. Bo twierdzi ze jestem chora na tym punkcie. Stoja na balkonie za komudka. Dzisiaj z synem wywieziemy, on nic nie mowi i jeszcze przy szkolkach bez problemu sie zatrzymuje.

Kupuje bo mi sie podobaja kwitna bez przedwy, kupuje sdrowe roze aby nie byly problemowe. Jest ich tak duzo, ze wybor zdrowych nie na strasza problemu.
Jak weszłam wczoraj do szkolki to godzinę siedzialam w rozach.
Pozdrawiam

O,znam, to,,,z wcześniejszych doświadczeń.Ale mąż z czasem się przyzwyczaił i już ze 3 lata , sam będąc w poblizu jakiejś szkółki czy ogrodniczego, pyta mnie :-Idziesz coś kupić ??
I to różnie , idę, czasami nie idę już.
Już problemów nie mam.I u ciebie może się zmieni.
Dobrze ,że syn cierpliwy.Moi tez.
Ale fajnie,wolę mieć takie choroby i uzależnienia niż inne
Widziałam, widziałam,że drugie róże kupujesz.Ja takich tylko kilka angielek kupiłam.A reszta to już tańsze.
Ale masz rację zdrowe, odmiany to jest to najważniejsze.O,,,ale jaka to była przyjemna godzina.
Wiem, ile to się ogląda, wybiera,, a czas się zatrzepuje dla nas.
To tylko zegarki chodzą.

Kwitnie mahonia

i serduszka

Nie dawałam jeszcze oprysku miedzianem na róże.Zapomniałam.
Czy można jeszcze zastosować go teraz ???

Ptasi gaj 08:57, 26 kwi 2018

Do góry
Aniu nie wiem czy mala czy wysoka, wazne ze za cene mam dorodna roze. Toco dostalam z wysyłkowych z mszycami to pozal sie Boze. Dwie z nich placilam po 50 zl. To mnie wnerwia. Zeruja no osobach i wysylaja byle co.

Nie chce sie rozdrabniac w ogrodzie trzeba sadzic to co sie podoba i miec najmniej pracy. Nie moge ciagle grzebac w ziemi starosc nie radosc i mam tez inne obowiazki.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 26 kwi 2018

Do góry
Aniu kupuję wszystko ukratkiem przed eM. Bo twierdzi ze jestem chora na tym punkcie. Stoja na balkonie za komudka. Dzisiaj z synem wywieziemy, on nic nie mowi i jeszcze przy szkolkach bez problemu sie zatrzymuje.

Kupuje bo mi sie podobaja kwitna bez przedwy, kupuje sdrowe roze aby nie byly problemowe. Jest ich tak duzo, ze wybor zdrowych nie na strasza problemu.
Jak weszłam wczoraj do szkolki to godzinę siedzialam w rozach.
Pozdrawiam
Bawarka 00:02, 26 kwi 2018

Do góry
Kasiu w pieknym miejscu mieszkasz to co pokazalas Goni to czarujace obrazy.

W calej Europie taka. Piekna wiosna. To się zdarza raz na kilka lat. Oby sie powtorzyla w przyszlym roku.
U nas dzisiaj burze przechodzily i bylo 28 na plusie duszno i parno.

Twoja montana na tej altance rośnie a co to jest to zielone na ziemi.
Piekne wiosenne foty, ale jak ty masz taki aparat to fotograf tylko pstyka.

Pozdrawiam i czekam na rozkwit montany.
Kwiaty we włosach 23:49, 25 kwi 2018

Do góry
Gonia ladny wypad samochodem jechalas. Kasia ta wyzsza jest pewnie. przynajmniej na twoim awatarze jestes blondynka.

Dobrze, ze mialas takiego przewodnika tubylca.
Ptasi gaj 23:34, 25 kwi 2018

Do góry
Do pobliskiej szkołki przywiezli roze, takie dorodne w doniczkach 32 zl sztuka. Tak jak wczesnjej juz napisalam nigdy nie kupie rozy w internecie to co dostalam to jest zenada.

Dkstalam ze szkolki katalog róż

Kupiłam roze rabatowa "oragerie" Kordesa z atestem ADR.
I "schone Maid" Tantau. Rozowa. Moze sie skusze na roze "Inka" cetrynowa będzie pasowała fioletowych.
Ogród kwiatowy 23:02, 25 kwi 2018

Do góry
Witam Violu zobacz u mnie na str 350 kupiłam nowa róże pomarańczową bardzo ładna może cię zainteresuje.
Ptasi gaj 22:53, 25 kwi 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Ela, śliczna wiosna u Ciebie w ogrodzie. Różę zapisałam i znalazłam szkółkę, gzie ją mają. Podjadę tam jak róże będą kwitnąć. I tak sprzedają tam tylko w pojemnikach. Bardzo dziękuję za pomoc.

To dla Violi i ew zainteresowanych
Kupiłam nowa róże pomarańczową Violu zobacz w necie jaki kolor głębokiej pomarańczy

Ptasi gaj 22:46, 25 kwi 2018

Do góry
lutroja napisał(a)
u mnie werbeny nie widać siewek jeszcze ,to możliwe żeby nie było ?

Lisi przyjrzyj się dokładnie. Te wschody to maleństwa.
Nie napisałaś gdzie te siewki maja być w głębię ogrodowej czy wysiałaś do kuwety.
W glebię są bardzo malutkie jak już wyrośną to dosyć długo rosną do 10 cm później to śmigają.
...uDany ogród 20:08, 25 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusiu. Wiosna ladna u ciebie. Masz duzo bergenii to z twojej hodowli?

Moja bardzo duza i musze coś z nia zrobic rozsadzic, ale trzeba sie zabrac. Zaniedbałam ja i teraz glowkuje jak to zrobic.
A jak ty rozsadzasz bergenie z korzenia czy gornego klacza. Bo moje maja klacza po pół metra.

Witaj Elu
Dziękuję za serdeczne słowa, wiosna wszędzie jest piękna
Bergenie wszystkie z mojego chowu, miałam kilka sztuk a teraz mam ponad 500 szt tych zwykłych i kilkanaście gatunkowych i stale je dzielę. Rozrywam i do ziemi cały proces. Nawet z najmniejszego kawałka kłącza wychodzą nowe rośliny. Bardzo je lubię!

...uDany ogród 16:33, 25 kwi 2018

Do góry
Witam Danusiu. Wiosna ladna u ciebie. Masz duzo bergenii to z twojej hodowli?

Moja bardzo duza i musze coś z nia zrobic rozsadzic, ale trzeba sie zabrac. Zaniedbałam ja i teraz glowkuje jak to zrobic.
A jak ty rozsadzasz bergenie z korzenia czy gornego klacza. Bo moje maja klacza po pół metra.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies