Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Anda 21:31, 23 paź 2015

Tez nie lubię czerwieni połączonej z różem. Nie wciskaj ich tam na sile, jeśli Ci nie pasują. Cały czas kompozycje rozbijają Ci się właśnie o te red barony...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 21:31, 23 paź 2015

paula23 napisał(a)
Jak tak dalej będzie to cofniesz się do początku do kul bukszpanowych w sumie kula na pniu koło ławeczki, kulki w donicy + wysokie i niskie trawy pomyśl nad tym

Kulka na pniu fajny pomysł i tak zrobię. Tylko co pod nią w skarpetę dać znów będę musiała się grubo zastanowić. Trawy są zjadane, bukszpany będą osikiwane Tak źle i tak niedobrze
Iwk4 21:32, 23 paź 2015

babka napisał(a)

...
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?

Mi to pasuje
babka 21:33, 23 paź 2015

Anda napisał(a)
Tez nie lubię czerwieni połączonej z różem. Nie wciskaj ich tam na sile, jeśli Ci nie pasują. Cały czas kompozycje rozbijają Ci się właśnie o te red barony...

Otóż to, gdyby nie one nie byłoby problemu.
Ale już eMusia urobiłam że one u nas jednak nie pasują Więc się z nimi pożegnam
babka 21:35, 23 paź 2015

amelia_b napisał(a)
barony ja przygarnę

Oczywiście, to już przecież ustalone dawno Paula też ma u mnie zarezerwowane i Sylwia chciała Nie będzie z tym problemu
paula23 21:37, 23 paź 2015

babka napisał(a)

Kulka na pniu fajny pomysł i tak zrobię. Tylko co pod nią w skarpetę dać znów będę musiała się grubo zastanowić. Trawy są zjadane, bukszpany będą osikiwane Tak źle i tak niedobrze

Tojeść zrobi "puchaty" dywanik
babka 21:37, 23 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Mi to pasuje

No to będę kombinować w ten deseń Cieszę się strasznie bo już chodziłam zestresowana jak tylko patrzyłam w stronę ogrodu. A wystarczyło pożegnać się z czerwienią, od tego trzeba było zacząć Nie można mieć wszystkiego
babka 21:38, 23 paź 2015

paula23 napisał(a)

Tojeść zrobi "puchaty" dywanik

Nie musi być zwisająca ?? no to kolejna dobra wiadomość
babka 21:41, 23 paź 2015

paula23 napisał(a)
Patrząc na zdjęcie odnoszę wrażenie że koleżanka nasza nie bardzo ma tam miejsce na "drzewo" drzwi-okno-ławka-przejście-ściana i drzewo pośrodku ? Raczej coś małego albo kolumnowego aczkolwiek mogę się mylić bo nie znam wymiarów a zdjęcie może dawać mylne odczucie

Drzewko może nie, tak jak już Juzia zauważyła ale kulka na pniu czy inny podobny twór myślę że będzie pasował. Czy się mylę ?
paula23 21:43, 23 paź 2015

babka napisał(a)

Nie musi być zwisająca ?? no to kolejna dobra wiadomość

nie musi Ona płożąca jest jest po prostu to co będzie wyrastać za daleko możesz ciachać albo zawijać na rabatę jest niska więc optycznie nie będzie skracać pnia kulki.

Moim zdaniem kulka na pniu będzie pasować i nie będzie przeszkadzać przy przechodzeniu do ławeczki