Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój 4 arowy azyl... 21:56, 17 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zakwitł pierwszy kwiat na pędzie mieczyka, otwierają się kolejne lilie

Piękny kolor!
W tym roku nie mam już mieczyków. Nie udawaly mi się!jakieś takie marnoty z pokrzywionymi pędami!
Widocznie nie mam do nich ręki!
Ogrodnik mimo woli 21:51, 17 lip 2012

Do góry
..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma

no to rzeczywiście cieniuko - tylko z tego co wymieniasz to widać że ogród będzie pekał od koloru i róznorodności i będzie co podziwiać i nawet będzie piękna pogoda - teraz podleje w sam raz a potem się wypogodzi
pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 20:49, 17 lip 2012

Do góry
Andzia! Chłopczyco Ukłony dla Mamy
Liliowce cuuuudne. Jakbyś tak chciała dzielić, bo "za gęsto" to ja przytulę chętnie.. a najchętniej te najciemniejsze
A ja czekam, aż moje jedynaki lilie się rozwiną, a one ciągle naburmuszone ... może w końcu pękną...
Ogrodnik mimo woli 17:26, 17 lip 2012

Do góry
mira napisał(a)
Do Wojsławic mam 400km a do Ciebie wystarczy że do roboty nie pójdę i już święto pod nosem
zastanawiam się co kwitnie na początku sierpnia aż popatrzę do mojego archiwum ale u Ciebie będzie pewnie więcej

no to Ania przy tym noszeniu uważaj na paluszki

Też już sprawdzałam.... NIe za dużo.... w dodatku część w tym roku kwitnie wcześniej, a częśc sie opóźnia ..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma....ale nic na to nie poradzimy ...... każda pora coś ma ładnego Nawet zima
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:53, 17 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

hehe, Irenko, ja też byłam "poza forum" kilka dni...nie nadrobię, nie ma szans... ale właśnie wgrywam fotki z soboty zapraszam do oglądania
a zmęczenie - to jest dobre zmęczenie ! wolę to niż tv

to też nie nadrobisz, ha, ha
obejrzałam juz fotki, piękne i te pomidorki, no to bajecznie pokazałaś! i pachnące frezje
a mnie ostatnio na czytanie wzięło, aż M. się dziwi, że ogród odpuściłam i dziś goni do roboty, będziemy przesadzać wisterie na nową rabatę, pomysł zaczerpnięty z wczorajszej wycieczki

hahaha ! wystarczy wycieczka i już...zmiany ! skąd ja to znam
choć osiągnęłam (póki co) pewien poziom zadowolenia. Zobaczymy na jak długo.....
wiem, że będę dosadzać cebulowe ! i lilie, duuzo lilii - pokazałaś taką fotę jak one sterczą zza host przed rh ! ja tak mam i mogę je tam wcisnąć, tadam

to już ciut zazdroszczę, u mnie jeszcze trochę potrwa, zanim ten stan osiągnę
ta propozycja mnie też zachwyca i wczoraj już modyfikowałam rabatę! podzieliłam hosty w trakcie kwitnienia, ale mam nadzieję, ze nic im nie będzie, bo w nocy lało, teraz nadal kropi, więc zaaklimatyzują się:
Mój kawałek raju 09:58, 17 lip 2012

Do góry
Anno!
Anno!
Anno!
....
muszę złapać głęboki oddech.. werbena gigant, lilie cudownej urody... Ale naj, najbardziej z tzw. otoczenia innego niż zielone, podoba mi się ściana z surowych cegieł!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:38, 17 lip 2012

Do góry
Aniu,wesoło było,młodość biła od nich,co się udzielało.Lilia czarna może sama w sobie ponura,ale w jasnym otoczeniu pieknie kontrastuje.Były obok niej jeszcze dwie białe lilie,ale wymarzły albo je coś zjadło.
Mój ogródek pod Gdańskiem 06:54, 17 lip 2012

Do góry
Witaj Moniko...dziekuje za wizyte i cieple slowa!!!!!
ale u Ciebie jakiez cudenka kobietko!!!!!!
jak zaczelam od tarasu....a potem to juz poszlo!!!!!!!!
ok, zakochana jestem w twoich powojnikach, rozach.... a lilie, a hortensje...
no cudownie!!!! i niby maly ogrod ????????????????
ja tez lubie takie pnacza...winobluszcz...taki wiszacy, naturalny, troszke dziki... oj moje klimaty tez go mam od 2 lat i pieknie zarasta dom tworzac to co uwielbiam.
Pozdrawiam goraco i bede wracac i podgladac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Baśniowy" Ogród 23:39, 16 lip 2012

Do góry
Witaj Basiu, piękne lilie pokazałaś, zwłaszcza biała mnie urzekła. Liliowiec fantastyczny, no i oczywiście Jan Paweł II też go mam, jest niezawodny. Co do kretów, nornic i innych stworów, też mam ich dosyć. Zrujnowany trawnik w jednym miejscu doprowadza mnie do szewskiej pasji. Nie wiem co z tym robić jeszcze psu się obrywa, bo kopce jeszcze bardziej rozsypuje
Pod orzechem 22:43, 16 lip 2012

Do góry
pawelec napisał(a)
Witam Panią Danusię w mym skromnym wątku

Myślę, że nie będę porywał się z motyką na słońce i wezmę się najpierw za ogródek przed domem od strony ulicy. Zanim jednak przejdę do rozrysowywania rabat zastanawiam się co zrobić z roślinami, które się w ogródku znajdują. Mam tam cisy, które nigdy nie były cięte i rosną jak chcą, ogromniastą sosnę, która zacienia cały ten kawałek ziemi i od sąsiada thuje. Reszta roślin tzn lilie, 2 świerki Conica i hortensja są do przesadzenia w razie czego.

Ponieważ bardzo mi się podobają ekrany z cisa myślałem o wycięciu moich starych cisów i posadzeniu nowych. Z resztą nie wiem co zrobić, wyciąć, zostawić.... ehhh... trudna decyzja

Na forum mówimy sobie po imieniu

Sośnie podgól gałęzie od dołu, żeby można było pod nią przechodzić. Ewentualnie cosik posadzić.
Cisa starego nie wywalaj, to skarb. Raczej go podetnij, odbije ze starego drewna.

Dokup hortensji bukietowych, zwłaszcza odmianę Limelight ( to moja ulubiona i pięknie kwitnie, niezawodnie).
W cieniu - zacieniona 21:21, 16 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu lilie jak róże zasługują na miano królowych ogrodu
Tylko szkoda ...że nie kwitną dłużej...jeszcze sporo w pąkach.
Kolorowy ogród na piasku 21:21, 16 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Obejrzałam kilka ostatnich stron. Naprawdę ładnie, fotelik zachwycił wszystkich, mnie też. Stolik do posiłków jak z obrazka. A kwiaty, zwłaszcza lilie, no ale może już za dużo moich zachwytów.

Dziękuję Bożenko, tak zachwytów bezmiar ........
W cieniu - zacieniona 21:17, 16 lip 2012

Do góry
Bogusiu lilie jak róże zasługują na miano królowych ogrodu
W cieniu - zacieniona 21:16, 16 lip 2012

Do góry
Lilie nadal czarują...
Ogrodowe pomysły - pierwsze kroki 20:57, 16 lip 2012

Do góry
Tak droga Ewelinko na powyższym zdjęciu są przepięknie pachnące lilie
Ogrodowe pomysły - pierwsze kroki 20:49, 16 lip 2012

Do góry
Ja widzę i to bardzo ładne zdjęcia
Na tym ostatnim zdjęciu co to takie wysokie żółte na tle iglaka? Lilie?
Ogród średniowieczny i nie tylko 19:32, 16 lip 2012

Do góry
No właśnie wakacje !!! a po nich tyle pracy jakby człowiek przez rok nic nie robił Dziś skoro wróciłem to oczywiście od razu do ogrodu i parę niespodzianek. Po pierwsze lilie, które miały być białe (św. Józefa lub Antoniego jak kto woli ) były RÓŻOWE, a jedna nawet bordowa - tak to kupować na targu, ale też ładne Wszędzie pełno chwastów - jak ja to ogarnę ? Oczywiście po drodze zrobiłem też zakupy : perowskia, biała trzykrotka, miskant Zebrinus i coś niebieskiego - takie ładne kwiatki, ale już zapomniałem nazwę Zdjęć nie zdążyłem zrobić - może jutro. Dalej staram się trzymać zasady, że kupuję tylko białe i niebieskie byliny na rabatę angielską, ale jak na nią patrzę to zaczyna się mienić kolorami tęczy heheheh. Może tak zostanie - mnie się podoba, a innym nie musi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:01, 16 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

hehe, Irenko, ja też byłam "poza forum" kilka dni...nie nadrobię, nie ma szans... ale właśnie wgrywam fotki z soboty zapraszam do oglądania
a zmęczenie - to jest dobre zmęczenie ! wolę to niż tv

to też nie nadrobisz, ha, ha
obejrzałam juz fotki, piękne i te pomidorki, no to bajecznie pokazałaś! i pachnące frezje
a mnie ostatnio na czytanie wzięło, aż M. się dziwi, że ogród odpuściłam i dziś goni do roboty, będziemy przesadzać wisterie na nową rabatę, pomysł zaczerpnięty z wczorajszej wycieczki

hahaha ! wystarczy wycieczka i już...zmiany ! skąd ja to znam
choć osiągnęłam (póki co) pewien poziom zadowolenia. Zobaczymy na jak długo.....
wiem, że będę dosadzać cebulowe ! i lilie, duuzo lilii - pokazałaś taką fotę jak one sterczą zza host przed rh ! ja tak mam i mogę je tam wcisnąć, tadam
Kolorowy ogród na piasku 17:04, 16 lip 2012

Do góry
Obejrzałam kilka ostatnich stron. Naprawdę ładnie, fotelik zachwycił wszystkich, mnie też. Stolik do posiłków jak z obrazka. A kwiaty, zwłaszcza lilie, no ale może już za dużo moich zachwytów.
zielonastrefa 16:36, 16 lip 2012

Do góry
Witaj Milenko !!!!
jak pieknie kwiatowo i ...owocowo !!!!!
lilie, roze...i jeszcze smkolyki...pychotka !!!!
pozdrawiam cieplutko i dziekuje za wszystko...zwlaszcza za cieplutkie slowa..!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies