Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Mój ogród pod górkę... 07:59, 14 paź 2015

Do góry
Cześć Kasiu. Nadrobiłam.
Na tapecie mieszkanko widzę. Ja tak lubię biały, a M zakazał mi go używać, bo niby to nie kolor. Więc kuchnię zrobiłam w białym przełamanym beżem takim jaśniutkim, jakby do mleka wlać ciut koloru. Do tego mam korpus i blat grafitowy. Fajnie się połączyło ze złotym dębem stołu i stolarki. W jadalni ściany jaśniutkie, a salon do malowania w przyszłym roku
Jak macie jakieś inspirki, to też poproszę
Ogród fajnie wygląda jesienią.
Buziaki przesyłam.
Ogródek Iwony 23:06, 13 paź 2015

Do góry
Ola, Toszka - chyba będzie coś pokombinować z tą obrożą
Póki co drugi raz na jodłę jeszcze nie próbował wejść
Toszko, z tego ufo się pośmiałam

Reniu
, myślę, że z bukszpanem będzie ok. Tylko wiosną

Sylwia, widziałam waszego kotka. Milutki

Violu, jeszcze chwilkę i nie będę kotka pilnować. Sam musi wiedzieć, czy woli drzewo, czy ciepły domek.

Agnieszko, w przyszłym roku musi kwitnąć przymiotno. Niech się nie wygłupia

Gosia
, ja tylko linię rabaty prostuję

Ogródek Iwony 22:56, 13 paź 2015

Do góry
Ewuniu, już wracasz? Piękny widok.
Wiesz, troszkę nieogrodowo: pokazywałam dzieciakom na zajęciach artystycznych trochę inspiracji zdjęć przyrodniczych. I taki fajny filmik, jak robić dobre przyrodnicze zdjęcia. Dziś na zajęcia dzieciaki przyniosły własne fotki. Bardzo często mówiłam wooooooow
Niektórzy mają świetne oko i dobry zmysł artystyczny do zdjęć. Muszę wymyślić, jak zrobić wystawę tych zdjęć.

Troszkę Cię nie było, fajnie że już się odezwałaś. Mam nadzieję, ze odpoczęłaś
Biało różowy ogród za płotem. 21:11, 13 paź 2015

Do góry
Ml mają ten sam kolor. Będzie monochromatycznie. Tego chcesz?
Ja bym dała większy kontrast. Chyba jednak zawilce. Albo żurawki.
Czasem słońce czasem deszcz 21:03, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Czym zakwaszałaś?
Burgund też fajny

Też ładne, też Użyłam zakwaszacza do hortensji ale że panika mnie zżarła to sypnęłam dodatkowo takim do iglaków i borówek. Przegięłam
Czasem słońce czasem deszcz 21:02, 13 paź 2015

Do góry
Ewuniu, ślicznie się prezentuje baronowa rabata
Czasem słońce czasem deszcz 20:58, 13 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Byleby nie przesadzić W momencie gdy okazało się, ze zaniedbałam kwasowość gleby i hortensje zamiast różowieć zaczęły zielenieć w panice zwiększyłam dawkę zakwaszacza i vanillki zamiast różowe przebarwiły się na ciemny burgund

Czym zakwaszałaś?
Burgund też fajny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:54, 13 paź 2015

Do góry
Łuki, wszystkiego najlepszego zatem i życzę ci, by pesymizm zakopał się z pierwszymi zakopywanymi roślinkami jeszcze przed zimą. Zasługujesz na radość zycia. Sto lat
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:26, 13 paź 2015

Do góry
Polinko, życzę wszystkiego dobrego. Za tydzień znowu jedziesz?
Trzymam kciuki.
Moja codzienność - ogród Oli 20:18, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
U mnie jeszcze więcej śniegu
Trawy przywalone, byliny też, róże jakieś na pół zdechłe ...
Szkoda ...
U Ciebie to taka delikatna kołderka Nawet do twarzy Twojemu ogrodowi w niej A czy ucierpiały jakieś rośliny?

Iwk4 napisał(a)
Olu, stopniał już śnieg?
U mnie kapuśniaczek.

śnieg stopniał troszkę się ociepliło nie jest źle szkód praktycznie nie ma tylko proso troszkę się rozwaliło na boki
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:03, 13 paź 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Slicznie tu wszystko wyglada. Bardzo przytulnie Widze kawalek domku. Bardzo lubie takie murowane.

Akuratnie z tej strony ta cegła jest mniej reprezentacyjna wiec aż tak cudny nie jest, ale rzeczywiście sporo tutaj domów w cegle,a tynkowanych jest bardzo mało.
Dzięki za miłe słowa

Iwk4 napisał(a)
Ewelina, masz rację, że do twojego ogrodu linie proste pasują.
Zauważyłam, że na każdej fotce stół w innym miejscu stoi. Chyba troszkę przeszkadza w przejściu

Stół lata po ogrodzie z powodu koszenia trawnika, zdjęć, albo żeby trawa równo rosła Przejść się da nawet jak stoi w najwęższym miejscu, ale taki dodatkowy metr wolnego by się przydał żeby nie wstępować stopą na kwadrat z kamykiem.
Moja codzienność - ogród Oli 19:47, 13 paź 2015

Do góry
Olu, stopniał już śnieg?
U mnie kapuśniaczek.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:00, 13 paź 2015

Do góry
Ewelina, masz rację, że do twojego ogrodu linie proste pasują.
Zauważyłam, że na każdej fotce stół w innym miejscu stoi. Chyba troszkę przeszkadza w przejściu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:35, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylwia, współczuję ci tego śniegu. Ale za kilak dni będzie ocieplenie i humory się poprawią. Tylko coś z nauką w szkole nie tego:
Wiosna, lato, zima, jesień ?

Ja to się boje, żeby po afrykańskim lecie afrykańska zima nie przyszła bo wtedy to do maja znów potrzymaU jednej z moich adopcyjnych córeczek pół roku świeci, a drugie pół leje.......Oni się cieszą jak leje
Ogródek Janiny 09:42, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bardzo mi się podoba włożona przez ciebie praca. Ładnie wyszły nowe rabatki. Szkoda, że tak mało fotek pokazujesz. Ostatnio zrobiłam zestawienie miesiącami na jednej rabacie i się sama zdziwiłam, jak rabata się zmienia miesiąc po miesiącu
Pozdrawiam
Mówisz że mało zdjęć a ja myślałam że to dużo ale to prawda że rosliny szybko rosną. Jest różnica między wiosną a teraz. Pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:10, 13 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Lepiej od razu w agregat zainwestować i piec kaflowy.

Roślinom z pewnością cieplej pod śniegiem niż Wam w zimnym domu?

Oj, piec kaflowy pamiętam z dzieciństwa Ciepełko... Lubię ciepełko

Iwk4 napisał(a)
Śnieg widziałam i nie zazdroszczę

Ja bardzo lubię śnieg, ale niekoniecznie w pażdzierniku. Lepszy śnieg, niz błociaro Poza tym śnieg odbija światło, dlatego podczas najmroczniejszych zimowych miesięcy jakoś lepiej jest, przynajmniej mi

EDIT:

Po porannym obchodzie stwierdzam, że tegoroczne hortensje mam połamane i marcinki do wycięcia... i parę innych bylinek.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:03, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to sobie poczytałam rozważania o szafirkach i dalej nie wiem, gdzie je posadzę

No widzisz takie życie ogrodniczki Dylematy non stop
Iwonko u mnie wczoraj śnieg położył rozplenice. Czy myślisz, ze w kotkach uchowały się nasiona? miały być dla Ciebie ...
Mój mały zakątek :D 08:55, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ładnie obsadziłeś rabaty. Podoba mi się ten twój chodniczek, nad którym było tyle debaty. jest wyjątkowy.

Dziękuję za odwiedziny i fajnie ze się podoba. Fakt ceglane chodniki nieczęsto się spotyka, zazwyczaj króluje kostka betonowa albo granitowa. Mam nadzieję, że trochę mi posłuży ten chodniczek, chodź wymaga kilku kosmetycznych poprawek
Ogródek Janiny 00:45, 13 paź 2015

Do góry
Bardzo mi się podoba włożona przez ciebie praca. Ładnie wyszły nowe rabatki. Szkoda, że tak mało fotek pokazujesz. Ostatnio zrobiłam zestawienie miesiącami na jednej rabacie i się sama zdziwiłam, jak rabata się zmienia miesiąc po miesiącu
Pozdrawiam
Kosolkowa Pasja 00:33, 13 paź 2015

Do góry
Szkoda róż. Mróz odejdzie, a tu tyle pomarzniętych roślinek zostawi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies