Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 22:22, 21 lut 2021

zawitka napisał(a)
Mam Haniu pytanie odnośnie jezówek ---- jak siedza 2 lata w tym samym miejscu to mozna je rozsadzić ?????/

Halinko!

zwykłe różowe jeżówki przekopywałam w sezonie w różnym okresie, zawsze dobrze się przyjmowały.
Czytam piszą dziewczyny że odmianowe trzeba przesadzać bo mogą zaginąć.

Ja jeszcze nie dzieliłam nigdy, wydaje mi się że dzielić można jak już dobrze ruszą w maju.
Miałam taki zamiar tylko w tym okresie brakuje mi czasu.

W tym roku chcę wykopać na okrągłej rabacie żółte Lemon Drop Duble, bo rozrosły się obok rozchodniki, żurawki zagłuszyły jeżówki ,kilka wyginęło i na nowo obsadzić.

W ubiegłym roku jak chciałam podkopać przy Tobie, widziałaś jak były zrośnięte i miały ogromne kłącza.
Trzeba wykopać całość i podzielić.

dzieliłam kiedyś pierwsze zakupione maleńkie, ładnie się rozdzielały i sadziłam bezpośrednio do ziemi, wszystkie się przyjęły.

Nie zabierałam się wcześniej do dzielenia bo co rok nowe zamawiane były.

W tym roku też w maju mają przyjść.
Anabell 22:59, 21 lut 2021

mirkaka napisał(a)
Witaj, byłam u Ciebie bardzo dawno, nie wiem czy się wpisałam. Teraz zajrzałam i czytam cofając się.
Mogłabym się podpisać pod Twoimi wpisami co do nowych domów wybudowanych za płotem.
Ja też przez wiele lat miałam tylko pola i nieużywane ogrody w sąsiedztwie. Teraz mam za płotem budowę domów szeregowych, za drugim linii tramwajowej i drogi, będę za rok pewno tak jak Ty miała wybudowane domy i okna skierowane na mój ogród.
Myślę co by tam posadzić, żeby się przysłonić, trzeba będzie porobić jakieś rewolucje w ogrodzie. Najgorsze że nie mam pomysłu
Piękne masz dalie, ja nie potrafię o nie nie dbać. Nie chce mi się jesienią wykopywać, robię to ale z niechęcią, potem wiosną znów mam lenia żeby je sadzić.
Roże ogromne u Ciebie rosną, i powojniki, no cudnie masz
Pozdrawiam

Mirko!

Miło że zaglądasz, to masz jeszcze gorzej bo linia tramwajowa.

kilaka lat temu u mnie puścili dwie linie autobusowe, ale dom stoi w głębi od jezdni i nie przeszkadza.
Jak patrzę na te domy to niczym tak wysokim nie obsadzę, rosną dwie daglezje, jodły szlachetne i klon czerwony jest już duży ale ich okien nie przykryje.
Liściaste odpadają bo zimą nie będzie liści.
a w tym miejscu najlepiej widoczny jest żywopłot cisowy i jego chcę oglądać.
W dalszej części działki mam duże drzewa ogromne leszczyny, orzech włoski kolos i też nie wiem czy jak staną domy zasłonią mnie.

Trudno, 'Nic nie może wiecznie trwać'
Tylko ja się narobię a oni będą mieli widoki, aby nie byli dokuczliwi sąsiedzi.

Z jednej strony będą już ogrodzeni żywopłotem, a jak zieleń zacznie im przeszkadzać.

Martwię się o róże Lagunę czy nie przemarzła w tym roku.

Anabell 23:27, 21 lut 2021

Syn dostał takiego pieska, zaczyna odwiedzać i mnie, ale jak zacznie mi buszować, kopać po rabatach, bo to powiązanie jamnika z gończym, zapomniałam nazwę.
Jest śliczny brązowy grzbiet jak czekoladka, ma 5 m-cy

Już dziś o 4 rano dorwał pilota i garaż w nocy się otworzył, przerażeni myśleli że złodzieje, powstawali na nogi.

