Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:00, 25 paź 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Ktoś oddał słońce Świeci pięknie od samego rana Mam nadzieję, że u Ciebie też
Macham i liczę na kolejną foto-ucztę u Ciebie

To podeślij do mnie na jutro
Buziaki zostawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 24 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A w opisach jest, że kwitnie od czerwca do września Czy może się to udać?

Reniu, nie sprawdzałam, czy aż tak długo, ale coś w tym jest.
U Edytki na fotkach widać, że jak u góry łodygi są jeszcze kwiatki, na dołach zawiązują się nasionka i to jest ten moment, kiedy może to nieciekawie wyglądać. Można gałązkę przyciąc i będzie kwitła jeszcze raz. Ale naparstnice zaczynają kwitnąć o różnym czasie. Nie jest pewne, czy wszystkie w szpalerze będą kwitły razem. Ja to przetestuję za rok, dam ci wtedy znać
Będą dwuletnie, to powinny kwitnąć.
Mój ogród pod górkę... 23:48, 24 paź 2015

Do góry
Zazdroszczę posadzenia cebul.
Mi dziś M posadził tuje. Ja tylko kompost donosiłam. Całą ciężką pracę przejął M. Też fajnie
A cebulki wsadzę po niedzieli. Nie mam ich tak dużo, jak wy, to dam radę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:01, 24 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przecież zostaje ładna rozeta liściowa

A w opisach jest, że kwitnie od czerwca do września Czy może się to udać?
Życie w wiejskim ogrodzie 19:17, 24 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przemek, kolory chyba podrasowałeś. Bardziej kolorowo, niż latem.
Chyba ci słoneczko ukradnę

Iwonko jesień to bardzo kolorowa pora roku, nie trzeba ulepszać
Chyba mi to słonko w tygodniu ukradłaś ale dziś znowu wróciło Dzięki temu mogłem dzisiaj dużo zrobić w ogrodzie Padam z nóg
Ogródek Iwony 11:46, 24 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, wątek zwolnił, nic specjalnego się nie dzieje, ogród przybiera barwy jesieni i tyle. U ciebie ładniejsze barwy

Jak duże masz to oczko? Masz tam zamontowaną pąpkę?

A sprzedawca super uczciwy? I tuje bardzo ładne.
Wilcza Góra 11:36, 24 paź 2015

Do góry
Ewa, gratuluję. Twoje zdjęcia i twój ogród jest piękny.
Czasem słońce czasem deszcz 06:33, 24 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, rano byłam u ciebie i się ubawiłam, bo ja myślałam, że ty w domku jesteś. No w pracy nie ma możliwości kimania, hi, hi. Dziś szybciej idź spać

jak pisałaś tego posta już się czołgałam w kierunku łóżka dziś dziecko już tak długo nie kaszlało, wstałam jeszcze przed słoneczkiem i świat wygląda zupełnie inaczej
Na Łowieckiej 23:35, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A widzisz od kłamania , hi, hi.
Ładna jesteś Ja to powinnam mieć kompleksy przy was młodych, szczupłych, pięknych. No cóż ... W złej kolejce stałam, jak Bozia pięknem dzieliła

Haha
Nie, na pewno nie od kłamania. Raczej tego nie robię. Zazwyczaj kłamię tylko M, jak wracam z zakupów i pyta się czy o centrum ogrodnicze też zahaczyłam
W Kruklandii 22:53, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Odpisują nawet w środku nocy i w niedzielę

No to jutro coś skrobnę...uprzejmego
W Kruklandii 22:51, 23 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Napisz maila co i jak, powinni odpisać

Odpisują nawet w środku nocy i w niedzielę
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, jaką ty masz piękną kolorową jesień.
Miłego dnia.

To fajnie że Ci się podoba. Kiedyś miałam taką fazę i kupowałam wyłącznie takie rośliny które ładne są jesienią stąd mam ich trochę.

