Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:48, 13 gru 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:46, 13 gru 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Tak to ważne. Tego klona z okna kuchennego widzę. W słoneczne dni dawał po oczach.

]

Ten klon to jak gorejący krzew
Piękny
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:44, 13 gru 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:38, 13 gru 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:36, 13 gru 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:31, 13 gru 2020

Do góry
Końcówka października.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:24, 13 gru 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Anitko, a pokażesz swoje rdesty?

Mam kilka, ale od niedawna.
Te poniżej na fotkach to rdest himalajski 'Golden Arrow' i 'Pendula'. Mam jeszcze biały 'Alba' i jeszcze inne, ale nie wiem jakie to odmiany.
... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 20:41, 13 gru 2020

Do góry
Kolejna Serbka, która stworzy w przyszłości zieloną ścianę przed niechcianym widokiem-kupiona. Póki co, jest drzewkiem swiatecznym

Plamy na trawniku 20:25, 13 gru 2020

Do góry
Dzień dobry, borykam się z problemem nierównomiernego ubarwnienia trawnika na mojej działce. Zaznaczam że podłoże jest ilaste i zostało odpowiednio przygotowane warstwą piasku i czarnoziemu (na przełomie sierpnia września). Niestety później musiały być wykonane prace ziemne (dociągnięcie kabla na koniec działki). Wszystko zostało z powrotem naprawione(zachowane warstwy) i wyrównane. Siew odbywał się w połowie września. Podłoże nie było nawożone. Pod koniec października spostrzegłem przebarwienia (ciemnozielony pasek pod płotem) w miejscu gdzie były wykonywane roboty ziemne. Co może być przyczyną? i jak temu zaradzić, aby trawnik był równomiernie ubarwniony? Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:37, 13 gru 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za tak wspaniałe wsparcie, oby wszyscy tak myśleli. Sąsiadkę mam świetną, to od niej mam trzeci rok z rzędu gałęzie ze srebrnego świerka. W tym roku całe duże taczki mi przywiozła tych gałęzi. Ona rozumie moją pasję i tez ma śliczny ogród. W sumie to nie wiele ludzi widziało mój ogród, mieszkam przy bocznej ulicy i niewiele osób tamtędy przechodzi.

Jelonki mi się przy tym wietrze rozbiegły po podwórku. Dobrze, że mąż ich nie przejechał jak wyjeżdżał do pracy.

Dorotko świetna dekoracja.
zresztą jak z zawsze twój ogród zachwyca, różnymi dekoracjami.
A w tym okresie szczególnie masz ich dużo. Wszystkie piękne i wyjątkowe
Dlatego też nie dziwi mnie, że ekipa programu Rok w ogrodzie zawitała do twojego pięknego ogrodu.
Dużo ogrodów jest pięknych od wiosny do jesieni. A potem puste i nijakie. A u ciebie i o tej porze jest pięknie.
A, bardzo pięknie i na bogato z tymi w wszystkimi dekoracjami
Gratuluję.
I pozdrawiam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:14, 13 gru 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)

Spoko, warto zostawić na środek zimy . Zaraz święta i na pewno coś ciekawego pokażesz więc poczekajmy z taką zieloną masą. Ale koniecznie daj znać jak wrzucisz nowe fotki.

Nie wiem czy coś wykombinuję, pewnie wyciągnę coś z piwnicy, chyba, że mnie wena dopadnie. Na pewno dam znać jak wrzucę nowe fotki z relacji.
Na ten moment wyszłam wczoraj na chwilkę. Wyrzuciłam zmrożone chryzantemy i dynie. Zrobiłam porządek z donicami w garażu z agapantami i eukomisami.

Chryzantemy przez przymrozkami.