MiluniaB 23:40, 21 lut 2021

Hania nareszcie trafiłam na Twój wątek Ale Ty chyba do mojego nowego ogrodu nie trafiłaś - zapraszam

Pieski ślicznotka
JoannA 12:20, 22 lut 2021

Anabell napisał(a)
Syn dostał takiego pieska, zaczyna odwiedzać i mnie, ale jak zacznie mi buszować, kopać po rabatach, bo to powiązanie jamnika z gończym, zapomniałam nazwę.
Jest śliczny brązowy grzbiet jak czekoladka, ma 5 m-cy

Już dziś o 4 rano dorwał pilota i garaż w nocy się otworzył, przerażeni myśleli że złodzieje, powstawali na nogi.

Jaki śliczny. Ma mądre spojrzenie to może będzie bardzo grzeczny.
Na początku będzie psocił jak to mały szczeniak, ale można to ułożyć.
Musi być dobrze wybiegany więc długie spacery i zabawa w terenie jak najbardziej wskazana.
Pozdrawiam Haniu
Gosiek33 12:49, 22 lut 2021

Cudny czterołapy diabełek

Anabell 20:08, 23 lut 2021

MiluniaB napisał(a)
Hania nareszcie trafiłam na Twój wątek Ale Ty chyba do mojego nowego ogrodu nie trafiłaś - zapraszam

Pieski ślicznotka

Milunia!

Zapraszam, odwiedzaj, a ja teraz kojarzę sobie Twój podpis z innym awatorkiem w żółtej kurtce.
Spotykałam Cię na innych wątkach i do Twojego ogrodu jeszcze nie trafiłam, szybko nadrobię.

Anabell 20:26, 23 lut 2021

JoannA napisał(a)

Jaki śliczny. Ma mądre spojrzenie to może będzie bardzo grzeczny.
Na początku będzie psocił jak to mały szczeniak, ale można to ułożyć.
Musi być dobrze wybiegany więc długie spacery i zabawa w terenie jak najbardziej wskazana.
Pozdrawiam Haniu

Asiu!

To jest piesek Posokowiec i w genach ma, musi się wylatać, najlepiej szybka jazda na rowerze a piesek za, bo sam spacerek dla niego to za mało.
Mała wnuczka wychodzi z nim na spacer, biegiem latają.

Najbardziej cieszę się że stopił śnieg z mojej mnożarki, obawiałam się o pękanie szyb.

Anabell 20:33, 23 lut 2021

Gosiek33 napisał(a)
Cudny czterołapy diabełek

Gosiu!
dobrze określiłaś diabełek, jak wpada do mnie do domu jest wszędzie.
Potrzebuje konsekwencji w wychowaniu.
Anabell 21:08, 23 lut 2021

Przyszło zamówienie, dobrze że mrozy odeszły, wiosenne sadzenie rozpoczęte na razie
do doniczek.
Sadziłam w mnożarce ziemia była ciepła, nasłoneczniona nie musiałam ogrzewać w domu.

kilka odmian dalii chciałam mieć i dobrze że wcześniej zamówiłam bo już nie mają w sprzedaży.
Dalia Armateras

Bright Eyes

Diana's Memory
Rancho
Rawhite tą bardzo chciałam

Smiling Don
Zingaro
Genowa
Zorro

Bringh diamont zapomnieli włożyć do paczki i już dziś wysłali, a pierwszy raz zamawiałam w tym miejscu.

Cafe au Lait tą zamawiałam 3 raz i raz pomyłka i dwa razy nie wyszłą tak maleńkie były karpy.
Sandrę też dostałam kilka lat temu jako pomyłkę.

oby teraz obyło się bez pomyłek, jeśli zdarzą się to chcę ciekawe.

Ta dalia zdarzyła mi się najciekawsza pomyłka, dalej nazwana NN.

Następna z pomyłek.