Mam kilka, ale od niedawna.
Te poniżej na fotkach to rdest himalajski 'Golden Arrow' i 'Pendula'. Mam jeszcze biały 'Alba' i jeszcze inne, ale nie wiem jakie to odmiany.
Dzień dobry, borykam się z problemem nierównomiernego ubarwnienia trawnika na mojej działce. Zaznaczam że podłoże jest ilaste i zostało odpowiednio przygotowane warstwą piasku i czarnoziemu (na przełomie sierpnia września). Niestety później musiały być wykonane prace ziemne (dociągnięcie kabla na koniec działki). Wszystko zostało z powrotem naprawione(zachowane warstwy) i wyrównane. Siew odbywał się w połowie września. Podłoże nie było nawożone. Pod koniec października spostrzegłem przebarwienia (ciemnozielony pasek pod płotem) w miejscu gdzie były wykonywane roboty ziemne. Co może być przyczyną? i jak temu zaradzić, aby trawnik był równomiernie ubarwniony? Pozdrawiam
Dorotko świetna dekoracja.
zresztą jak z zawsze twój ogród zachwyca, różnymi dekoracjami.
A w tym okresie szczególnie masz ich dużo. Wszystkie piękne i wyjątkowe
Dlatego też nie dziwi mnie, że ekipa programu Rok w ogrodzie zawitała do twojego pięknego ogrodu.
Dużo ogrodów jest pięknych od wiosny do jesieni. A potem puste i nijakie. A u ciebie i o tej porze jest pięknie.
A, bardzo pięknie i na bogato z tymi w wszystkimi dekoracjami
Gratuluję.
I pozdrawiam
Nie wiem czy coś wykombinuję, pewnie wyciągnę coś z piwnicy, chyba, że mnie wena dopadnie. Na pewno dam znać jak wrzucę nowe fotki z relacji.
Na ten moment wyszłam wczoraj na chwilkę. Wyrzuciłam zmrożone chryzantemy i dynie. Zrobiłam porządek z donicami w garażu z agapantami i eukomisami.
Chryzantemy przez przymrozkami.
Hortensje i bluszcz w korycie zostały. Stan na dzień wczorajszy.
Ja tu na O często wstawiam fotki, na facebooku i na grupie ogrodowej facebookowej czasem, bardzo sporadycznie.
Ja mieszkam na uboczu to wiele osób nie zna mojego ogrodu, tylko bliscy znajomi i rodzina w nim bywa.
Remontu jako bałaganu nie zazdroszczę, ale później to już będzie nowe, a każda kobieta lubi zmiany.
Oby Wam się spodobało to co przygotowałam. Wianek robiony na wizji to istna porażka, ale było tak bardzo zimno, że wyszło jak wyszło. Później go dopracuję. Za kciuki i życzenia dziękuję i nawzajem.
Elu ja się na tym zupełnie nie znam, nigdy nie miałam kontaktu z telewizją.
Odcinek będzie 26 XII 0 8.28 rok w ogrodzie extra, wcześniej będzie z ogrodu Agatki.