Mogą rozsadzić, bo to jednak platan. A miejsca dość mało. Każde drzewko może rozsadzić, chyba że będzie to coś z iglaków na pniu, lub trzmielina na pniu. Jak najwyższa jest możliwa.
Słabo rosną bo być może jest to związane ze szmatą. One mają się ukorzeniać i wrastać w skarpę, a jak jest plastik, to on to uniemożliwia. Poza tym masz wymieszane niepotrzebnie niskie jałowce z wysokimi.
Niezbyt grubo, on nie lubi kwaśnego podłoża a ona nieznacznie może zakwaszać.
Nie podważaj skoro nie są za głęboko. Ja tylko gdybam co może im dolegać, bo tego co wymieniłam - nie znoszą.
1. Pfitzeriana Aurea
2. Może Golden Carpet?
3. Mint Julep jesli zielony, a Blue Chip jeśli niebieski, ze zdjęcia kolor nie wynika wcale. Nie wiem czy niebieski czy zielony on jest
Jakąkolwiek. Aby nazywała się saletra wapniowa.
Nie prowadziłam badań nad ich skutecznością, więc nie wiem, jaką mam polecić. A poza tym, nie ma to żadnego znaczenia jaka. ja lubię taką leciutką, prawie przezroczystą, ale jaki to jest producent nie wiem.
Jeśli masz mozliwość, zainstaluj system nawadniający, inaczej na piachu trawnik ma marne szanse się utrzymać. Tylko systematyczne lanie wody i nawożenie.
Danusiu myślę, że jest to świerk kłujący tylko nie srebrny a zielony. Strasznie kłuje
Mam jeszcze pytanie o jałowiec, co to za odmana i czy bardzo sie rozrasta? Nr 2 i 3 są dla mnie bardzo podobne ale jeżeli są to inne odmiany to którym obsadzić resztę skarpy? Czy z jałowcem dać sobie spokój i obsadzić czymś innym? Skarpa spora i od strony wschód południe z dużym spadkiem. Czarna szmata będzie usuwana.
Dziękuję za porady.