Hortensja early sensation jest taka ma pięknie przebarwiające się liście.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 23 paź 2015

Do góry
Przecież zostaje ładna rozeta liściowa
Ogródek Iwony 22:36, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, może kiedyś w przyszłości zawitam w twoje strony, na pewno wpadnę na kawkę, tą z pianką
W tym roku nowych planów realizować już nie będę. Jest zimno, do ogrodu tylko na chwilkę zaglądam. Dobrze, że przypomniałaś o przeglądzie narzędzi, jak zakończę sadzenie cebul, też muszę uporządkować narzędzia.
Słoneczka u mnie nie ma, więc jesień mnie mniej cieszy. Ale już się powoli przyzwyczajam do żółci, brązów, odcieni zgniłej zieleni.
Liście z drzew spadają, zastanawiam się, dlaczego mam tylko przebarwienia na złoto, czerwieni nie ma w liściach niemal. W zeszłym roku były, może jeszcze czas na to?
I róże kwitły jeszcze w listopadzie u mnie, a teraz wszystko zmrożone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, że jesień nigdy nie jest taka sama
Pozdrawiam Aniu

Kolory jesieni to jak mi się wydaje są wprost konsekwencją lata czy mokre czy suche, w ub roku miałam więcej czerwieni, choć kolory teraz codziennie się zmieniają i tak jeszcze potrwa.
Dmucham słoneczko do Ciebie u mnie ma byc cały tydzień.

Dynie na ławce pyszniutkie .
pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 23 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Iwonko, to za wcześnie na widoczny przyrost, popatrz na mojego ESK Sunset, pokazałam go wiosną w drugim roku po posadzeniu i jesienią w w trzecim roku po posadzeniu, dopiero widać różnicę, więc jeszcze trochę kochana poczekaj...weź poprawkę, że szczepione drzewa rosną trzy razy wolniej

Pokażesz mi swojego Sentrego?

Agatko, wstawiłam fotkę u mnie. Pozdrawiam
Na samym dole strony: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1067
Ogródek Iwony 22:27, 23 paź 2015

Do góry
Ja mam klona Crimson Sentry szczepionego. Wiosną sadzony, ale korona nie przyrosła wiele w pierwszym roku.

Agania napisał(a)

Iwonko, to za wcześnie na widoczny przyrost, popatrz na mojego ESK Sunset, pokazałam go wiosną w drugim roku po posadzeniu i jesienią w w trzecim roku po posadzeniu, dopiero widać różnicę, więc jeszcze trochę kochana poczekaj...weź poprawkę, że szczepione drzewa rosną trzy razy wolniej

Pokażesz mi swojego Sentrego?

Agatko, zadziwiające jest, jak nie lubimy focić rabat przed.
Mam tylko dwie fotki klona, gdyż posadziłąm go w miejscu, gdzie nad rabatami miałam zamiar popracować w przyszłym roku.
Lipiec i wrzesień:

W Kruklandii 21:55, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A sprawdzałaś w spamie?
Ja dostałam dziś szmaragdy
Jutro M będzie sadził

Zawsze sprawdzam!
A od razu po złożeniu zamówienia napisali maila z pytaniem jak się dowiedziałam o sklepie. Odpisałam, oni podziękowali.... czyli wszystko działało. Poprostu nie napisali, że wysłali.

No to teraz tylko dobrej pogody życzę
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:37, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi to pasuje

No to będę kombinować w ten deseń Cieszę się strasznie bo już chodziłam zestresowana jak tylko patrzyłam w stronę ogrodu. A wystarczyło pożegnać się z czerwienią, od tego trzeba było zacząć Nie można mieć wszystkiego
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:32, 23 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)

...
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?

Mi to pasuje
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:28, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dokłądnie tak, wszystko musi być spójne w zasięgu oka, tworzyć całość.
Czyli to nie jest dobre miejsce na barony. Choć ja lubię połączenie różu przechodzącego poprzez bordo, burgund w czerwień. Taka gama barw przechodzących. U Ciebie Olu jednak nie bardzo ten styl by pasował

No właśnie, trzeba jednak analizować na chłodno i brać wszystko pod uwagę.
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies