Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Iwk4 21:02, 13 paź 2015

Ewuniu, ślicznie się prezentuje baronowa rabata
babka 21:03, 13 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Czym zakwaszałaś?
Burgund też fajny

Też ładne, też Użyłam zakwaszacza do hortensji ale że panika mnie zżarła to sypnęłam dodatkowo takim do iglaków i borówek. Przegięłam
butterfly 21:06, 13 paź 2015

Z zainteresowaniem czytam o zakwaszaniu bo moje hortensje co miały byc blue są od 2 sezonów różowiutkie jak świnka pepa...
Kuba 07:27, 14 paź 2015

Aż mi wstyd że w czasie gdy ja śpię tu się toczy taka ciekawa dyskusja

Toszko- jak zwykle jesteś niezawodna, ale masz rację, ja niestety niczym nie nawoziłam ani nie zakwaszałam swoich hortensji, w przyszłym roku już się poprawię

Olu- burgund też ładny:0

Ewa Anda-

Iwonko- też jestem ciekawa
Kuba 07:31, 14 paź 2015

Iwonko- dziękuję, jeśli czytałaś wpis Danusi w przyszłym roku popłynie tam baronowa rzeka

Olu- dobre

Beata- coś była też mowa żeby tym niebieskim hortkom zardzewiałe gwożdzie w ziemię wsadzać, ale może coś przekręciłam
anabuko1 09:28, 14 paź 2015

Kuba napisał(a)
Iwonko- dziękuję, jeśli czytałaś wpis Danusi w przyszłym roku popłynie tam baronowa rzeka

Olu- dobre

Beata- coś była też mowa żeby tym niebieskim hortkom zardzewiałe gwożdzie w ziemię wsadzać, ale może coś przekręciłam

Cz y zardzewiała gwożdzie pomagaja niebieskim hortkom, to nie wiem.
ale jakieś żelazne pręciki dałam pod moja różowa Adrię i nie przebarwiała się
bleebla 16:48, 14 paź 2015

Anda 16:56, 14 paź 2015

Nie daję ani gwoździ, ani pręcików. Z moim szczęściem pewnie przy kopaniu czegoś bym się potem tym skaleczyła

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
bdan 16:58, 14 paź 2015

Toszka napisał(a)

Hortki bardzo ładnie wybarwiają się jeśli mają kwaśną glebę. Czym wyższe ph tym słabsze wybarwienie. Ta zasada nie dotyczy wyłącznie ogrodówek

Toszka dzięki.
Możesz jeszcze poradzić czym najlepiej zakwaszać już posadzone hortensje? I kiedy to zrobić, dopiero na wiosnę, czy teraz już byłoby to wskazane
babka 17:56, 14 paź 2015

bdan napisał(a)

Toszka dzięki.
Możesz jeszcze poradzić czym najlepiej zakwaszać już posadzone hortensje? I kiedy to zrobić, dopiero na wiosnę, czy teraz już byłoby to wskazane

Myślę, ze to zależy do jakiej gleby sadziłaś bo jeśli do kwaśnej to chyba wystarczy na wiosnę. Nie chcę przekręcić ale zdaje się że na opakowaniu było zalecenie stosować co dwa miesiące.