Renatko kaliny mam 2 i choć razem były sadzone, jedna jest od drugiej o połowę większa. Cieszę się bo ta mniejsza wreszcie w tym roku ruszyła z kopyta Pozdrawiam
Faktycznie Milenko jest duży wybór. Rozmawiałam dzisiaj z włąścicielką Rosarium i okazało się, że maja kilka ciekawych odmian nadających się włąśnie na przetwory. Niestety najładniejsze sztuki już zostały wykupione (będą jesienią ) ale coś tam jeszcze można wybrać. W piątek prawdopod. złożę zamówienie. Na all... też kupię ponieważ aby obsadzić tył ogrodzenia ( ok. 40m) to sporo tego potrzeba. Ale nie wiem czy nie dobrze by było czymś te róże przełamać . Może jakieś krzewy owocowe? Tylko jakie? Masz może Milenko jakiś pomysł? Pozdrawiam .
Mam pomysł na ogród leśny. Zrobię go na działce z garażem. W sumie to chyba nieświadomie dążyłam do tego już od kilku lat, kiedy to sadziłam brzozy, dziką różę, leśną sosnę, a teraz będą jeszcze paprocie, bluszcze i świerki pospolite Ależ się cieszę, będzie duży kawałek cienistego, leśnego ogrodu
moja siostra ma ok 60m takiego różanego żywopłotu na skraju swojego lasu. Super sprawa. Ja bym nie mieszała takiego żywopłotu z niczym, a zwłaszcza z czymś owocowym, bo przecież jak się będzie zbierać owoce to będzie tyłek podrapany Z owocowych na przetwory polecam, (bo mam) borówkę, jerzynę, aronię, agrest, porzeczki. Jagoda kamczacka też jest mega fajna i zdrowa. Muszę ją kupić. A.....no i oczywiście żurawina, która gdzieś mi przepadła.
Oj o tyłku nie pomyślałam . 60m róż na skraju lasu to brzmi cudnie. To chyba nie będę miaszał z czymś innym. Kupię tylko kilka odmian ale tak aby wszystkie cudnie pachniały i nadawały sie na przetwory .
Troszkę jagodowych już kupiłam i mam w ogródku warzywno-jagodowym: borówkę amer.x 11 a pod nią poziomki, maliny, jagodę kamczacką x5 (już nawet kilka owoców Antoś zjadł i domagał sie więcej). W przyszłym roku muszę wcześniej się wybrać na zakupy do szkółki Kusiab-Wyka z pod Słomnik bo właśnie tam te skarby kupowałam i jestem mega zadowolona. Muszę jeszcze kupić jeżynę bezkolcową.
Pięknie, kształt nowej rabaty bardzo mi się podoba.
A żurawki rzeczywiście rozmnaża się bezproblemowo, zresztą jaki hosty i wiele innych. Po co wyrzucać pieniądze...
Pozdrawiam świątecznie
Kasiu rewelacyjne to ono jest, ale tylko wiosną bo później staje się zielone i zwykłe. Ale fakt, wiosną przyciąga uwagę i wygląda fajnie. Jak mi przekwitną irysy, to zrobię Ci paczkę z fioletowymi i fioletowo- białymi i czysto białymi Chcesz?