Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez reguł 15:15, 17 sie 2020

Do góry

Ogród bez reguł 15:14, 17 sie 2020

Do góry
Ogród bez reguł 15:13, 17 sie 2020

Do góry
Zawilców czas
Ogród bez reguł 15:12, 17 sie 2020

Do góry
Codziennie po trochu

Róże zaczynają drugie tłoczenie

Ostatnio moja ulubiona hortka Silver Dollar
Ogród bez reguł 15:02, 17 sie 2020

Do góry
Mam nadzieję, że te upały trochę zelżeją i kwiaty magnolki utrzymają się trochę Sporo liści ma brązowych - podeschłą trochę w doniczce, mimo sumiennego podlewania , ale nowe są już śliczne, zieloniutkie
Oby kwitła jak najdłużej

Ogród bez reguł 14:31, 17 sie 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Bardzo przytulnie pod wiatą się zrobiło. Jest gdzie usiąść, poleżeć. Jestem ciekawa jak podłoga będzie się sprawowała. Nad podobną zastanawiam się u mnie.
Jak u ciebie zachowuje się hortensja Skyfall? Moja strajkuje i nie kwitnie
Miłego urlopowania!
Iwonka, moje Skyfall dotarły do mnie już kwitnące. Teraz, po posadzeniu, dosyć mocno się pokładają, ale po pierwsze młode rośliny i wiotkie łodygi, a po wtóre - pewnie dostały troszkę dopalaczy. Widzę, że idą nowe pędy z pąkami kwiatowymi, zobaczymy, czy też klapną...

Aktualnie wyglądają tak:
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:25, 17 sie 2020

Do góry
Po prawej wejście do domu- rudbekie są zupełnie nie kłopotliwe. W głębi widać aksamitki i mięczaki.

Lawendy ścięte- i przygotowane miejsce na cały rząd lawendy przy tarasie - dzięki Tato!

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:20, 17 sie 2020

Do góry
Werbeny są wszędzie- czekam na koleżanki, które ppzabieraja sobie siewki ode mnie

Jezowki- mam niewiele, ale lubię

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:15, 17 sie 2020

Do góry
Przy tarasie aksamitki przyćmiły inne rośliny
Pomarańczowy trudny kolor, ale ma moc zaszalałam w tym roku

Limonkowa - ścielam zeszloroczne stipy, bo pozarly mi wszystko na tej rabacie
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:09, 17 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Tu jeszcze domki cementowe, ale nad nimi musiałabym jeszcze popracować, tylko nie wiem czy mi się będzie chciało.

Łał jakie piękności
Ogród z rzeźbą 13:39, 17 sie 2020

Do góry
Zana napisał(a)
Udało się mieć mini romantyczny wieczorek z lampeczkami

Piękne zdjęcie

Anulku jak dobrze ,że jesteś Pokazuj się częściej ..wiesz że My tu za Tobą tęsknimy ..

Ściskam Cię mocno i Buziaka przesyłam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:36, 17 sie 2020

Do góry
Ogrod pokazowy w Marcinkowie

W samym słońcu 13:35, 17 sie 2020

Do góry
Potrzebuje pomocy. Czy to byłoby dobrze rozplanowana rabata? Póki co nie rośnie tam- ambrowiec, Palibin,rozplenice i delicious candy. Reszta już jest.
Czy takie ułożenie byłoby ok?

Tam gdzie forsycja to przy ulewnych deszczach stoi woda.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:25, 17 sie 2020

Do góry
Witam Szanownych Ogrodników

Mam pięć punktów, w których mają być okazałe kolorowe rośliny. Punkty znajdują się wokół basenu - jak na zdjęciu.

Bordowymi kółkami zaznaczyłem miejsca, gdzie planuję rośliny i gdzie będą punkty wieczornego podświetlenia do roślin.

Chciałbym, aby to miejsce wyglądało efektownie i schludnie.

Szerokość kamieni to około 1,3 metra, rośliny rozmieszczone co 2,4 metra.

Myślałem o 5 czerwonych hortensjach - bo kwitną przez prawie cały okres kąpielowy.
Ponadto zakwitają w czerwcu, w potem nie latają już pewnie do nich żadne owady, trzmiele, pszczoły itp., które mogłyby przeszkadzać w kąpieli dzieci

Czy 5 czerwonych hortensji to dobry plan, czy może ktoś podsunąłby mi lepszy pomysł?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:12, 17 sie 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Rozumię, że już jesteś po urlopie?

Tak kochana i chciałoby się więcej
Trzeba wracać do rzeczywistości
W Mikołajkach na Placu Wolności takie łódeczki

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:09, 17 sie 2020

Do góry
Tymczasem w Lidzbarku Warmińskim w rynku powstała rabata bylinowa.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:06, 17 sie 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ma talent Chłopak, a Wy cuda w ogrodzie dzięki Niemu
Masz rację, On jest bardzo uzdolniony i to w różnych kierunkach, tylko wciąż nie ma czasu na rozwijanie swoich talentów.

Tu jeszcze moje poczynania z cementem. Wiosną zrobiłam dwie donice. Wcześniej wgrywało się zdjęcie z 15 min i się nie wgrało, zobaczymy teraz czy się uda.
Udało się

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:57, 17 sie 2020

Do góry
bacowa napisał(a)

pozdrawiam

Tak Ewa to dzięki Tobie :*

Susza w ogrodzie potworna. Podlewam ale nie wszystko, reszta musi sobie sama dać radę.

Jeżówkowo

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:52, 17 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu werbena przezimowała w tym roku jak wiesz mrozu nawet -1 u nas nie było. Werbena to samosiejka tylko trzeba uważać wiosną aby jej nie wypielić o 2 tygodnie trzeba później pielić uważaj ja tak sobie powyrywałam sporo roślin.
U mnie teraz rosną wszędzie. Jeszcze teraz siejki wychodzą.

Już wróciłam byłam też na wsi popatrzyłam i podlałam. Po dwóch tygodniach spora różnica we wzrostach chwastów. Jadę jutro, trzeba zakasać rekawy i pielić aby się nasiona nie wysypały ze chwastów. Najgorszy chwast to lisi ogon czarny kwitnie prawie przy ziemi i ma tysiące nasion.
Skalniak muszę oczyścić jeszcze te upały. Trzeba wstać o 5 rano a w dzień spać. U nas jeszcze komary gryzą. Nad morzem ich nie było.

Pozdrawiam

Ela u mnie komarów sporo Wieczorem jedzą bezczelnie człowieka, nie boją się niczego. W weekend zebrałam cztery worki ziela. Worek skoszonej trawy, dwa worki po przecince róż i worek pozostałej chwaściny. Pewnie zebrał by się kolejny ale czekam na deszcz. Susza potworna się zrobiła.
My też trochę podładowaliśmy akumulatory.

Mazurowo
Pachnący ambrą 12:24, 17 sie 2020

Do góry
No to ustalone! Po wakacjach zabieramy się za rabatę przed domem! eMuś przenosi skrzynie a ja zaczynam przygotowywać ziemię Kompost, kora i mączka bazaltowa - są. Muszę jeszcze domówić obornika, bo się skończył.

Próbuję sobie rozrysować nasadzenia na tej rabacie i tu zaczyna się problem. Nowa rabata będzie połączona z już istniejącą - wzdłuż chodnika. Rosną na niej w rzędzie bukszpany i lawendy, gdzieniegdzie poprzetykane stipą. Chciałabym je tak zostawić, bo bardzo mi się podobają w takim układzie. Tylko jak to teraz pociągnąć dalej? Wymyśliłam coś takiego:

Hortensje Limelight pociągnę w kształt litery L, pomiędzy nimi miskanty ML. Przed nie róże Bajlando - bardzo mi pasują kolorystycznie do Limek. Lawendę pociągnę łukiem do środka rabaty. 3 rozplenice rosną po bokach ambrowca, myślałam żeby dołożyć ich więcej i tez pociągnąć do środka rabaty. Pozostałe miejsce wypełnię szałwią i stipą. Może być czy za dużo tego? Rabata ma wielkość 4,5/7,3 m (wymiary bez żywopłotu z tuji).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies