Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:15, 23 kwi 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

o... to cudnie! na graby warto znaleźć miejsce
Madżen, w jakiej odległości masz posadzone brzozy?... Cis mi "wypadł" i zwolniło się miejsce..

Pooglądałam Twój ogród i stwierdzam, że mój do totalnej przeróbki... zafsze tak mam, jak od Ciebie "wychodzę" Cud miód i orzeszki - z karmelową posypką

Brzozy mam posadzone co 4 metry.
Dzięki Ev za pochwały. Ja juz stopniowo zaczynam cieszyć się ogrodem i odpoczywać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:47, 23 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ewa poczekaj, jeśli nowe źródło będzie ok to polecę Pana. Czwartek się okaże....

o... to cudnie! na graby warto znaleźć miejsce
Madżen, w jakiej odległości masz posadzone brzozy?... Cis mi "wypadł" i zwolniło się miejsce..

Pooglądałam Twój ogród i stwierdzam, że mój do totalnej przeróbki... zafsze tak mam, jak od Ciebie "wychodzę" Cud miód i orzeszki - z karmelową posypką

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:13, 23 kwi 2013

Do góry
Musisz minąć wszystkie bramy za lasem i te po lewej, i te po prawej. I już jest koniec ogrodów, i są brzozy na rogu po prawej stronie.Skręcasz w prawo za brzozami i idziesz polną drogą, rozjeżdżoną przez samochody. Po prawej stronie będzie furtka. Będę czekać. Możesz być z psem, ja swojego zostawiam w domu. Jeszcze dochodzi do siebie.
13:30. Czekam! I zabierz koszyk albo wiaderko na rośliny.
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 08:28, 23 kwi 2013

Do góry
Mi osobiście bardziej się podobają formalne niż naturalne ogrody. Zatem na prędce skleciłam Ci , coś co być może ja bym sobie posadziła w takim miejscu. Są tam 4 brzozy , żeby było gęściej . Do tego berberysy, bo moim zdaniem biała kora brzóz fajnie wygląda z dodatkiem czegoś o bordowych liściach. Jest jeszcze hortensja anabel, świerki białe, jednoroczne kwiaty , tu np cynie, ale to może być coś innego kolorowego i na koniec obwódka z host. To taka moja propozycja. A Ty podejmuj decyzję zgodnie ze swoimi preferencjami

A propos preferencji, to jaka kategoria ogrodów Tobie się najbardziej podoba?
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 22:47, 22 kwi 2013

Do góry
Nie no to jest duża działka.! 15 arów, to całkiem sporo. Ja mam 8 arów.
Moim zdaniem, jeśli lubisz brzozy , to je sadź! Zawsze je potem można ewentualnie przycinaniem trzymać w ryzach. Sadź brzozy, bo faktycznie są piękne i zdrowe, ale sosny już nie koniecznie.

Poczytaj sobie wątek o gatunkach niepolecanych , tam m.in jest właśnie wymieniona sosna. Głównie z tego powodu, że traci igły, trzeba ją czesać , żeby dobrze wyglądała i ogałaca się od dołu, więc po latach traci ładny pokrój. Jeśli chcesz coś iglastego to może lepiej świerk serbski. Ten gatunek Danusia zawsze poleca swoim klientom. Jest bezproblematyczny w uprawie i dobrze znosi przycinanie, gdyby po latach okazał się za duży.
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 21:41, 22 kwi 2013

Do góry
A brzozy i sosny wzięły się z nowej gazety szefowej. Poczytałam o ich dobrym wpływie na otaczające nas powietrze i postanowiłam zainwestować.
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć czy te moje brzozy i sosny nie będą za duże w przyszłości?
Moje Takie Tam w Ogródku 21:16, 22 kwi 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Pokaż Aguś to wyciapane pole teraz ..... To jak planujesz stożki i kulki to może już bez żywopłotu grabowego ???

Jutro zrobię fotki Kupiłam dzisiaj brzozy całe 5 sztuk
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 11:36, 22 kwi 2013

Do góry
Dzięki za wizualizacje.
Chciałabym jednak te brzozy. W sumie to w nich się zakochałam w Ogrodzie z lustrem. Strasznie podoba mi się ich biała kora w połączeniu z miskantem kwitnącym na biało. Jednak sama też mam wątpliwości co będzie jak urośnie dlatego proszę Was o poradę.
Na przeciw tej ławki dzieci mają plac zabaw więc miałabym dobry punkt obserwacyjny w cieniu.
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 22:44, 21 kwi 2013

Do góry
Witam,
Witałam się już na powitaniach, ale zacznę od początku.
Mam na imię Ola i ogród mam drugi rok. Do tej pory Was podczytywałam i nie sądziłam że kiedykolwiek założę własny wątek. Z wielu powodów: po pierwsze nie mam co pokazać, boje się wszelkiego rodzaju zbiorowisk ludzkich i nie umiem ciekawie opowiadać.
Jednak okazało się, że wsiąkłam w Ogrodowisko i pokochałam je miłością pierwszą i już nie mogę bez niego żyć

Historia mojego ogrodu zaczęła się dwa lata temu kiedy budowaliśmy dom. Musieliśmy podnieść teren wokół domu, ze względu na różnice pomiędzy terenem i drogą. Niestety nie przypilnowaliśmy robotników i to co zostało jako ostatnia warstwa jest bardzo trudne we współpracy Trawa w końcu jako taka urosła, ale do pięknych trawników szefowej brakuje im tyle co resorkowi do limuzyny.
Naoglądałam się Waszych pięknych ogrodów, m.in. wzorcowy ogród nie tylko bukszpanowy czy ogród Syli, której rozmach w działaniu przyprawił mnie o zawrót głowy.

Szukałam pomysłu na romantyczny zakątek z ławką. Zainspirowała mnie fotorealacja z realizacji ogrodu z lustrem i brzozy.

Coś próbowałam narysować, ale niestety nie umiem obsługiwać żadnego z tych kolorowych programów.
Może ktoś coś doradzi.

Mam nadzieję, ktoś mnie zauważy.
Ogród Rudej pod lasem :) 10:27, 21 kwi 2013

Do góry
Agata19762 postaram się wrzucić jakieś foty niedługo ale jakoś nie mogę się ze wszystkim obrobić, praca, dom, dziecko...
w ogrodzie zrobiłam na razie tylko najpilniejsze rzeczy, mąż robi w dalszym ciągu ścieżkę, murki....
Byłam już w szkółce, mam na oku cisy Hilli, derenie i brzozy Za dwa tygodnie mam urlop to powalczę
Ogrodowe zacisze 23:44, 20 kwi 2013

Do góry
Mario skalniacześ śliczny w ogóle nie widać że to jest wersja mini A plac budowy: hortensje i rh będzie super W Mai w ogrodzie kiedyś oglądałam że na korze brzozy ślicznie wygląda hortensja pnąca.No i to miejsce kojarzy mi się też z hostami. Na ale ja w podpowiedziach jestem laik więc i tak co zrobisz na pewno będzie śliczne
Pozdrawiam
Moje Takie Tam w Ogródku 22:00, 20 kwi 2013

Do góry
Aguś czekam ciepliwie na brzozy i kulki... Tez mnie nęci aby azalie zastąpić kulkami jak w tym słynnym projekcie z Chelsea
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 14:32, 19 kwi 2013

Do góry
Przemek, dzięki za fotki, piękny trawnik Coś wydaje mi sie że w przyszłym tygodniu bedzie eksplozja napisz jak funkcjonuje sklep, czy można w przyszłą sobotę się wybrać? Iteresuje mnie kilka roślin między innymi żurawki, brzozy, trawy (chociaż pewnie traw napewno jeszcze nie ma)...
Początki w Kruklandii 11:23, 17 kwi 2013

Do góry
Joasiu brzozy sztuk 3 Doorenbos będą w samym rogu, a pod nimi ławeczka
Początki w Kruklandii 11:18, 17 kwi 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Dawaj i 1000 groszy

Ja za pergolami nie przepadam to raz...a dwa że ta ścieżka trawnikowa to ma 2 metry szerokości
To chyba za dużo jak na pergolę

A kółko żwirowe pod ognisko przeca!!!!!!

Ok, jak na 2 metry to faktycznie pergola odpada
a może dwa drzewa - brzozy??

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:00, 16 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Aniu, a więc brzozy górą, tyle zalet
... i dlatego mam je w swoim ogrodzie posadzone własnoręcznie, jeszcze młode
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:59, 16 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Mądrze prawi niewiasta pozdrawiam Elizko

Aniu, a więc brzozy górą, tyle zalet
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:45, 16 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Tego nie wiedziałam... teraz już będę wiedzieć jak do brzozy podchodzić, bardzo cenna informacja.
Pozdrawiam.

Mądrze prawi niewiasta pozdrawiam Elizko
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:38, 16 kwi 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Jak oprzemy się plecami o brzozę to ona zabiera całą złą energię, a jak obejmiemy ją to ona naładuje nas pozytywną taka ona cudna jest
Pozdrawiam wieczorową porą

Tego nie wiedziałam... teraz już będę wiedzieć jak do brzozy podchodzić, bardzo cenna informacja.
Pozdrawiam.

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:28, 16 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Poczytałam o soku z brzozy i popieram. A ja na sok muszę wybrać się za ogród.

Haniu natura daje nam tyle dobra, tylko brać. Niedługo zacznie się sezon pokrzywowy. Herbatka z pokrzywy majowej dobra na wszystko
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies