Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

greglis 17:08, 26 maj 2013

Oj, ja też dawno nie zaglądałam a tu takie cuda. Trawnik w kratkę rewelacyjny, ciekawe jak będzie wyglądał zajakiś czas. No i gratuluję otwarcia sezonu różanego
MarekW 17:28, 26 maj 2013

O witaj, ja czasem do Ciebie zaglądam ale po cichutku , Twój ogród to niesamowite miejsce, taki klasyczny i romantyczny, i co najważniejsze już dojrzały choć młodziutki,
Kindzia 20:25, 27 maj 2013

Witaj Marku
Przeczytałam u Ani, że masz taką trawę...chcę tylko wiedzieć czy to się rozłazi?

Mariusz 22:41, 27 maj 2013

Witaj Marku
Jestem chyba nielicznym szczęściarzem z wspólnoty ogrodowiskowej, który ukradkiem przechodząc ulicą może zerknąć na Twój stylowy ogród. Sam fakt tworzenia takiego ogrodu w tej części miasta świadczy o wielkim wyczuciu.
Przejrzałem foty z wizyty w Arboretum, obiektywna relacja. Widzę też, że zaglądasz tam, gdzie większość turystów nigdy nie dociera (brzozy, szkółkowane hosty, żurawki), zauważasz rzeczy które faktycznie drażnią oczy, ale piszesz o nich w sposób niesamowicie przyzwoity, dziękuję Ci za to.
Pozdrawiam serdecznie
MarekW 09:07, 28 maj 2013

Witaj Mariuszu i dziękuję za odwiedziny i pochwały, zapraszam do ogrodu jak będziesz przechodził i jak ja będę przy pracy.
MarekW 09:08, 28 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Witaj Marku
Przeczytałam u Ani, że masz taką trawę...chcę tylko wiedzieć czy to się rozłazi?

Mam ją dopiero od zeszłego roku i się jeszcze nie rozlazła
Syla 09:24, 28 maj 2013

O rany !!!!! cudnie !!!!!!
MarekW 19:26, 28 maj 2013

Dzisiaj popracowałem trochę w ogrodzie, wreszcie poprawiła się pogoda i ciepło wróciło. Udało mi się w końcu postawić bramkę do średniowiecznego zakątka. Wyszła trochę wysoka, ale już mam pomysł jak poprawić jej proporcje. Posadziłem przy niej bluszcze, aby pięknie ją oplotły i zwisały nad głową Trochę wyszło krzywo ale jak ma być stare to niech będzie od razu zwichrowane
Róże są bardzo bujne i mają mnóstwo pąków więc kilka dni cieplejszych i będzie się działo. A na niebieskiej rabacie już pierwsze lawendy pokazują kwiatki i szałwie szaleją no i już jedna ostróżka zakwitła.

a to bramka, czekała chyba ze dwa lata na ustawienie
MarekW 19:28, 28 maj 2013

Jan Paweł II i Generał Sikorski

i średniowieczny od środka, trochę jak w buszu, ale pracuję nad chwastami nieustannie
monteverde 19:59, 28 maj 2013

Marek co tak mało zdjęć, roślinki ładniutkie a co to za gruz?do średniowiecznego weź pomoc doraźną