Hortensje i bluszcz w korycie zostały. Stan na dzień wczorajszy.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:58, 13 gru 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotka ,

I ja się w cale nie dziwie ,że i telewizja Cię znalazła ,
Bardzie temu ,że tak póżno

Bardzo się cieszę ,
Twoje dekoracje są urzekające
W każdym sezonie powinni Cię odwiedzać
Niech wszyscy mają taką wielką przyjemność jak my na ogrodowisku
podziwiać zarówno Twój ogród jak i dekoracje

ZAPISUJE NA LODÓWCE DATE EMISJI
Ja tu na O często wstawiam fotki, na facebooku i na grupie ogrodowej facebookowej czasem, bardzo sporadycznie.
Ja mieszkam na uboczu to wiele osób nie zna mojego ogrodu, tylko bliscy znajomi i rodzina w nim bywa.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:55, 13 gru 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To ważne, żeby patrząc przez okno widzieć coś miłego dla oka nawet jak jest szaro, buro i ponuro.

Tak to ważne. Tego klona z okna kuchennego widzę. W słoneczne dni dawał po oczach.

Spektakl nie trwała jednak bardzo długo. Powolutku jegomość zaczynał się "rozbierać".
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:52, 13 gru 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dorotko kochana wywołałaś mnie do tablicy, pochłoneły mnie remonty i myśle, że do konca zimy się z tym uporam. Gratuluje i będę oglądać z zaciekawieniem odcinek. Zapewne będzie pięknie i ciekawie a to, że się denerwujesz to zrozumiałe i normalne, podziwiam Cię za odwagę ale też i za talent tak pięknych dekoracji i fajnie, że się zdecydowałaś pokazać całej Polsce. Jak zobacze to się odezwę. Ogród jak zwykle zachwyca, zaglądam chodz śladu nie zostawiam, mieszkam teraz w kurzu i bałaganie a czasy są takie, że raczej kupuję w necie a to pochłania mnóstwo czasu. Sciskam Cie mocno, zdrówka życze i dużo radościTrzymam mocno kciuki, będzie się wszystkim podobać
Remontu jako bałaganu nie zazdroszczę, ale później to już będzie nowe, a każda kobieta lubi zmiany.
Oby Wam się spodobało to co przygotowałam. Wianek robiony na wizji to istna porażka, ale było tak bardzo zimno, że wyszło jak wyszło. Później go dopracuję. Za kciuki i życzenia dziękuję i nawzajem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:46, 13 gru 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Czego masz obawy. Przecież nie puszcza jak się zacielas. Cały materiał jest obrabiany. Tam pracują wysokiej klasy spece.
Mam znajomego który pracuje jako montażysta w wytwórni filmowej.

Dorotka przytną, skleja, wygładza kolor dadzą tak aby był jednakowy głos oczyszcza i gotowe.
Będzie dobrze. Kiedy będzie premiera.

Pozdrawiam
Elu ja się na tym zupełnie nie znam, nigdy nie miałam kontaktu z telewizją.
Odcinek będzie 26 XII 0 8.28 rok w ogrodzie extra, wcześniej będzie z ogrodu Agatki.

Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 18:44, 13 gru 2020

Do góry
I grudniowe widoczki z mojego ogrodu

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:44, 13 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rzeźba dostała bardzo rasową podstawę, z oczyszczonej po pożarze belki, porytej, zranionej, ale pięknej. Na niej została umocowana metalowa stopa i podstawka. Dzieło i pomysł Witka oczywiście. Prawdziwa extraklasa

Bardzo podoba mi się i ta rzeźba i to ujęcie.
Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 18:41, 13 gru 2020

Do góry
A to jeszcze listopadowe widoczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:39, 13 gru 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dorotko trzeba wejść na powiadomienia i tam u góry pod napisem powiadomienia, podświetlone na zielono są obserwowane wątki
Ciekawa jestem nagrania mam nadzieję, że nie przegapię
Dziękuję za wskazówkę, a gdzie przeglądam wszystkie wpisy w danym dniu?
Też jestem ciekawa jak to wyjdzie.

Zrobiłam sobie domek z werandą z opakowań po mleku i pudełka. Na werandzie zagościły anioły.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:29, 13 gru 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies