Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 19:27, 29 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Milenko orlik ,Kalina ,śliczna.pozdrawiam

Renatko kaliny mam 2 i choć razem były sadzone, jedna jest od drugiej o połowę większa. Cieszę się bo ta mniejsza wreszcie w tym roku ruszyła z kopyta Pozdrawiam
renatamama3 21:43, 29 maj 2013

Milenko ,w tamtym roku kupiłam sobie ,małą sadzonkę Kaliny ,to nie doceniany krzew bo taki wiejski ,a dla mnie piękny ,w tym roku ma 2 kwiaty.
aneta230972 22:23, 29 maj 2013

Faktycznie Milenko jest duży wybór. Rozmawiałam dzisiaj z włąścicielką Rosarium i okazało się, że maja kilka ciekawych odmian nadających się włąśnie na przetwory. Niestety najładniejsze sztuki już zostały wykupione (będą jesienią ) ale coś tam jeszcze można wybrać. W piątek prawdopod. złożę zamówienie. Na all... też kupię ponieważ aby obsadzić tył ogrodzenia ( ok. 40m) to sporo tego potrzeba. Ale nie wiem czy nie dobrze by było czymś te róże przełamać . Może jakieś krzewy owocowe? Tylko jakie? Masz może Milenko jakiś pomysł? Pozdrawiam .
MilenaP 22:34, 29 maj 2013

Mam pomysł na ogród leśny. Zrobię go na działce z garażem. W sumie to chyba nieświadomie dążyłam do tego już od kilku lat, kiedy to sadziłam brzozy, dziką różę, leśną sosnę, a teraz będą jeszcze paprocie, bluszcze i świerki pospolite Ależ się cieszę, będzie duży kawałek cienistego, leśnego ogrodu

MilenaP 22:37, 29 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Milenko ,w tamtym roku kupiłam sobie ,małą sadzonkę Kaliny ,to nie doceniany krzew bo taki wiejski ,a dla mnie piękny ,w tym roku ma 2 kwiaty.

Ja mam te moje sadzonki ze starego opuszczonego ogrodu przy małej chatce. Dziś już tego ogrodu nie ma, a ja mam moje kaliny, które uwielbiam
MilenaP 22:44, 29 maj 2013

aneta230972 napisał(a)
Faktycznie Milenko jest duży wybór. Rozmawiałam dzisiaj z włąścicielką Rosarium i okazało się, że maja kilka ciekawych odmian nadających się włąśnie na przetwory. Niestety najładniejsze sztuki już zostały wykupione (będą jesienią ) ale coś tam jeszcze można wybrać. W piątek prawdopod. złożę zamówienie. Na all... też kupię ponieważ aby obsadzić tył ogrodzenia ( ok. 40m) to sporo tego potrzeba. Ale nie wiem czy nie dobrze by było czymś te róże przełamać . Może jakieś krzewy owocowe? Tylko jakie? Masz może Milenko jakiś pomysł? Pozdrawiam .

moja siostra ma ok 60m takiego różanego żywopłotu na skraju swojego lasu. Super sprawa. Ja bym nie mieszała takiego żywopłotu z niczym, a zwłaszcza z czymś owocowym, bo przecież jak się będzie zbierać owoce to będzie tyłek podrapany Z owocowych na przetwory polecam, (bo mam) borówkę, jerzynę, aronię, agrest, porzeczki. Jagoda kamczacka też jest mega fajna i zdrowa. Muszę ją kupić. A.....no i oczywiście żurawina, która gdzieś mi przepadła.
aneta230972 22:56, 29 maj 2013

Oj o tyłku nie pomyślałam . 60m róż na skraju lasu to brzmi cudnie. To chyba nie będę miaszał z czymś innym. Kupię tylko kilka odmian ale tak aby wszystkie cudnie pachniały i nadawały sie na przetwory .
Troszkę jagodowych już kupiłam i mam w ogródku warzywno-jagodowym: borówkę amer.x 11 a pod nią poziomki, maliny, jagodę kamczacką x5 (już nawet kilka owoców Antoś zjadł i domagał sie więcej). W przyszłym roku muszę wcześniej się wybrać na zakupy do szkółki Kusiab-Wyka z pod Słomnik bo właśnie tam te skarby kupowałam i jestem mega zadowolona. Muszę jeszcze kupić jeżynę bezkolcową.
KasiaBialofi... 07:59, 30 maj 2013

Rewelacyjne to białe pióro. Ja kiedyś zamówiłam przez internet ale nie mieli w sklepie i nie wysłali.
grembosia 08:04, 30 maj 2013

Pięknie, kształt nowej rabaty bardzo mi się podoba.
A żurawki rzeczywiście rozmnaża się bezproblemowo, zresztą jaki hosty i wiele innych. Po co wyrzucać pieniądze...
Pozdrawiam świątecznie
MilenaP 17:19, 30 maj 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
Rewelacyjne to białe pióro. Ja kiedyś zamówiłam przez internet ale nie mieli w sklepie i nie wysłali.

Kasiu rewelacyjne to ono jest, ale tylko wiosną bo później staje się zielone i zwykłe. Ale fakt, wiosną przyciąga uwagę i wygląda fajnie. Jak mi przekwitną irysy, to zrobię Ci paczkę z fioletowymi i fioletowo- białymi i czysto białymi Chcesz?