Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Tess 10:20, 03 sie 2012

popcarol napisał(a)
Więcej ziół suszę

Rozmaryn, szałwię, majeranek - dla Teściów

I pomidorki wiszące pierwsze dojrzewają!

Wczorajsze zbiory - mniam! Jedna miseczka dla sąsiadów, bo sama jestem, a zamrażarka pełniutka...

I fasolka - przed:

Po (na ostatnich krzaczkach zostawiłam przejrzałą fasolkę na suche nasiona - za jakiś tydzień wyrwę do końca):

Aronia też wkrótce będzie

Fiu, fiu, podziwiam
A zioła to super sprawa, też mam rabatkę ziołową, ale jakoś nie suszyłam dotąd...
Muszę spróbować koniecznie

GabiK 10:23, 03 sie 2012

To przez ten upał pewnie.
Na razie to się bardziej garnie do dorosłych i ich zagaduje.
popcorn 10:26, 03 sie 2012

Teresa - dzięki! Ja właśnie suszę, bo świeżych jakoś nie używamy... a rosną, więc czemu nie spróbować

Gabi - w domu mam chłodno, 23 stopnie nie więcej, ale na dworze tak fajnie i wakacyjnie, no i ta ławka I róże otwarły nowe pączki, muszę koniecznie iść powąchać No i piątek... a pracować trzeba
Ciekawe jak będzie jej w przedszkolu - czy będzie chciała chodzić? Oby! I oby nie chorowała za bardzo...
powodzenia!!
popcorn 10:47, 03 sie 2012

Wyskoczyłam powąchać nowe róże. Cudnie pachną! Na ławce jest teraz bosko Jakieś 5 sekund byłam

Podlałam je przy okazji - mają bardzo małe doniczki, mdleją przy tych temperaturach, koniecznie muszę je szybko wsadzić na miejsce docelowe. Coś mi się wydaje że w weekend będzie akcja fasola I wycinanie słoneczniczków (bukiet sobie zrobię
monteverde 11:37, 03 sie 2012

Karolka pozdrawiam , u mnie pada deszczyk, więc mi podleje roślinki
popcorn 11:40, 03 sie 2012

Hej Aniu!
Fajnie że jesteś! Zerknęłabyś proszę na moje wczoraj kupione angielki - może rozpoznajesz odmiany??
dzięki!!
PS u nas gorąco, parno, słońce!

popcorn 14:57, 03 sie 2012

Jeszcze pół godzinki i fajrant! Pędzę po Młodą, potem po M i weekend Lubię piątkowe popołudnia

Na ławce pachnie! Blisko są lilie:

A z drugiej strony postawiłam angielki - bordowa ma już 3 kwiaty!

A parę kroków dalej (całe 2 krzaczki ale zawsze:

oraz:

Miłego weekendu!!
Welka 15:44, 03 sie 2012

popcarol napisał(a)

Miłego weekendu!!

Witam, jaki oblepiony pomidorami krzaczek, rosną na dworze prawda? I przypomniałam sobie, ze musze sparwdzić czy u mnie maliny już sa, bo rosną w części ogrodu najmniej uczęszczanej.
Miłego weekendu
popcorn 17:20, 03 sie 2012

Witaj Ewelinko, tak, pomidorek rośnie pod gołym niebem Malinowy koktajlowy - smaczny
Przynajmniej masz duży ogród!

pozdrawiam, miłego weekendu!!
ell 21:00, 03 sie 2012

Karola ziółek to Ci zazdroszczę u mnie najwiecej mięty i macierzanki. Muszę znaleźć gdzies lubczyk i na nastepny sezon posieją więcej bazylii.

Ławeczka strikte ogrodowiskowa - ładniutka.